CS Blejoi se ține scai de Petrolul ’52 și în Cupa României. Trei echipe din Liga A Prahova – eliminate în „16”-imi!

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi se ține scai de Petrolul ’52 și în Cupa României. Trei echipe din Liga A Prahova – eliminate în „16”-imi!

Duminică, 4 decembrie 2016, s-au desfășurat și restul partidelor din cadrul „16”-imilor județene ale ediției 2017-2018 a Cupei României-Timișoreana, în una dintre ele CS Blejoi (foto sus, lângă titlu; Paul MÂINEA) a fost – de comun acord cu adversara hărăzită de sorți – gazdă a Științei Albești, trupă de pe locul al 13-lea la finele turului întrecerilor din Superliga B Prahova. Achitând toate cheltuielile legate de organizarea unei confruntări din competiția așa-numită KO, Blejoiul le-a oferit prilejul celor de la Albești să evolueze pe un gazon bun și într-o ambianță generală perfectă. Iar oaspeții au profitat de ocazie și au rezistat cu brio în primele 45 de minute. Ba chiar, erau gata să și deschidă scorul atunci când atacantul Iulian Ivășcioiu a scăpat singur spre buturile lui Adrian Gheorghe, l-a lobat, de la 15 metri, din poziție centrală, pe goal-keeper-ul advers, balonul a lovit, apoi, pământul și s-a dus în… transversală, faza „răcindu-se” ulterior. Vicecampionii de toamnă ai eșalonului imediat superior au receptat, rapid, semnalul de alarmă și i-au făcut viață grea portarului de 24 de ani al Științei, Daniel Cernat, cel care a avut câteva intervenții in-extremis, dar a și fost salvat, la aceeași fază, de bara orizontală, izbită de Vlăduț Badea și, pe deviere, Ștefan Stanca a tras, din unghi, de pe stânga, în stâlpul drept! A fost cea mai mare ocazie a băieților lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru din prima repriză, însă nu mai puțin noroc avusese Cernat și mai devrerme, la o centrare a aceluiași Stanca, tot de pe stânga, urmată de reluarea cu capul peste poartă, din „6 metri”, a lui Cristian Vasile, al doilea golgheter, ex-aequo, cu păuleșteanul Andrei Ciobanu al turului Ligii A. Neașteptat, date fiind calculele hârtiei, la ultimul fluier al ploieșteanului Alin Gheorghe cel dintâi mitan s-a încheiat fără ca tabela arenei din Blejoi să poată fi modificată!

1La reluare, terenul s-a „înclinat” serios în jumătatea Științei Albești și au început, pe cale de consecințț, să „curgă” golurile, Blejoiul punând indigoul, astfel, pe scorul consemnat în urmă cu opt zile, la ultima etapă a turului Ligii A: 7-0 la Unirea Urlați! Omul părții a doua a jocului a fost Florin Badea (foto jos, în text, în centrul imaginii, cu echipament negru), intrat pe teren în minutul 54, el a bifat un hat-trick (58, 64 și 86), ultima reușită fiind absolut de senzație: minge trecută de două ori peste un apărător și, apoi, șut sub bară! Până la primul gol al lui „Bobby” Badea, George Moruz „spărsese gheața” în minutul 50, iar între finalizările rezervei utilizate s-au intercalat penaltiul transformat de Ionuț Filip (foto sus, în text) în minutul 60, după faultul făcut asupra lui Vlăduț Badea (foto, jos în text, cu numărul 11 pe tricou), în suprafața de pedeapsă, și „dubla” golgheterului eșalonului de elită județean, Cosmin Lambru (80 și 85). De subliniat că juniorul Lambru (foto, sus și jos în text; cu numărul 9) a reușit să marcheze în ambele competiții, Liga A și Cupa României, nu mai puțin de 20 de goluri, o cifră de-a dreptul excelentă pentru un băiat care abia a împlinit vârsta de 18 ani! El a participat și la reușita cu numărul doi a lui Florin Badea, deschizându-l elegant peste defensiva adversă pe Cristian Vasile, cel care i-a pasat perfect marcatorului golului de 4-0. De altfel, tot meciul jucătorul împrumutat la Blejoi de ACS Petrolul ’52 Ploiești a fost în căutarea golurilor, care au venit mai târziu, dar tot au venit. Iar asta datorită insistenței continue ale sale. Atenți cu jucătorii foarte tineri din lot, tehnicienii Vlad și Coșieru le-au dat minute bune și altor doi juniori, ambii fundași de bandă: Cristian Barbu (dreapta) și Cristian Vișan (stânga). Iar asta pentru a se pregăti cum se cuvine returul, atunci când toate combatantele din Liga A vor trebui să folosească, pe tot parcurusl unui meci, doi fotbaliști „sub 19 ani”! CS Blejoi a folosit următoarea formulă de echipă în partida cu Știința Albești: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica (65 – Cr. Barbu), Vl. Iordache, I. Filip, Șt. Stanca (62 – Cr. Vișan) – Ir. Dumitru (cpt; 33 – Enciu), Rudaru (54 – Fl. Badea) – Moruz, Cr. Vasile, Vl. Badea – Lambru. Căpitanul Irinel Dumitru a trebui să părăsească terenul destul de repede din cauza recidivei unei probleme musculare.

