CS Blejoi a revenit la turația din tur. Adversarii din Plopeni au reclamat însă arbitrajul!

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi a revenit la turația din tur. Adversarii din Plopeni au reclamat însă arbitrajul!

Dacă, în etapele trecute, conducătorii de la CS Blejoi au avut reproșuri la adresa arbitrajului din partidele – pierdute – de la Bănești și, respectiv, Vălenii de Munte, în runda cu numărul 23 a venit celor de la CSO Plopeni să aducă acuzații brigăzii care a condus partida cu formația pregătită de Răzvan Vlad și Emil Coșieru, încheiată cu scorul de 3-1 (0-0), în favoarea gazdelor. Dar, pentru a ajunge la fazele cu pricina, amendate de către antrenorul oaspeților, Daniel Dumitrache, ca și de jucătorii săi, trebuie scris că – până în minutul 36 – plopenarii nu au amenințat serios buturile lui Adrian Gheorghe! Nici măcar o singură dată! Timp în care, în schimb, blejoienii s-au întrecut în ratări, cea mai mare consemnându-se în primul sfert de oră, atunci când Ruptureanu a șutat de la câțiva metri în… fundașul căzut pe linia porții, la colțul scurt, iar asta după un șut din unghi, cadrat, al lui Lambru, deviat în lateral de goalkeeper-ul Antonio Niță! Au mai fost și două lovituri de cap ale lui Stanca, în urma cornerelor executate de Vlad Badea, mingea trecând, de fiecare dată, puțin pe lângă stâlpul din dreapta al porții oaspeților. A mai tras și Cristian Vasile, fără a-l învinge pe Niță, și astfel, cum nici adversarii nu au avut ocazii de gol, prima repriză s-a terminat cu un scor alb: 0-0. Dar și fără vreo reclamație față de arbitraj, e adevărat.

1La reluare, CS Blejoi a pornit iar „pe pistol”, în minutul 56 defensiva Plopeniului făcând imprudența de a-l fi lăsat pe Vasile să-și potrivească nestingherit balonul la 20 de metri, în poziție centrală, pentru un șut ce-a părut a merge peste transversală, însă mingea a coborât brusc și a intrat sus în plasă, pe lângă un Niță rămas pironit. Ei bine, după 1-0, a apărut și prima fază reclamată de oaspeți. O minge trimisă de un plopenar a atins mâna ridicată a lui Filip, rămânând în discuție dacă purtătorul de banderolă al gazdelor se afla la limita interioară a suprafeței de pedeapsă sau în cea exterioară a acesteia. Singurii care ar fi putut aprecia corect au fost centralul Alin Gheorghe și asistentul debutant în Liga A, Valentin Dediu, însă niciunul nu a avut vreo reacție. Așa că protestele celor de la CSO Plopeni au fost în van. Părerile de dincolo de teren au fost împărțite, unii zicând că se impunea „11 metri”, alții – doar o lovitură liberă directă de la marginea careului mare. Fiecare după… interes, fiecare după cum a crezut că ar fi văzut! Din lojă sau din tribună, nu s-a observat locul infracțiunii, deoarece în fața lui Filip erau mai mulți jucători care au obturat vizibilitatea. Imediat s-a făcut de 2-0, durere cu atât mai mare pentru plopenari! Tot apărarea lor i-a permis aceluiași Cristian Vasile să trimită puternic în transversală, de la 17 metri, acolo de unde balonul ricoșat a fost atacat de Marius Anghel și Lambru, primul „bâlbâindu-se”, pe când al doilea, cu sânge rece, l-a învins pe Niță cu o deviere inspirată, cu capul. Era minutul 61 și deja soarta partidei începuse să se prefigureze. Chiar dacă același Vasile a irosit o ocazie uriașă cu poarta goală în față, după ce primise, în lateral dreapta, o pasă foarte bună a lui Lambru.

2Revenind la golul al doilea al gazdelor, trebuie precizat că singurul care putea să fi văzut dacă Anghel și Lambru se aflau în poziție de ofsaid la momentul șutului lui Cristian Vasile era asistentul de la tușa unu, Alexandru Chivu, cel mai bine bine plasat față de cei doi jucători ai gazdelor, care eventual şi-ar fi reactivat-o. E adevărat că Puiuleț, care se încălzea lângă poarta echipei sale, a protestat vehement, motiv pentru care s-a ales cu un cartonaș galben, fără a fi intrat încă în joc! Dar nici el nu cred că putea vedea perfect pozițiile celor doi. Cum nici aceștia e greu de apreciat că ar fi știut unde erau plasați față de ultimul apărător advers, exceptând bineînețeles portarul, ei fiind atenți mai degrabă la șutul coechipierului lor. Încă o dată, părerile au fost împărțite. Și tot după interes! Nici măcar un neutru nu ar fi putut însă aprecia just faza, privind dinspre zona lojelor. Poate doar de pe partea tribunei, dacă se afla cineva pe linie cu Anghel și Lambru. Vorba aceea, la Liga a IV-a nu sunt reluările televiziunilor, din Champions League!

