CS Blejoi joacă în week-end derbiul cu AS Bănești. Petrolul 52, Păuleștiul și Cornu și-au amânat meciurile din etapa a V-a

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi joacă în week-end derbiul cu AS Bănești. Petrolul 52, Păuleștiul și Cornu și-au amânat meciurile din etapa a V-a

Meciurile etapei a V-a și, chiar, cele ale rundei următoare a campionatului Ligii A, cel puțin cazul grupărilor care au dat jucători la selecționata Prahova-Muntenia – care se pregătește pentru debutul în grupa preliminară din UEFA Regions Cup, un fel decampionat european al fotbaliștilor amatori, care să nu fi jucat vreodată mai sus de al treilea eșalon național – au fost „bulversate”. O singură formație din eșalonul de elită al sportului rege local, care are selecționați patru fotbaliști, iar unul este în lotul lărgit, CS Blejoi (foto, la titlu în meciul cu Petrolul ’52; Cristi STAVRI), a cerut să joace neapărat sâmbătă, 17 septembrie 2016, de la ora 11.00, pe propria arenă, în derbiul etapei, cu AS Bănești-Urleta. Iar asta după ce a primit asigurări din partea președintelui AJF Prahova, Silviu Crângașu, că portarul Adrian Gheorghe și jucătorii de câmp Claudiu Stoica, Ștefan Stanca și Cătălin Ruptureanu, ca și Vlăduț Badea, cel aflat pe „lista de așteptare”, vor primi acceptul selecționerului Nicolae Constantin să participe la partida din prima zi a week-end-ului, urmând să revină apoi în cantonamentul de la Mogoșoaia. „Dacă am fi cerut amânarea meciului cu Băneștiul, ba chiar și al celui de la Măneciu, cu Avântul, am mai fi avut un joc oficial de-abia pe 1 octombrie, fiind vorba astfel despre o pauză mult prea mare pentru echipa noastră” – a explicat, penru www.gazteaph.ro, team-managerul de la CS Blejoi, Paul Mâinea. În situația dată, probabil că și Băneștiul va beneficia, sâmbătă, de serviciile singurului fotbalist selecționat – Octavian Gânju.

nicolae-constantin-www-republicanii-roÎn schimb, campioana județeană en-titre, CS Păulești, trupa clasată pe locul 2 în ierarhia la zi, AS Petrolul ’52 Ploiești, și ocupanta poziției a V-a din același clasament, CS Cornu, au solicitat la AJF decalarea datelor la care vor disputa partidele din runda a cincea, cu CSO Teleajenul Vălenii de Munte, de la Petrolul Băicoi, respectiv de la CS Ceptura, solicitare acceptată de către instituția de pe strada Pielari nr. 5. Păuleștiul îi are la lotul convocat pentru duelurile cu Rusia, Anglia și Serbia pe Gheorghe Bărăgan și Andrei Ciobanu, Petrolul ’52 – pe portarul Ionuț Marinică și jucătorii de câmp Răzvan Catană, Vladimir Butufei, Dragoș Gheorghe și Decebal Nae, iar Cornu, pe goal-keeper-ul Teodor Stroescu și pe jucătorii de câmp Ionuț Pârvan, Cristian Gavrilă și Andrei Băcioiu. Astfel, din totalul de opt meciuri al unei etape din Liga A se vor desfășura doar cinci: CS Blejoi – AS Bănești-Urleta; Unirea Urlați – Unirea Cocorăștii Colț; AFC Brebu – CSO Tricolorul Breaza; AS Tufeni Băicoi – Avântul Măneciu și CS Mănești 2013 Coada Izvorului – CSO Plopeni. În ceea ce privește runda a VI-a, mai mult ca sigur că nu va mai fi amânat vreun meci, pentru că altfel ar fi mai dificilă o reprogramare în mijlocul săptămânii, ținând cont că loturile combatantelor sunt alcătuite, în mare majoritate, din jucători care au serviciu, fiindu-le greu, drept urmare, să vină de acolo direct la confruntările de pe teren.

laurentiu-marinescu-la-petrolulReamintesc că antrenorul principal al Selecționatei Prahova-Muntenia este secundul lui Octavian Grigore, de la AS Petrolul ’52 Ploiești, Nicolae Constantin (foto sus, în text; www.republicanii.ro), cel despre care notează siteul mai sus-menționat că nu ar fi nici confirmat, dar nici infirmat un zvon conform căruia s-ar putea să renunțe la funcția din cadrul colectivului tehnic al formației „galben-albaștrilor”. Iar asta din cauza unor motive personale. Vom vedea, la partida de acasă cu Urlațiul, de sâmbătă, 24 septembrie, dacă va fi chiar așa. În cazul unei renunțări a lui Nae Constantin, fost colaborator și al lui Răzvan Lucescu la falimentata SC FC Petrolul, s-ar slăbi banca tehnică a găzarilor.

În schimb, o veste bună au primit cei de la Petrolul ’52 din partea fostului căpitan al echipei fanion a Ploieștiului și a Prahovei, Laurențiu Marinescu (foto jos, în text; www.republicanii.ro), în prezent unul dintre golgheterii trupei de primă ligă, FC Voluntari. Marinescu a promis că va oferi, lunar, o sumă de bani pentru continuatoarea istoriei Petrolului. El a declarat că „n-aş vrea să se facă tam-tam pe marginea acestui subiect. Aşa am considerat că pot şi eu, la acest moment, să pun umărul la noul proiect. Am văzut emulaţia care s-a creat, dragostea cu care este înconjurată de către ploieşteni noua echipă şi sper ca Petrolul să ajungă cât mai repede acolo unde îi este locul”. Gestul ploieșteanului Laurențiu Marinescu vine în completarea celor anterioare ale celor doi ardeleni, Victor Astafei și Ovidiu Hoban. Cei care și-au anunțat un ajutor identic. Deci, semne bune, mai rămânând ca și Consiliul Local Ploiești să voteze favorabil, cât mai curând posibil, trecerea mărcii Petrolul, din patrimoniul local, la AS Petrolul ’52. AQșa cum își doresc toți suporterii actualei formații din campionatul Ligii A Prahova!