CS Blejoi – o echipă care se bate sus de trei ani, dar are și ghinion mare un an da, un an nu, un an da!

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi – o echipă care se bate sus de trei ani, dar are și ghinion mare un an da, un an nu, un an da!

CS Blejoi – vor, nu vor să recunoască oamenii de fotbal din așa-zisul fotbal mic din Prahova – este o echipă ale cărui succese din ultimele trei sezone se datorează în foarte mare măsură unei conduceri inteligente, formată din oameni serioși, echilibrați și sudați în ceea ce privește luarea deciziilor.

La finele turului ediției 2016-2017, pentru doar un singur gol mai puțin la golaveraj, diferența făcând-o campioana de toamnă de-atunci abia în minutul 90 plus nu mai știu cât, CS Blejoi a terminat pe locul 2. Lider a fost atunci ACS Petrolul 52 Ploiești. O ierarhie care s-a păstrat la fel și la finele campionatului, când diferența a fost totuși ceva mai mai mare decât la jumătatea întrecerilor.

În ediția 2017-2018, scăpând de Petrolul, care a promovat în Liga a III-a, Blejoiul s-a dezlănțuit din nou, dar a reușit să domine, da capo al fine, campionatul Ligii A Prahova. Însă, s-a înecat la mal, nereușind să câștige niciuna dintre manșele barajului de accedere în L3. S-a crezut, atunci, că va urma… implozia, mai mulți jucători părăsind în vară echipa, nemaisperând – probabil – la ceva bun la CS Blejoi.

Renăscută din cenușă, termen totuși exagerat, fără discuție, echipa lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru a mai terminat, recent, încă un tur pe podium, din nou pe locul 2 și iar din cauza unui singur gol mai puțin decât liderul campion de toamnă, care de data aceasta a fost ACS Bănești-Urleta. Curat ghinion! Așa pare, deși, ținând cont că defensiva a fost mai mult o improvizație, că junele Cosmin Lambru s-a întors la Blejoi după un an și… două etape, că banca nu prea există, vorba vine, acest loc 2, de la finele turului actual, îl apreciez, de fapt, drept cea mai… bună realizare din ultimii trei ani. Înțelegeți de ce!

Foto: Paul MÂINEA