2Reamintind că sâmbătă, 3 decembrie, Petrolul ’52 marcase tot șapte goluri, în poarta Unirii Teleajen (locul 2 în Superliga B), dar primise unul, este cât se poate de clar că Blejoiul se ține scai de găzari și în Cupa României! Dar, iată care au fost și celelalte rezultate, marcatorii, arbitrii și observatorii din această fază locală a competiției, echipele ale căror denumiri sunt postate cu majuscule calificându-se pentru „optimile” de anul viitor:

RAPID MIZIL – CSO Plopeni 3-2 (2-1)
Au marcat: Daniel Costache (2), Robert Dragomir (29 și 48)/Radu Huza (23 – din penalti), Cristian Bălan (65).
Au arbitrat: Robert Nuțu – Gabriel Enache și Gabriel Răduță (toți din Ploiești).
Observator AJF: Radu Vasile (Ploiești).

MĂGURA TRESTIOARA – CS Cornu 4-2 (1-1, 2-2), după prelungiri

Au marcat: Gabriel Rob (38, din penalti), Ion Dobre (90), Ionuţ Petre (100), Răzvan Căţel (114)/Iustin Şovăială (43), Cristian Gavrilă (90+3).

Au arbitrat: Laurenţiu Piciu (Ploieşti) – Sebastian Păduraru (Gura Humorului, județul Suceava) şi Laurenţiu Baciu (Ploieşti).

Observator AJF: Tudor Negoiţă (Măgurele).

Real Rio Cocoşeşti – AFC BĂNEȘTI-URLETA 0-2 (0-2)

Au marcat: Marian Petrescu (17), Marius Vişan (18).

Au arbitrat: Viorel Căunei (Plopeni) – Iulian Popişteanu (sat Popeşti, comuna Brazi) şi Costin Drăgănescu (Măgureni).

Observator AJF: Marian Deaconu (Ploieşti).

CS Brazi Negoieşti – CS PĂULEȘTI 3-8 (0-2, 3-3), după prelungiri

Au marcat: Leonard Dăncilă (49 și 56), Sorin Negoiţă (73)/Andrei Ciobanu (17, 80, 93, 108 și 110), Florin Pripu (45+1), Laurenţiu Dumitru (112 și 115).

Au arbitrat: Ionuţ Neagu (Poienarii Apostoli) – Gabriel Ţene (Roşiorii de Vede, județul Teleorman) şi Stelian Mălăroiu (Puchenii Mari).

Observator AJF: Marian Popa (Ploieşti).

CS Măneşti 2013 Băltiţa – CSO TRICOLORUL BREAZA 2-5 (0-2)

Au marcat: Ionuţ Şerban (77), Marian Iordache (86)/Daniel Modrişan (11), Laurenţiu Georgescu (32), Valentin Urdea (57, 62 și 65).

Au arbitrat: Doralin Bârziloiu (Vălenii de Munte) – Octavian Ciorescu (Ploieşti) şi Dumitru Zahiu (Bălţeşti).

Observator AJF: Constantin Safta (Iordăcheanu).

Sportul Valea Călugărească – PETROLUL BĂICOI 1-4 (0-1)

Au marcat: Adrian Ghica (65)/Adrian Ilie (20), Ionuţ Codreanu (70), Alexandru Zamfir (73), Ovidiu Saulea (85).

Au arbitrat: Bianca Giuran (Constanţa) – Claudiu Dumitru (Ploieşti) şi Gabriel Gruia (Brazi).

