CS Blejoi a scos un X neașteptat la o fostă contracandidată la promovare în Liga a II-a a Petrolului! După o remiză cu goluri, acasă, a venita alta fără, în deplasare

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi a scos un X neașteptat la o fostă contracandidată la promovare în Liga a II-a a Petrolului! După o remiză cu goluri, acasă, a venita alta fără, în deplasare

După acel 1-1 de pe propriul teren, din etapa de debut absolut în campionatul Ligii a III-a de fotbal, în compania Astrei 2, trupa prahoveană CS Blejoi s-a deplasat vineri, 30 august 2019, chiar în ziua meciului, la Alexandria, pentru a-i oferi replica echipei locale, CSM, o fostă contracandidată a Petrolului la promovarea în al doilea eșalon național, în ediția 2017-2018. Partida s-a desfășurat, potrivit informațiilor primite de la președintele Comitetului Director al CS Blejoi, ex-arbitrul-asistent internațional ploieștean Gheorghe Biziniche (foto, în dreapta, alături de fostul coleg de CCA, ex-centralul localnic Stan Prodan, ales încă din 1994, încontinuu, ca președinte al AJF Teleorman, fiind alături de giurgiuveanul Viorel Leșeanu, cel mai longeviv șef de asociație județeană de fotbal!), pe terenul CSȘ Peco, unul tare și denivelat, alt impediment fiind vremea caniculară. CSM joacă acum acolo, pentru că arena pe care „lupii” se impuseseră cu 4-1, în primăvara lui 2018, a intrat în modernizare.

Raportul general de ocazii de a se marca, rămase fără rezultat, în duelul dintre CSM Alexandria și CS Blejoi, a fost egal, câte trei oportunități de fiecare combatantă. Ale oaspeților echipați în alb și roșu de data aceasta, după albastrul complet de la debut, gazdele evoluând acum în bleu, au fost cele „semnate” de Cătălin Ruptureanu, singur cu portarul advers nu l-a putut învinge în prima repriză, iar la reluare, de Constantin Anghel și Cosmin Lambru, cel care se poate lăuda cu cea dintâi reușită, și singura de până în prezent, a Blejoiului în L3, nu au putut să înscrie nici ei. De consemnat că, așa cum a precizat Biziniche, gazdele de la Alexandria au evoluat de pe la jumătatea celui de-al doilea mitan cu un echipier mai puțin pe gazon, fiind eliminat pentru două cartonașe galbene, unul primit pentru simulare de la centralul unei brigăzi integral feminine, care a condus jocul bine, pregătindu-se pentru un meci internațional ce se va desfășura în Olanda!

După acest 0-0, CS Blejoi – care le-a mai „stricat” teleormănenilor, cu acest prilej, „adevărul”, ulterior debutului lor cu un succes, 2-0 la FC Pucioasa, echipă pregătită de Romulus Ciobanu – a acumulat 2 puncte și urmează a primi vizita sâmbătă, 7 septembrie, ora 17.00, a grupării ACS SR Brașov. Una întărită în această vară cu fostul petrolist Marian Cristescu (ultima oară la Concordia Chiajna) și ex-internațional Romeo Surdu (ex-Farul Constanța), cei care i s-au alăturat antrenorului-jucător Florin Stângă, încă activ la vârsta de 41 de ani!

În disputa din reședința județului Teleorman, antrenorii prahovenilor, Răzvan Vlad și Emil Coșieru, au mizat pe următorii jucători: Gheorghe – Stoica, Alexandru Oprea, Năstase, Ghinea – Teru, Dumitru (cpt), Bojoagă, Ruptureanu – Lambru, Dogaru, jucătorii obligatorii de utilizat, potrivit regulamentului FRF. fiind Ghinea, Teru și Dogaru. Au mai folosiți, ca jucători de schimb, Anghel, Rudaru, Iancu și Vasile. De reamintit că, la acest joc, Blejoiul a beneficiat și de serviciile fundașului dreapta Claudiu Stoica și ale mijlocașului central Irinel Dumitru, ambii ispășindu-și etapa de suspendare la meciul cu Astra 2, după ce fuseseră eliminați, pentru câte două cartonașe galbene, în confruntarea de acasă, din această vară, cu Flacăra Moreni, din Cupa României.

Foto: Gheorghe BIZINICHE