Cărăuşi de cocaină, recrutaţi din Prahova. Cât câştigau membrii grupării

Redactia -

         Şase persoane suspectate că furnizau ,,cărăuşi” pentru grupări de trafic de droguri din America de Sud şi Asia au fost depistate de poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma cooperării cu autorităţile judiciare din Portugalia şi Brazilia.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, în urma activităţilor desfăşurate, au documentat activitatea unui grup infracţional organizat implicat în activităţi de trafic internaţional de droguri de mare risc.Pentru probarea activităţii infracţionale, la data de 22 martie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi “Matei Basarab” Ploieşti, au efectuat mai multe percheziţii în Prahova, la locuinţele suspecţilor.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că trei persoane au constituit un grup infracţional organizat începând cu anul 2012. Grupul avea drept scop obţinerea unor profituri substanţiale din racolarea de persoane pentru transporturi internaţionale de droguri de mare risc (cocaină) prin îngurgitare (600 – 700 grame de persoană) sau disimulare în bagaje (de la 500 grame la câteva kg.).

Gruparea avea conexiuni cu reţele internaţionale de traficanţi, cărora le trimiteau “cărăuşi“, pentru fiecare dintre aceştia, membrii grupării primind sume de până la 3.000 de euro, în funcţie de cantitatea de drog şi traseul de trafic.

Ruta cea mai des folosită era Brazilia (Sao Paolo) – Portugalia (Lisabona) – Spania (Valencia), iar o parte din transporturile internaţionale de droguri au fost efectuate pe relaţia Malaezia (Kuala Lumpur) – China (Shanghai) – Japonia (Tokio, Narita).