Crosul ”Adrian Ghioca”, la Sinaia. Miercuri, va fi închis traficul în centrul stațiunii și pe DN1

Daniel Dimache -

Crosul ”Adrian Ghioca”, la Sinaia. Miercuri, va fi închis traficul în centrul stațiunii și pe DN1

Vă informăm faptul că, mâine, 4 mai 2022, în intervalul orar 15:45 – 17:00, se va desfășura a XV-a ediţie a evenimentului sportiv ,,Crosul Adrian Ghioca’’, eveniment la care vor participa aproximativ 150 de persoane.

Activitatea se va desfășura pe traseul: Drumul Național 1 E 60, km 120+100-km121+900 Sinaia – B-dul Republicii – B-dul Carol I – intrare Parc Dimitrie Ghica Sinaia.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestui eveniment, începând cu ora 15:45, traficul rutier pe Drumul Național 1 E 60 (segmentul de drum cuprins între km 120+100-km121+900, banda nr. 1 de circulație) va fi închis, precum și pe zona centrală a stațiunii Sinaia, sectorul de drum cuprins între B-dul Republicii (zona Cergău) şi intersecţia Petrom.

Pe durata desfășurării evenimentului, traficul rutier va fi deviat pe străzile adiacente şi pe centura oraşului (Drumul Național 1), polițiștii rutieri fiind prezenți pentru asigurarea fluenței traficului rutier.

 

Adrian Ghioca

Adrian Ghioca s-a născut în Buzău, la data de 9 august 1941, a locuit in Sinaia şi a fost profesor de matematică la Liceul (Colegiul Naţional Mihail Cantacuzino) din Sinaia, peste 40 de ani. Ba, mai mult, se poate spune că a fost ctitorul actualului aşezământ al liceului şi este (împreună cu alţi colegi) cel ce a pus bazele unui învăţământ modern şi temeinic în acest liceu. Adrian Ghioca a absolvit (la începutul deceniului al VII-lea al secolului XX) Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti, iar, apoi, Facultatea de Cibernetică, de la ASE Bucureşti. A devenit, în scurt timp, un strălucit profesor de matematică şi un bun manager de instituţie şcolară. Pedagog desăvârşit, preocupat permanent de modernizarea învăţământului matematic preuniversitar, dublat de o minte limpede şi ascuţită, a contribuit efectiv (la clasă, prin participare la elaborarea de programe şi manuale şcolare etc.) la ridicarea învăţământului românesc la nivelul unor standarde europene.

Adrian Ghioca este autorul celebrei culegeri de matematică, cea care a fost ”carte de căpătâi” multor generații de elevi. A fost consilier local al orașului Sinaia, fiind făcut cetățean de onoare în 2005, anul dispariției sale. 

A primit, din partea președintelui României, pentru merite deosebite în activitatea didactica şi educaţională, Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer.