Crongres Național de Cardiologie, la Sinaia

Redactia -

Timp de trei zile, în stațiunea Sinaia se desfășoară Congresul Național de Cardiologie care reunește peste 2.000 de medici cardiologi, interniști, diabetologi, hematologi sau chirurgi din țară și de peste hotare. Aceștia vor discuta pe marginea principalei cauze a mortalității în Europa, respectiv bolile cardiovasculare:

– în Europa, bolile cardiovasculare duc la jumătate din totalul deceselor ce determină pierderi în economia Uniunii Europene de 170 de miliarde de euro pe an;

– România se afla printre primele țări europene în care mortalitatea cardiovasculară face adevărate ravagii, cu o rată a mortalității de peste 60%, din cauza afecțiunilor de acest gen.

“Mi-am propus, construirea unui spital clinic de urgență pentru zona de munte. Lucrările vor începe în primăvara anului 2013 și acest spital, care va deservi toată Valea Prahovei voi face și o secție de cardiologie. În acest sens fac apel la dumneavoastră să susțineți acest proiect”, a declarat primarul Sinăii, Vlad Oprea, în cadrul Congresului.