La 2-0, a apărut și a doua reclamație, de data aceasta absolut justificată a plopenarilor, intrarea lui Claudiu Stoica, aproape de centrul terenului, mai aproape însă de tușa laterală, asupra lui Cătălin Vlad fiind fără dubii una de avertisment, pe care Alin Gheorghe nu i l-a acordat fundașului dreapta al Blejoiului, iertat astfel de o eliminare. Asta pentru că ar fi fost vorba despre al doilea cartonaș galben. Era singura acuză, repet, care putea fi susținută 100%.

3Plopeniul a îndrăznit, e drept, mai mult în repriza secundă, Adrian Gheorghe trebuind să se întrebuințeze mai serios în două faze, însă nimic mai mult. În schimb, la trei minute după intrarea în ultimul sfert de oră al jocului, luând o acțiune pe cont propriu, dinspre stânga spre centru, Marius Anghel a înscris printr-un șut în colțul din dreapta, expediat pe jos de la 17 metri, din poziție aproape perpendiculară pe axul porții adverse. Abia cu un minut înaintea scurgerii timpului regulamentar de joc au reușit să marcheze și oaspeții, Puiuleț îndeplinând formalitatea, din 2 metri, ca urmare a unei pase bune, pe jos, a lui Cătălin Vlad, din stânga careului mare, la care apărătorul buturilor gazdelor nu a mai putut interveni. S-a terminat 3-1 un joc dominat de CS Blejoi, care a părut a fi revenit la turația din tur, determinarea observându-se și din… avion, numai acuzațiile aduse arbitrajului umbrind cumva un succes absolut meritat, atât după joc, cât și după numărul de ocazii.

4Oaspeții au început slab meciul, au fost asediați serios, iar când s-au trezit că ar putea ceva mai mult, a fost prea târziu. Au sperat însă că, primind un penalti, ar fi egalat, iar ulterior ar fi putut ajunge și în superioritate numerică pe teren, dacă Stoica ar fi fost eliminat, așa cum ar fi trebuit. Însă, și în fotbal, dacă și cu parcă nu aduc… succese! Off the records, prestația centralului a avut totuși o explicație pentru cunoscători!

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe 6.5 – Cl. Stoica 6 (81 – Sterie), V. Iordache 7, I. Filip 6 (cpt), Șt Stanca 6.5 – Enciu 6.5, Rudaru 6.5 – Ruptureanu 6 (51 – M. Anghel 7.5), Cr. Vasile 8.5 (86 – Fl. Badea), Vl. Badea 6.5 (83 – Șt. Anton) – Lambru 7.5. Antrenori: Răzvan Vlad (principal), Emil Coșieru (secund).

CSO PLOPENI: A. Niță 5 – M. Popa 6, Al. Chirilă 5.5 (73 – Al. Vasile 5.5), Aristan 6.5, V. Sandu 6 – M. Bălan 6 (cpt; 50 – C. Trică 6) – Oct. Gheorghe 6 (67 – Galat 5.5), Copilu 6 (70 – Puiuleț 6.5) B. Anghel 6, C. Vlad 6.5 – R. Huza 5.5. Antrenori: Daniel Dumitrache (principal), Marius Voicilă (secund).

Au arbitrat: Alin Gheorghe 5.5 – Alexandru Chivu 6.5 (ambii din Ploiești) și Valentin Dediu 6.5 (Pantazi).

Observator AJF: Tudor Negoiță (Măgurele).

Cartonașe galbene: Copilu (39), Rudaru (52), Cl. Stoica (65), Puiuleț (61, din postura de rezervă), Fl. Badea (88), R. Huza (90+4).

5Pe parcursul jocului, care și-a justificat pe deplin titulatura de „meciul etapei”, gazdele au rămas fără Cătălin Ruptureanu, un titular inamovibil, mijlocașul de bandă dreaptă acuzând în mai multe rânduri probleme musculare la pulpă, obligându-l astfel pe Răzvan Vlad să-l scoată de pe teren la doar șase minute de la reluare. Însă, înlocuitorul lui Ruptureanu a intrat foarte bine în joc, a fost aproape de 2-0 și, apoi, a punctat pentru 3-0. De consemnat că, după câteva etape, a reușit să marcheze din nou și Cosmin Lambru, ajuns al doilea în ierarhia golgheterilor, cu 23 de reușite, fiind devansat de mai vârstnicul păuleștean Andrei Ciobanu, ajuns la 28 de goluri, după cele patru marcate duminică în poarta echipei CS Cornu! Al treilea marcator al Ligii A, Cristian Vasile, este la patru lungimi distanță de coechipierul său din atac. Altfel, chiar în ziua meciului, fundașul dreapta al Blejoiului, Alexandru Sterie, a împlinit vârsta de 29 de ani, coechipierii dedicându-i succesul! De notat altfel și că, în tur, la meciul pierdut de CS Blejoi la Plopeni, cu scorul de 2-0, au fost discuții față de arbitraj, oaspeții de atunci acuzând arbitrajul lui Mădălin Dicu (Bucov)! Dar şi că, acum, blejoienii au revenit la frumosul echipament violet, la care renunţaseră câteva etape, din superstiţie! De data aceasta, le-a purtat noroc!

Foto: Paul MÂINEA