CS Activ Prahova-Ploiești n-a ținut cont de tradiția handbalului vâlcean. Victorie clară a fetelor lui Ciupitu și Nimu, sub privirile președintelui CJ, Bogdan Toader

Dragos Trestioreanu -

CS Activ Prahova-Ploiești n-a ținut cont de tradiția handbalului vâlcean. Victorie clară a fetelor lui Ciupitu și Nimu, sub privirile președintelui CJ, Bogdan Toader

În etapa a III-a actualei ediții de campionat a Diviziei A de handbal feminin (antecamera Ligii Florilor), echipa susținută financiar, din acest sezon, de Consiliul Județean Prahova, denumită de la preluare CS Activ Prahova-Ploiești, a câștigat clar meciul cu o formație domiciliată într-un oraș cu o mare tradiție în sportul cu mingea mică din  România. Astfel, Ionela Leuștean și coechipierele sale au dispus de Național Râmnicu Vâlcea cu rezultatul de 29-21 (15-8), iar după cum arată scorul pe reprize, prima a fost cea decisivă, ecartul de șapte goluri fiind suficient pentru a doua victorie din acest sezon, în partea secundă a jocului diferența fiind de numai un singur gol (14-13). De față și la acest nou succes a fost și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, cât și cel al Clubului Sportiv Municipal Ploiești, Cristian Nica.

Acest succes a fost un cadou pentru interul stânga Elena Diana Andrița, cu prilejul aniversării sale! Interesant este că, după încheierea meciurilor din această rundă, în care primele trei clasate s-au impus, toate au acumulat, până în prezent, același număr de goluri marcate, diferențele față de cele primite fiind mici. Dacia Mioveni 2012 e lider cu maximum de puncte (9), urmată de CSM Târgu Jiu, cu tot atâtea, iar pe ultima treaptă a podiumului se află trupa ploieșteană pregătită de Florin Ciupitu și Nicolae Nimu, cu 6. Dacia, CSM și CS Activ Prahova au bifat, fiecare, 80 de goluri, prima încasând 50, a doua – 61, iar a treia, 60. În ziua meciului cu vâlcencele un alt cadou, victoria, și l-a făcut singură și interul dreapta Irina Gabriela Neacșu (nr. 17, în echipament verde-negru)!

Sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la o oră care va fi anunțată în timp util, tot la Sala Olimpia, formația în care cea mai cunoscută jucătoare este ucraineanco-românca Iryna Shutska Burtea, fostă componentă a mai multor prim-divizionare autohtone, printre care și defuncta CSM Ploiești, va primi vizita „lanternei roșii” a ierarhiei la zi a Seriei C din Divizia A, CSU Târgoviște, urmând ca, peste încă o săptămână, să ofere replica, în deplasare, a formației de pe locul 2, CSM Târgu Jiu. Asta într-un derbi al ultimei runde a turului care este mult așteptat. După ce, în prima jumătate a meciurilor din grupă, a combătut pe terenul liderului CS Mioveni 2012, pe 12 octombrie CS Activ Prahova-Ploiești o va face, deci, și pe acela al celeilalte echipe din fruntea clasamentului. În retur, evident, va fi gazdă a ambelor echipe aflate deasupra sa în acest moment, fapt care poate influența decisiv clasarea fetelor lui Ciupitu și Nimu.

Foto: Facebook CS Activ Prahova-Ploiești