Cristi Vlad: „Am discutat cu fostul nostru junior Antonio Manolache, dar nicidecum despre vreun salariu”

Dragos Trestioreanu -

Cristi Vlad: „Am discutat cu fostul nostru junior Antonio Manolache, dar nicidecum despre vreun salariu”

În urma textului de ieri, intitulat „<<Licitație>> pe axa Ploiești-Timișoara pentru internaționalul de juniori prahovean Antonio Manolache?”, președintele executiv al FC Petrolul Ploiești, Cristian Vlad, a reacționat recunoscând că a discutat, în această iarnă, cu fostul junior produs al centru de profil din cadrul defunctei SC FC Petrolul, însă nu s-a ajuns până la a se vorbi despre un eventual salariu. „Să nu creadă suporterii că Antonio Manolache nu joacă la Petrolul fiindcă nu am putut să-i dăm noi o sută de euro în plus, cât i-ar fi dat Timișoara (n.r. – ACS Poli) – a ținut să precizeze Cristi Vlad.

Oficialul Petrolului a mai adăugat că „suntem interesați de toți foștii juniori ai clubului, ca și de cei din propriul centru, de altfel. Drept dovadă că, în cantonamentul din Turcia, au mers Radu, Bratu și Enache, iar la meciurile amicale din timpul săptămânii participă cu rezervele de la echipa mare destui alți juniori, care sunt chemați și la antrenamente. Să știți că am vrut să discut cu Manolache, pentru că mă interesează orice tânăr fotbalist. El mi-a zis că urma să semneze cu ACS Poli, fiind sigur că acolo ar putea să joace. Recunosc, deci, că am vorbit cu fostul nostru junior Antonio Manolache, dar nicidecum despre vreun salariu. Oricum, el fiind împrumutat la Timișoara până la vară, voi mai relua aceste discuții, atunci”.

Altfel, în ceea ce privește aducerea lui Antonio Manolache (foto sus, în text, în stânga, alături de un coechipier și de regretatul Octavian Dincuță) la ACS Poli Timișoara, rolul de a-l convinge 100% l-a jucat un fost antrenor al SC FC Petrolul, de pe vremea Petromului, ex-internaționalul Ștefan Nanu (foto jos, în text). Tehnician la ACS Poli, iar ulterior, după ce s-a renunțat la serviciile lui, rămas în conducerea clubului aflat în insolvență, se știe că Nanu are legături strânse cu fotbalul olandez. Asta de pe vremea când a jucat cu succes, patru ani, la Vitesse Arnhem, fosta adversară a „lupilor” din Europa League. Olteanul a reușit astfel să îl direcționeze pe Manolache spre FC Groningen, iar acum, spre propria-i echipă, ACS Poli Timișoara. Motiv pentru care se speculează că fostul junior al clubului găzarilor ar fi refuzat oricum revenirea la Ploiești. Una peste alta, este de urmărit prestația lui Antonio în ceea ce a mai rămas din retur, la gruparea actuală a prahovenilor Vivi Răchită și Daniel Dumitrache. Deocamdată, mai exact la primul meci oficial din 2019, în week-end-ul trecut, contra Ripensiei, derbi local disputat acasă, pe arena Electrica, Răchită nu l-a inclus nici măcar în lotul de 18 pe Manolache!

Foto: www.republikanews.ro și www.liga2.ro