CS Blejoi – primul pas spre promovarea în Liga a III-a? La Izvoarele, în Giurgiu, cu AS Mihai Bravu, pentru X2!

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi – primul pas spre promovarea în Liga a III-a? La Izvoarele, în Giurgiu, cu AS Mihai Bravu, pentru X2!

Peste foarte puțin timp, pe cocheta bază sportivă Ion Mangeac, din localitatea Izvoarele, omonima din Giurgiu a celei din Prahova, se vor întâlni, mai precis astăzi, 15 iunie 2019, de la ora 18.00, în primă manșă a barajului de promovare în Liga a III-a, campioanele județelor mai sus-menționate. Adică AS Mihai Bravu și, respectiv, CS Blejoi. Oaspeții au plecat de vineri spre reședința județului de la Dunăre, care îi poartă și numele, Giurgiu, și s-au cazat la Hotel Sud, acolo unde trăgea și Astra, înainte de meciurile din Liga 1, disputate, acasă, pe arena Marin Anastasovici. De acolo, Irinel Dumitru și coechipierii lui s-au deplasat la Izvoarele, localitate situată la o distanță de 20 de kilometri. Gazdele turului barajului au ales să joace la Izvoarele, ci nu pe teren propriu, la Mihai Bravu, deoarece terenul de joc este absolut impecabil acolo, iar condițiile, pentru acest nivel, la superlativ. Fapt constatat și de către „spionii” Blejoiului, team managerul Paul Mâinea și antrenorul principal Răzvan Vlad, cei care au fost de două ori, în zonă, la Mihăilești, Izvoarele și Mihai Bravu, să verifice starea suprafețelor de joc și să urmărească finala play-off-ului campionatului local, dar nu numai.

În județul Giurgiu, Vlad și colaboratorul său, secundul Emil Coșieru, au deplasat următorul efectiv, din care va lipsi însă fundașul stânga titular Ștefan Ghinea, eliminat în ultimul meci de campionat, de la Plopeni, cu CSO, tânăr fotbalist înlocuit de-un junior: Adrian Gheorghe, Bogdan Rădulescu (portari); Claudiu Stoica, Theodor Bojoagă, Gabriel Năstase, Vlăduț Badea, Ştefan Anton (fundași); Cătălin Ruptureanu, Cristi Dragomir, Irinel Dumitru, Eugen Rudaru, Valentin Ursu, Ionuţ Chiși, Cristian Vasile (mijlocași); Cosmin Lambru, Dănuţ Iancu, Vasile Preda, Alex Cocoș (atacanți). Cel din urmă este un junior „B 1”, în vârstă de 16 ani, proaspăt câștigător al fazei județene a Cupei României, pe arena Ilie Oană, în dauna Unirii Urlați. Deci, 18 fotbaliști în care își pun speranțele, de la primarul Blejoiului, Adrian Dumitru, președintele CS Blejoi, Gheorghe Biziniche, și până la ultimul suporter al echipei prahovene. „Mergem în județul Giurgiu să câștigăm și, apoi, acasă, la Blejoi, peste o săptămână, să sărbătorim promovarea noastră, în premieră absolută, în al treilea eșalon fotbalistic național!” – a declarat, pentru www.gazetaph.ro, team managerul Paul Mâinea.

Prima manșă a barajului va fi arbitrată de următoarea brigadă:  Viorel Nicusor Flueran  (Craiova), des delegat la partidele din L2 ale Petrolului, Ionuţ Marius  Bobe (Videle) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria). Observatorul de joc va fi Dragoş Petre Ionescu, din Fieni, iar cel de arbitraj, fostul asistent de prim eșalon Ștefan Poenaru (Botoşani). Un trio bun de arbitri, un observator al lor – pe măsură, fiind de așteptat, deci, să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat la barajul trecut, de la Venus Independența, cu arbitrul constănțean Eduard Ioniță, mutat între timp la comisia județeană de profil din județul Galați și ajuns chiar rezervă la… Liga 1! Apropo de Venus, la AS Mihai Bravu s-ar putea ca, în primul „11”, să fie aleși 50% dintre foștii titulari ai călărășenilor, de la barajul trecut: portarul Laurențiu Marin, fundașii Ciprian Stoica, Marius Gheorghe, Antonio Rusie și mijlocașul Ciprian Ana!

Foto: Paul MÂINEA