Cristi Vlad ține la… „puii” lui și vrea sa-i țină pe loc. Să vedem dacă va putea!

Dragos Trestioreanu -

Cristi Vlad ține la… „puii” lui și vrea sa-i țină pe loc. Să vedem dacă va putea!

După derbiul returulului și, în fapt, al întregii ediții de campionat 2017-2018 a Seriei a III-a din Liga a III-a de fotbal, încheiat cu victoria echipei sale, FC Petrolul Ploiești, pe terenul contracandidatei la promovare, AFCM Alexandria, scor: 4-1, președintele executiv al clubului găzarilor, Cristian Vlad, s-a fotografiat cu cinci dintre cei șapte fotbaliști „U 19”, care au fost înscriși în raportul de joc, în ordinea posturilor: Alberto Olaru, Constantin Țicu, Mihai Velisar, Alexandru Saim Tudor și Cosmin Lambru.

Acel instantaneu de final de joc a reprezentat, fără doar și poate, exteriorizarea satisfacției șefului staff-ului executiv al ACS Petrolul 52 față de alegerile sale și ale tehnicianului din tur, Octavian Grigore, în ceea ce privește tinerii impuși a fi folosiți (trei pe teren, în același timp) 90 de minute, prin regulamentul Federației Român de Fotbal. Ceilalți doi, care nu au fost incluși în lotul de 18 de la derbi, sunt Raul Botezan și Tiberiu Nițescu, în tur mai făcând parte din efectiv – fără a bifa vreun minut pe gazon și nici chiar să fi fost înscris în raportul de joc – și George Dumitru. După cum știe oricare petrolist care se respectă, Botezan este portar, Olaru și Țicu – fundași centrali, dar pot evolua foarte bine și pe lateralele defensivei, Velisar e fundaș stânga, însă, în modulul impus pentru retur de către Romulus Ciobanu, a făcut față cu succes și ca mijlocaș de bandă stângă, pendulând între apărare și atac, Saim Tudor e jucător de bandă, și pe dreapta, și pe stânga, Nițescu ar fi putut reprezenta mijlocașul de creație, în zonă centrală, dar a evoluat foarte puțin, iar cum am mai scris și ieri, Lambru nu putea fi decât un vârf împins eficace, utilizarea lui în benzile ofensivei, îndeosebi pe dreapta, fiind eronată, mai mult un… alibi al celor doi antrenori din Liga a III-a ai Petrolului pentru a arăta că l-au avut în vederi, mai mult sau mai puțin!

Din sezonul 2018-2019, în liga secundă, FC Petrolul poate folosi tineri cu vârsta sub 19 ani, categorie în care se înscriu, firesc, toți cei de mai sus. Vor fi pe teren, tot timpul, trei „U 21”, alți tot atâția – putând fi însă și mai mulți – luând loc pe bancă. Ținând cont de numărul de minute bifate de către cei șapte juni petroliști, în L3, pare clar că tocmai cei care s-au pozat cu Cristi Vlad au cele mai mari șanse să meargă mai sus, cu Petrolul. Asta dacă nu cumva vor fi luați în calcul și alți „U 21”, din… alte părți!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)