CS Blejoi – la prima apariție oficială ca divizionară C într-un meci din Cupa României, azi contra Moreniului. Dâmbovițenii vin în Prahova cu sponsori noi

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi – la prima apariție oficială ca divizionară C într-un meci din Cupa României, azi contra Moreniului. Dâmbovițenii vin în Prahova cu sponsori noi

După ce a acceptat cu maximă amabilitate, de ultim moment, să fie sparring-partner al Petrolului Ploiești, la ultima repetiție din această vară a divizionarei secunde, campioana Ligii A Prahova, CS Blejoi, va bifa astăzi, 31 iulie 2019, de la ora 17.30, prima apariție oficială ca echipă de Liga a III-a, iar asta în Cupa României, al cărei trofeu local l-a câștigat înaintea barajului de promovare. Deoarece l-a adjudecat ca trupă din al patrulea eșalon, azi beneficiază de statutul de gazdă a unei grupări de L3, dintr-un județ vecin – din motive financiare, împerecherea se face după criteriul geografic, în competiția KO -, care are mai multe formații decât Prahova la nivelul celui de-al treilea eșalon. Fostă adversară a Petrolului, în Cupa României, nu demult, Flacăra Moreni, echipă antrenată de Gabriel Paraschiv, vine la Blejoi cu sponsori noi, preluați de la o altă trupă dâmbovițeană de L3, FC Pucioasa, de la care au fost aduși și trei jucători buni: fundașul central Constantin, mijlocașul Calofir și atacantul Lețu.

Fotbaliștii de la CS Blejoi au avut liber două zile, duminică și luni, după amicalul cu „lupii” și s-au reîntâlnit cu antrenorii Răzvan Vlad și Emil Coșieru marți, pe seară, la cel din urmă antrenament de dinaintea partidei de „care pe care” cu Flacăra. Se preconizează astfel ca primul „11” să arate cam așa: Gheorghe (recuperat după o răceală rebelă, care l-a obligat și la… perfuzii, în ziua jocului Petrolul!) – Ghinea, Stoica, Năstase, Badea – Ruptureanu, Dumitru (cpt), Rudaru, Vasile – Iancu, Lambru. Pe bancă vor lua loc, probabil, portarul Rădulescu și jucătorii de câmp Ursu, Bojoagă (revenit de marți la antrenamente, după terminarea concediului de pe litoral), Cocoș, Teru, Aranghelovici și Anghel (ultimii patru fiind juniori din propria pepinieră). Va absenta Chiși, care are încă probleme după o accidentare. Dacă Blejoiul va trece de Moreni, în faza următoare va întâlni, din nou acasă, tot o grupare din Dâmbovița, posibil mai sus-menționata FC Pucioasa, iar dacă o va elimina și pe aceasta, va fi rândul, evident că tot la Blejoi, al unei formații din fruntea L3 sau din partea de jos a L2. Desigur că visul lui Irinel Dumitru și compania este de a ajunge să se dueleze, în competiția KO, cu o echipă de prim eșalon, dar mai este ceva până atunci!

Moreniul ar putea alinia, astăzi, pe arena din comuna prahoveană, formula: Duță – Niță, E. Matei, Oaie, Cernea – Calofir, Vîrtej – Zidăroiu, Drăgan, Neculăescu – Lețu, cu mențiunea că mijlocașul de bandă stângă este produs al centrului de copii și juniori al Chindiei Târgoviște și a jucat în L3, în sezonul trecut, la Rapid București. Obiectivul trupei antrenate de fostul golgheter petrolist Gabi Paraschiv este ocuparea locurilor 1-3, în viitorul sezon, dar și o prezență cât mai lungă în Cupa României. Flacăra Moreni a pierdut primele două meciuri-test din această vară, 1-2 cu prahovenii de la CS Cornu, din Liga A, și 3-5 cu Astra 2, colegă de eșalon, aflându-se tot la primul meci oficial al sezonului 2019-2020.

În fața unicului observator, cel de joc, Adrian Peiu (Urziceni), partida dintre CS Blejoi și Flacăra Moreni va fi arbitrată de un trio din Brașov, alcătuit din centralul  Octavian Ciucanu și asistenții Andrei Pavel-Cojocaru și Claudiu Șchiopeț. Vremea este frumoasă, așa că sunt așteptați destui iubitori ai fotbalului din Ploiești și Prahova la acest meci, la capătul căruia una dintre echipe va merge mai departe în Cupa României. Gazonul este bun, deci loc pentru prestații de calitate ale echipierilor celor două combatante.

Foto: www.fcpetrolul.ro (Cristi STAVRI) și Facebook Flacăra Moreni

Publicitate