CS Blejoi nu a vrut să-i strice recordul de trofee câștigate al lui Vladimir Butufei și a pierdut finala… Joma a Cupei României!

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi nu a vrut să-i strice recordul de trofee câștigate al lui Vladimir Butufei și a pierdut finala… Joma a Cupei României!

Înaintea finalei județene a ediției 2018-2019 a Cupei României, la fotbal, unul dintre combatanți, fostul petrolist Vladimir Butufei, revenit între timp la CS Păulești, se putea lăuda cu nu mai puțin de patru trofee consecutive, câștigate cu trei echipe diferite!

Prima finală bifată de Vlad Butufei, unul dintre fiii fostei mari glorii a Petrolului, Petre Butufei, s-a consemnat în anul 2014, atunci când îmbrăca echipamentul Astrei 2 Ciorani și a fost una fericită, atunci câștigând primul trofeu al său. În următorii doi ani, 2015 și, respectiv, 2016, Butufei și-a adjudecat din nou trofeul, de data aceasta cu CS Păulești, formație la care se transferase. Adus la FC Petrolul, pentru sezonul 2016-2017 al Ligii A Prahova, mijlocașul central a conribuit la obținerea celui de-al al patrulea trofeu consecutiv al lui. Pesemne că, glumind puțin, pentru a nu-i strica recordul, campioana județeană en-titre, CS Blejoi, a făcut o repriză secundă foarte slabă, în finala din acest an, cu vicecampioana CS Păulești și astfel Vladimir Butufei și-a depășit recordul, având acum cinci cupe consecutive! Un record care cu greu va mai fi depășit, cu siguranță!

Meciul de pe „Ilie Oană” a început cu Păuleștiul cu „piciorul” apăsat până la fund pe accelerație, nici neputându-se altfel când te conduce de pe margine… un temperament și jumătate, precum antrenorul Iulius Mărgărit, de apreciat pentru efortul fizic și zbuciumul din spațiul tehnic, augmentat de pe bancă de conducători la fel de colerici, dovedind că suferă pentru echipa lor. Au fost minute în care Adrian Gheorghe a avut emoții la șuturile adversarilor, dar și intervenții bune. Văzând că nu-i de glumă cu „alb-albaștrii”, care-și doreau clar revanșa pentru campionat, ca și al treilea trofeu, din patru finale, blejoienii au luat jocul în serios și au trecut ei la cârmă. A fost rândul unui alt fost petrolist, portarul Ionuț Marinică, să aibă reflexe perfecte, atunci. Însă, nicio echipă, nici alta nu a marcat, lăsând pe partea a doua a jocului decizia în privința câștigătoarei trofeului. Mai ales că prelungirile nu ar fi convenit nimănui, nici potența fizică nefiind la superlativ și mai existând și concurența… Cupei Mondiale, de la TV!

Imediat la reluare, poate cel mai lucid jucător de pe teren, mijlocașul central ofensiv Ciprian Neacșu, a devenit din omul cu pasele bune, omul de gol, „dubla”sa, din minutele 48 și 51, rezolvând încă de-atunci dilema învingătoarei. Asta mai ales fiindcă replica Blejoiului, în zi slabă, cu unii titulari reveniți după accidentări mai lungi, a fost neașteptat de palidă. Iar dacă a fost doar 2-0, finalmente, pentru Păulești, campionii ar trebui să-i mulțumească divinității deoarece tandemul extrem de periculos pentru buturile lui Gioni Gheorghe, vârful împins Andrei Ciobanu și cel retras, Vladimir Butufei, ambii campioni mondiali cu naționala artiștilor, a terminat „benzina” la un moment dat, fiind înlocuiți însă abia la final, pentru a primi aplauzele simpatizanților echipei lor! CS Păulești chiar este o echipă bună, iar dacă membri ai săi și-ar mai struni nervii în timpul meciurilor, ar fi mult mai bine! Oricum, este cât se poate de limpede că, indiferent ce s-ar întâmpla la barajul de promovare în Liga a III-a, Păuleștiul este marea favorită la titlul județean, în ediția 2018-2019! Altfel, de precizat și Marinică a cucerit a doua cupă consecutivă, iar Adrian Vintilă a ratat-o, ca și eventul, ex-golgheterul Petrolului părăsind terenul mai devreme, din cauza unei accidentări, care i-ar putea periclita prezența de sâmbătă, 23 iunie, de la barajul de promovare în Liga a III-a! De subliniat că ambele finaliste s-au afișat cu echipament Joma, „alb-albastru” învingătorii și „alb-roșu” – învinșii! Aceeași marcă de echipament ca și… FC Petrolul!

Cât despre CS Blejoi, campioana trebuie să treaca repede peste insatisfacția ratării finalei și să facă tot ce trebuie, în săptămâna primei manșe, cea de la Independența, din județul Călărași, pentru a nu întrerupe un alt record, cel care „spune” că nicio echipă prahoveană nu a pierdut, de foarte mulți ani, un baraj de accedere în Liga a III-a! Lotul e bun, antrenorii – la fel, trebuind poate mai multă voință și… dorință de promovare!

Foto: Cristi STAVRI