CS Blejoi a pornit „pe pistol” seria meciurilor amicale pentru returul campionatului Ligii A Prahova

Dragos Trestioreanu -

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, la orele prânzului, pe terenul din comuna prahoveană Berceni, vicecampioana de toamnă a Ligii A Prahova, CS Blejoi, a susținut ceea ce trebuia să fie al doilea meci amical al perioadei de dinaintea startului returului. Însă, cum partida de la CS Cadet București a picat din cauza gazdelor, care nu au curațat terenul sintetic pe care evoluează în întrecerile Ligii a V-a din capitala țării, testul cu Tineretul a fost primul joc al anului. Pe un teren acoperit în mare parte cu zăpadă înghețată, fiind dificultăți în menținerea echilbrului combatanților, pe o vreme rece, fotbaliștii lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru și-au respectat blazonul, dispunând cu scorul de 4-2 (2-1) de trupa din Superliga B Prahova. Potrivit declarației team managerului blejoienilor, Paul Mâinea, Ionuț Filip și coechipierii lui au avut parte, la Berceni, mai degrabă de un bun antrenament fizic, suprafața de joc nepermițând și o repetiție a registrului tactic.

1În cele două reprize, tehnicienii formației de eșalon superior au optat pentru două distribuții diferite, în prima alegându-i pe jucătorii care au evoluat mai puțin în tur, Alexandru Sterie, Justin Dobre și Florin Badea, cărora li s-au adăugat nou-veniți sau aflați la probe – Sebastian Petre, 21 de ani, ACS Petrolul ’52 Ploiești, Marius Anghel (foto, cu numărul 23), tot 21 de ani, întors după detașarea la Petrolistul Boldești, din Liga a III-a, respectiv Alexandru Manea (foto, numărul 14), alt fotbalist în vârstă de 21 de ani, fundaș central sau închizător, fost la defuncta Conpet Ploiești, dar și la Dinamo II București, Ionuț Mirea, 17 ani, portar de la AS Pleașa, Alexandru Pârvu, 26 de ani, tot de la AS Pleașa și tot fundaș central – și juniorii proprii: Cristian Vișan, Ștefan Anton, Gabriel Bălăceanu și Cristian Barbu. Astfel primul „11” al echipei CS Blejoi a arătat astfel: Mirea – Sterie, J. Dobre, Al. Pârvu, Vișan (Șt. Anton) – Al. Manea, Bălăceanu – Cr. Barbu, Fl. Badea, M. Anghel – S. Petre. După cum am scris mai sus, a fost repriza oaspeților, care au punctat prin Marius Anghel, ulterior unor combinații cu Sebi Petre, respectiv Florin Badea, Tineretul Berceni egalând la 1, prin Octavian Popa, după o lovitură de cap, ca urmare a unui corner executat de pe partea stângă.

2În partea secundă a amicalului, Vlad și Coșieru au băgat pe teren titularii din tur. În condițiile în care, din cauza stării terenului, a fost menajat căpitanul Irinel Dumitru, cel care lipsise o vreme și în prima jumătate a campionatului, din cauza unor probleme musculare, locul acestuia a fost luat, ca și atunci, de un fost junior al SC FC Petrolul: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, V. Iordache, I. Filip, Șt. Stanca – Rudaru, Enciu – Ruptureanu, Cr. Vasile, Vl. Badea – Lambru. A mai fost ținut pe tușă, tot din cauza unei accidentări, și tânărul goal-keeper de 16 ani, Alin Ioniță. Mitanul secund a debutat cu reușita golgheterului turului campiopnatului Ligii A, Cosmin Lambru (foto, cu numărul 9, în tricou alb), care s-a infiltrat printre fundașii centrali și a plasat, apoi, mingea pe lângă portarul advers. S-a ajuns la scroul de 4-1, după ce localnicul Cosmin Manea, presat de același Lambru, și-a trimis balonul în propria poartă. Rezultatul final, 4-2 pentru oaspeți, a fost stabilit de către Andrei Anghele, al cărui voleu expediat în urma unei lovituri de la colțul terenului, de pe stânga, și-a găsit ținta.

3Oficialul Blejoiului a apreciat replica bună a trupei de la Berceni, cea care este pregătită din această iarnă de fostul fundaș stânga al defunctei Matizol Ploiești, Marian Isacov, ex-component și al formațiilor Prahova Tomșani, Progresul Drăgănești și, ultima oară, al recent deființatei AS Tufeni Băicoi. „Isacov face deja treabă bună la Tineretul Berceni, echipă care ne-a dat o replică de apreciat și care beneficiază de un echipament frumos, personalizat. Va fi una dintre nucile tari din Superliga B” – a spus Paul Mâinea, cel care a precizat că din efectivul Blejoiului nu mai face parte jucătorul de bandă George Moruz, plecat la muncă în Olanda, în pauza competițională de iarnă.

4Următorul meci-test al grupării clasate pe locul secund la sfârșitul turului va fi cel care se va disputa pe terenul sintetic al Liceului de Petrol din Câmpina, sâmbătă, 4 februarie, de la ora 11.00, în compania formației AFC Bănești-Urleta, pregătită de antrenorul-jucător Marius Vișan. În meciul oficial direct din toamna anului trecut, disputat la Blejoi, gazdele au câștigat cu 2-0, grație reușitelor lui Cosmin Lambru (minutul 2) și Florin Badea (90+4).

În perioada 6-11 februarie, se va desfășura un mini-cantonament, pe plan local, al Blejoiului, profitându-se de vacanța de-atunci a elevilor, putând fi astfel prezenți și cei șapte juniori din lot. „Nu are rost să ne deplasăm altundeva, câtă vreme, acasă, dispunem de tot ceea ce avem nevoie pentru o bună pregătire, adică teren, sală de sport, sală de forță și mijloace de recuperare” – a punctat team managerul echipei CS Blejoi.

De subliniat că Tineretul Berceni a ratat șansa de o oferi replica și a liderului Ligii A, Petrolul ’52, care a renunțat la acest prim test, alegând să debuteze în forță seria amicalelor, contra unei trupe de Liga a II-a, Dacia Unirea Brăila (locul 10). Grupare care a solicitat un joc cu formația lui Octavian Grigore și Gheorghe Liliac, la coborârea spre casă, de la Poiana Brașov, acolo unde parcurge un stagiu de pregătire montană. Gazda amicalului de sâmbătă, 4 februarie, ora 13.00, va fi ori arena din Valea Călugărească, ori terenul sintetic din Parcul Vest al Ploieștiului.

Foto: Paul MÂINEA