CS Blejoi merge ceas și în amicale. Scor de forfait cu una dintre „nucile” tari ale Ligii A Prahova

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi merge ceas și în amicale. Scor de forfait cu una dintre „nucile” tari ale Ligii A Prahova

În aceeași zi cu liderul turului campionatului Ligii A Prahova, ACS Petrolul ’52 Ploiești, dar cu două ceasuri mai devreme și pe teren neutru, la Câmpina, pe terenul sintetic de la Liceul de Petrol, vicecampioana de toamnă, CS Blejoi, a avut startul celui de-al doilea meci-test din perioada de pregătire de iarnă. După un adversar din eșalonul imediat inferior, Tineretul Berceni (Superliga B), pe care l-a învins cu 4-2, în urmă cu o săptămână, Blejoiul a optat pentru o parteneră de întrecere din eșalonul de elită fotbalistic local, AFC Bănești-Urleta. Adică, una dintre trupele tari ale Ligii A, care își dorea (și) revanșa după eșecul din prima jumătate a competiției, de pe arena adversarei de sâmbătă, 4 februarie 2017. Dar, nici de data aceasta, băieții antrenorului-jucător Marius Vișan nu au reușit o victorie în dauna celor ai lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru. Ba mai mult, au pierdut cu un scor de forfait, 3-0 (1-0), primind cu un gol mai mult decât în campionat.

1La Câmpina, pe un teren excelent, cu iarbă sintetică, curățat total de zăpadă, pe o vreme frumoasă pentru această lună și în prezența a mai bine de 100 de iubitori ai fotbalului, deși niciuna dintre combatante nu are domiciliul în al doilea municipiu al Prahovei, echilibrul în joc a caracterizat testul. Cu amendamentul evident că formația din Blejoi a fost eficientă, punctând în trei rânduri, fără să primească vreun gol. Astfel, în minutul 14, al doilea golgheter ex-aequo al întrecerilor, blejoianul Cristian Vasile, a deschis scorul, în urma unei reluări în plasă, de la 10 metri, după o centrare a lui Cătălin Ruptureanu. Avea să fie scorul de la pauză. După 25 de minute de la reluare și-a intrat în rol, ca și la Berceni, principalul marcator al Blejoiului și al turului Ligii A, Cosmin Lambru (foto sub titlu, în plan depărtat, urmărindu-l pe coechipierul Marius Anghel, numărul 23), cel care a finalizat o acțiune individuală, purtată pe partea dreaptă, printr-un șut din marginea interioară a careului mare. Scorul final a fost stabilit la sfârșitul minutelor regulamentare de joc, Ionuț Filip a transformând o lovitură de pedeapsă obținută de Vlăduț Badea.

2În acest amical, ambele echipe au apărut cu unele noutăți. La AFC Bănești-Urleta, cea mai importantă a fost un mijlocaș care a evoluat și în Liga 1, câmpineanul Claudiu Dumitrescu (foto jos, în text), care a mai jucat și ca fundaș dreapta în carieră. Sosit de la defuncta Gloria Buzău, ca și posibil viitorii petroliști Nini Popescu și George Ghiță, Dumitrescu a fost suspendat timp de 10 luni și a primit o amendă de 40.000 de lei. În afară de fotbalistul acum în vârstă de 37 de ani, care a fost, la un moment dat, și în lotul Petrolului, au mai bifat minute pentru băneșteni și Andrei Soreanu (ex-Tricolorul Breaza), Bogdan Anghel și Constantin Adrian Brebenel, ambii de la recent desființata AS Tufeni Băicoi, precum și juniorii Fabian Socet și Radu Constantin. La învingători, în afara lui Sebastian Petre, adus iarna aceasta de la Petrolul ’52, și a revenitului de la Petrolistul Boldești, Marius Anghel, alte noutăți au fost portarul Ionuț Mirea (născut în anul 1999, de la AS Pleașa) și jucătorul de câmp în vârstă de 21 de ani, Alexandru Manea (foto sus, în text), trecut pe la defuncta Conpet Ploiești, și ultimii doi fiind reținuți în efectivul pentru retur. În schimb, s-a renunțat la unul dintre cei testați, tot un jucător de câmp, de la aceeași AS Pleașa, Alexandru Pârvu. La acest amical, Vlad și Coșieru l-au menajat pe căpitanul Irinel Dumitru, iar Claudiu Stoica a fost învoit pentru botezul fiului său.

AFC BĂNEȘTI-URLETA: Cojocaru – Soreanu, G. Radu, Gânju, Alexe – Al. Popa – Stăncescu, Cl. Dumitrescu, Ilioiu, Petrescu – Marius Vișan. Au mai jucat: Stroescu – B. Anghel, Roșu, Albină, Ariciu, Brebenel, Socet, R. Constantin.

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe – Cr. Barbu (junior), V. Iordache, Al. Pârvu, Șt. Stanca – Rudaru, Al. Manea – Ruptureanu, Cr. Vasile, M. Anghel – S. Petre Au mai evoluat: I. Mirea – Sterie, J. Dobre, I. Filip, Cr. Vișan, Bălăceanu (ultimii doi, juniori), Enciu, Vl. Badea, Fl. Badea, Anton (junior), Lambru.

Foto: Paul MÂINEA