Cristian Melinte a debutat la… Astra, pe fulgere şi trăsnete

Redactia -

Al doilea meci-test al Astrei, din turneul de pregătire din Austria, a avut parte de o adevărată dezlănţuire a naturii, jocul contra amatorilor de la Schwaz, echipă locală din liga a patra, fiind înrerupt după 12 minute scurse din repriza a doua! Asta din cauza unei ploi torenţiale, asezonate cu fulgere şi trăsnete, ce l-a determinat pe arbitrul partidei să le trimită pe combatante la vestiare, pentru a fi în siguranţă. Astfel, fostul fundaş al SC FC Petrolul, din trecuta ediţie de campionat, Cristian Melinte (foto; www.gsp.ro), nu a putut evolua decât puţin peste 10 minute în tricoul noii sale formaţii!

În momentul în care meciul a fost întrerupt definitiv, scorul era favorabil „dracilor”, cu 2-0, ambele goluri fiind bifate de către apărători, mai întâi înscriind Ştefan Bărboianu, în minutul 25, iar apoi Valerică Găman a marcat, din lovitură de la „11 metri”, cu 60 de secunde înainte de pauză. Bogdan Stelea a mizat, până la oprirea jocului, pe următorii fotbalişti: D. Moldovan (46 – Gavrilaș) – Bărboianu (46 – Melinte), V. Găman (46 – Ben Djemia), Ben Youssef, Junior Morais – G. Enache, A. Mureșan, Yahaya, Stelea jr. – William de Amorim, Lucas de Souza (46 M. Ivanovski). Deci, în acest moment, există chiar doi foşti petrolişti care au schimbat cartierul, din această vară: mai sus-amintitul Melinte şi ex-colegul său din apărarea „lupilor”, Selim Ben Djemia. De primul se ştia că va semna cu Pandurii Târgu Jiu, dar se vede că preşedintele executiv al Astrei, Dinu Gheorghe, l-a convins să revină la Ploieşti, schimbând însă echipamentul – din galben-albastru în alb-negru.

Iniţial, ploieştenii din „9 Mai” ar fi trebuit să combată cu echipa campioană a Croaţiei, Dinamo Zagreb, dar dificilul duel a picat din cauza grupării din fosta Iugoslavie. Însă, Valerică Găman şi coechipierii săi vor mai avea parte, la Mayrhofen, până la întoarcerea acasă, şi de alţi adversari puternici, precum cehii de la Mlada Boleslav, proaspăt învingători în dauna lui Dinamo, scor: 1-0.