CS Blejoi, mai grăbită decât campioana de toamnă. Singura noutate: Sebi Petre, de la… Petrolul ’52

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi, mai grăbită decât campioana de toamnă. Singura noutate: Sebi Petre, de la… Petrolul ’52

Marți seară, la sala sporturilor din comuna prahoveană Blejoi, echipa locală de fotbal, CS – mai grăbită, cu o săptămână, decât campioana de toamnă a Ligii A Prahova, de care o desparte doar un singur gol – și-a reluat pregătirile, în vederea returului întrecerilor. Antrenamnetele nu se vor desfășura în fiecare zi, ținând cont că majoritatea jucătorilor fie are serviciu, fie învață, fiind studenți sau elevi și având cu toții, astfel, un program destul de încărcat în timpul săptămânii. Ședințele de pregătire vor avea loc atât în sală, cât și afară, cu accent în special, în ultimul caz, pe pregătirea fizică, specifică acestei perioade a anului. Totodată, s-au stabilit și datele câtorva meciuri amicale, care vor debuta în București, pe un teren sintetic, adversară urmând a fi o echipă locală din Liga a V-a, CS Cadet, trupă a unei academii de fotbal. Amicalul din capitala țării va avea loc pe data de 21 ianuarie 2017, fiind urmat, după șapte zile, de un alt joc-test, cu echipa Tineretul Berceni, combatantă din Superliga B Prahova. Apoi, pe 4 februarie, va veni rândul unei partide de pregătire mai tari, la AS Bănești-Urleta, una dintre grupările bune ale campionatului Ligii A Prahova. Mai este anatamat încă un test, pe 11 februarie, mai exact cel de la Rapid Mizil, tot o componentă a întrecerilor Superligii B. Potrivit team managerului de la CS Blejoi, Paul Mâinea, au mai rămas libere datele de 18 și 25 februarie, în care se intenționează a se găsi adversari din eșaloane superioare – ligile a treia sau chiar a doua, posibil dintre echipele aflate la pregătiri în județul Prahova.

1Față de turul actualei ediții, CS Blejoi a adus un singur fotbalist, acesta fiind tocmai de la echipa de pe locul 1, ACS Petrolul ’52 Ploiești. Este vorba despre Sebastian Petre, cel care se întorsese, în luna septembrie a anului trecut, din Scoția, de la muncă. Cum a bifat destul de puțin minute la trupa „galben-albaștrilor”, pentru care a punctat de două ori în campionat și tot de atâtea ori în ediția 2017-2018 a Cupei României-Timișoreana, lui Sebi Petre i s-a permis să meargă la o grupare la care să evolueze mai mult. Urmează a se stabili perioada de timp pentru care Petre, jucător de profil ofensiv, va fi împrumutat la CS Blejoi, cea care intenționează să-l legitimeze până la finele sezonului în curs. Nu este însă exclus și ca fotbalistului să i se ofere chiar transferul definitiv pentru echipa clasată pe locul secund în ierarhia de la finele turului. În afara lui Sebastian Petre, la primul antrenament au participat componenții lotului aliniat la debutul întrecerilor, fiind doar trei excepții. Una este Justin Dobre, jucător de profil defensiv, care se accidentase la ultimul antrenament de dinaintea meciului din Cupa României, cu Știința Albești, de la debutul lui decembrie 2016, și va reintra, de săptămâna viitoare, în programul normal de pregătiri , iar celelalte două – căpitanul Irinel Dumitru, mijlocaș la închidere, și fundașul central Valentin Iordache, ambii acuzând o răceală.

2Prima ședință a constat – după ce jucătorilor li s-a anunțat programul pre-competițional și s-a discutat pe tema acestuia – într-o acomodare la efort, finalul fiind rezervat unui… „mini-campionat” în care au combătut trei echipe cu numeric redus. Cele mai bune rezultate le-a avut formația alcătutiă din portarul Adrian Gheorghe și jucătorii de câmp Claudiu Stoica, Ionuț Enciu, Cătălin Ruptureanu și Sebastian Petre, cărora li s-a adăugat… antrenorul principal Răzvan Vlad. De subliniat că, înaintea antrenamentului, toți fotbaliștii prezenți au trebuit să treacă proba cântarului, în raport cu înălțimea fiecăruia. Au fost și câteva „depășiri”, care vor trebui rezolvate până la startul returului, dar și surprize plăcute, în sensul că a existat un jucător care a slăbit destul de mult în vremea sărbătorilor! Cât privește obișnuita vizită medicală, aceasta este programată săptămâna viitoare.

3Dacă trupa de pe locul 1 discută deja – potrivit www.sportonlineph.ro – cu mai mulți fotbaliști, fundașii stânga George Ghiță (33 de ani), fost la Gloria Buzău, și Alexandru Radu (19 ani), ex-Lucreafărul Oradea, cu mijlocașul de bandă dreaptă Nini Popescu (22 de ani), tot de la grupar4ea din Buzău, dar și cu un atacant care a evoluat ultima oară la o divizionară secundă pregătită de ultimul antrenor al SC FC Petrolul de dinaintea declarării stării de faliment, Ionel Tersinio Gane, CS Blejoi a optat pentru omogenitate. Pe cale de consecință, a vrut mai mult să aibă un jucător de schimb valoros, care mai fusese, de altfel, în tabăra sa, înainte de a fi fost legitimat la Dinamo II București. În eventualitatea în care atacantul – care a jucat la o echipă care a fost desființată iarna aceasta, rămânând deci liber de contract – va semna cu clubul găzarilor, atunci, în afară de lupta pentru locul 1, calificant la barajul de promovare în Liga a III-a, dintre Petrolul ’52 și CS Blejoi, vom mai avea parte de o alta, între doi… frați. De urmărit cu atât mai mult duelul din retur al celor mai bune echipe din campionatul Ligii A Prahova. ambele dând dovadă încă de pe acum de maximă seriozitate!

Foto: Paul MÂINEA