CS Blejoi și-a aflat adversara de la barajul de promovare în Liga a III-a. În tur va merge la… Mihai Bravu

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi și-a aflat adversara de la barajul de promovare în Liga a III-a. În tur va merge la… Mihai Bravu

Sâmbătă, 8 iunie 2019, s-a terminat, în sfârșit, și campionatul eșalonului de elită de fotbal al județului Giurgiu. Iar asta după un Final Four, cu semifinale și finală, toate meciurile fiind găzduite, pe teren neutru, de către o frumoasă bază sportivă din localitatea Izvoarele, aparținând grupării locale Clubul Sportiv Unirea și fiind situată într-un cadru natural superb. După ce AS Mihai Bravu (Seria SUD) a trecut de AFC Singureni (Seria NORD), cu scorul de 1-0, și  CS Argeșul 2009 Mihăilești (Seria NORD) de CS Energia Remus (Seria SUD), după 1-1 și 4-2, ulterior executării loviturilor de departajare, finala programată în prima zi a acestui week-end a fost adjudecată, tot după executarea loviturilor de departajare, la finele celor 120 de minute fiind scor alb, 0-0. AS Mihai Bravu a fost mai inspirată decât Argeșul Mihăilești și s-a impus cu 4-2, la fel ca și… adversara sa, în semifinale, în dauna Energiei Remus!

Ultimul act s-a disputat pe caniculă, în județul Giurgiu maxima de sâmbătă ajungând până spre 37-38 de grade Celsius! Iar cum meteorologii anunță că temperaturile vor fi ridicate până pe 8 iulie, turul barajul având loc pe 15 iunie, atunci prahovenii de la CS Blejoi ar trebui să se antreneze numai la ora meciului din localitatea girugiuveană, adică 17.30, returul fiind programat să înceapă cu o jumătate de ceas mai devreme, pe 22 iunie.

Delegația blejoiană s-a întors cu speranțe mari de la Izvoarele, mai ales după ce viitoarea adversară nu va fi cea despre care auziseră că ar fi cea mai bună echipă a Ligii a IV-a, AFC Singureni, Cum aceasta  pierdut semifinala cu oponenta din baraj a Blejoiului, AS Mihai Bravu, emoțiile s-au mai „diluat”. Oricum, la trupa lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru, cuvântul de ordine a rămas unul singur: PROMOVAREA! Duminică, 9 iunie, la ora 11.00, la Plopeni, se va bifa și ultima etapă de campionat pentru Irinel Dumitru și coechipierii lui, o reeditare, în fapt, a finalei fazei locale a ediției 2019-2020 a Cupei României, de pe arena Ilie Oană, de joi, 6 iunie, adjudecată atunci cu scorul de 2-0 de CS Blejoi.

Se aude însă că oaspeții și-ar menaja câțiva dintre titularii din ultimul act al competiției KO, în perspectiva turului de baraj de peste șase zile, apelând poate și la câțiva dintre juniorii B1 care au cucerit și ei finala județeană de profil a Cupei României, cu 5-0, în dauna Unirii Urlați, tot joi! Cum probabil, dată fiind media mare de vârstă a formației lui, o va face și Iulius Mărgărit, antrenorul principal al CSO Plopeni. Evident, va fi un joc fără miză sau un… antrenament cu public pentru câștigătorii eventului județean!

Foto: Paul MÂINEA