Observator AJF: Traian Notaru (Ploieşti).

SPERANȚA OLARI – CS Ceptura 5-0 (3-0)

Au marcat: Ion Savu (3), Georgian Ioniţă (7), Cătălin Neagu (26), George Gârlă (72), Iulian Belciug (82).

Au arbitrat: Eduard Neagu (Poienarii Apostoli) – Florin Bureaţă (Ploieşti) şi Şerban Negoiţescu (Gornet).

Observator AJF: Ion Andreoiu (Ploieşti).

Voinţa Livadea – AFC BREBU 5-6 (0-1, 1-1, 1-1), după executarea loviturilor de departajare

Au marcat: Constantin Opriş (54)/Bogdan Dumitru (27). Au transformat loviturile de departajare: Nouraş Nicorescu, Cosmin Tăbăraş, Victor Bratu, Adrian Constantinescu/Iulian Zaibert, Alexandru Bobeică, Florin Pancovici, Florin Stoica, Bogdan Dumitru.

Au arbitrat: Marius Petre (Poienarii Apostoli) – Paul Manu (Puchenii Mari) şi Alexandru Nicolae Niţu (Scorţeni).

Observator AJF: Tiberiu Argăseală (Băicoi).

Progresul Tomşani – UNIREA URLAȚI 1-3 (0-2)

Au marcat: George Godin (75, din penalti)/Robert Petre (8 și 44, ultimul din penalti), Ricardo Gavriloiu (66).

Au arbitrat: Mihai Safta (Iordăcheanu) – Valentin Dediu (Valea Călugărească) şi Cătălin Nechita (Albeşti).

Observator AJF: Constantin Panait (Ceptura).

Rapid Ibrianu – UNIREA COCORĂȘTII COLȚ 2-3 (1-2)

Au marcat: Robert Nicolae (14), Răzvan Picior (70)/Ionuţ Simion (21), Nicolae Dumitru (37), Ion Mihai (73).

Au arbitrat: Mădălin Dicu (Bucov) – Andrei Ionuţ Dan (Ploieşti) şi Mădălina Crăciun (Brazi-Negoieşti).

Observator AJF: Pavel Roşală (Ploieşti).

Petrolul Ologeni – CS MĂNEȘTI 2013 COADA IZVORULUI 1-4 (0-1)

Au marcat: Marius Nedelea (87)/Constantin Anghel (15), Ion Andronache (82), Sergiu Ivan (85), Gabriel Dumitraşcu (90+3).

Au arbitrat: Adrian Dumitrescu (Vălenii de Munte) – Cristinel Damian (Slănic) şi Daniel Leca (Brazi).

Observator AJF: Florinaş Piciu (Ploieşti).

Luceafărul Drajna – CSO TELEAJENUL VĂLENII DE MUNTE 1-2 (0-1)

Au marcat: Octavian Iorgoiu (57)/Liviu Cernea (5), Lucian Cruceru (80).

Au arbitrat: Mihai Amorăriţei – Ştefan Călăraşu (ambii din Câmpina) şi Mircea Rusu (Bertea).

Observator AJF: Viorel Badea (Băicoi).

AS Muntenii Câmpina 2016 – AS TUFENI-BĂICOI 1-4 (1-2)

Au marcat: Ion Burchi (41)/Adrian Brebenel (32), Ricardo Condrea (43 și 57), Mădălin Vişan (47).

Au arbitrat: Eduard Zamfir (Boldeşti-Scăeni) – Mihai Ţene (Roşiorii de Vede, județul Teleorman) şi Alexandru Zafiriadis (Ploieşti).

Observator AJF: Stelian Homan (Proviţa de Jos).

Voinţa 2009 Gornet – AVÂNTUL MĂNECIU 0-3 (0-1)

Au marcat: Fernando Mihai (7), Mihail Cârstocea (72 și 77).

Au arbitrat: Bogdan Zahiu – Mihai Pandelea (ambii din Ploieşti) şi Bogdan Mociorniţă (Băicoi).

Observator AJF: George Negoiţescu (Ploieşti).

După cum se observă mai sus, trei echipe din Liga A Prahova, CS Cornu, CSO Plopeni și CS Ceptura, au fost eliminate din competiție de formații de eșalon inferior – Măgura Trestioara, Rapid Mizil și, respectiv, Speranța Olari!