CS Blejoi și-a testat cu un succes fotbaliștii aflați la probe și juniori din propria pepinieră. Goluri multe cu Berceniul prahovean

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi și-a testat cu un succes fotbaliștii aflați la probe și juniori din propria pepinieră. Goluri multe cu Berceniul prahovean

După ce-a beneficiat de o vacanță de iarnă lungă, vicecampioana județeană de toamnă – reamintesc că din cauza numai a unui gol mai mult înscris de AFC Bănești-Urleta -, antrenată de Răzvan Vlad și Emil Coșieru, CS Blejoi, și-a reluat de curând, în nocturnă, pregătirile pentru returul campionatului Ligii A Prahova, la baza proprie, iar sâmbătă, 19 ianuarie 2019, a și bifat primul meci-test al anului. Tehnicienii Blejoiului au ales-o ca adversar pe CSC Berceni (locul 8, în ierarhia primei jumătăți a întrecerilor Superligii B Prahova) și i-au opus o echipă formată din jucători veniți la probe, juniori B , din propria pepinieră, născuți în 2002, și câțiva echipieri din lotul obișnuit folosit în tur. Chiar și în aceste condiții, CS Blejoi a dispus de oponenta sa cu scorul de 5-2 (3-1), rezultatul fiind fixat de reușitele lui Simion (minutul 1), Costache (30), Teru (43), Chiși (59), Stoica (72, din penalti), respectiv Ștefan Ursu (40 și 66).

Vlad și Coșieru au folosit, contra Berceniului prahovean, următorii jucători: Gheorghe – Panait (de la CS Păulesti; 60 – Aranghelovici), A. Năstase (65 – Anghel), G. Năstase (46 – Stoica), Anton – Valentin Ursu (46 – Rudaru), Simion (60 – Oprea) – Nițoi (de la CS Mănești Coada Izvorului; 60 – Stancu), Costache (de la CS Păulesti), Chiși (de la Astra 2; 60 Bărbuceanu) – Teru (46 Cocoș). Dintre cei testați, a impresionat Ionuț Chiși (foto sus, în text, cu tricou alb și numărul 7), cel care a întrerupt, pentru o perioadă de timp, activitatea competițională, plecând la muncă în străinătate, dar revenind acum acasă. Juniorii proprii au fost Aranghelovici, Anghel, Stancu, Oprea, Teru si Cocoș, lipsind doar portarul Pană, fost la FC Petrolul, într-un eșalon inferior celui de-acum în care combat „lupii”, junele goal-keeper fiind accidentat. De subliniat că Bărbuceanu este fiul unui fost atacant-golgheter bine cunoscut, de la echipele Chimistul Valea Călugărească și Conpet Ploiești.

Următorul joc-test al lui Irinel Dumitru & Co. se va desfășura sâmbătă, 26 ianuarie, cu juniorii A de la FCSB București, pe baza acestora, construită în localitatea ilfoveană Berceni. Pe 2 februarie, înaintea plecării în cantonamentul de la Sighișoara, unul care se va întinde până pe 9 februarie, adversara Blejoiului va fi tot o echipă de juniori A, cea a Petrosportului. În stagiul de pregătire din Ardeal se va combate, pe 6 februarie, cu o divizionară D locală, CSM Sighișoara, iar pe drumul de întoarcere acasă, pe 9, se va oferi replica formației secunde a clubului de Liga 1, Gaz Metan Mediaș („lanterna roșie” a ierarhiei Seriei a V-a din Liga a III-a). Pe 16 și pe 23 februarie, sunt programate ultimele două jocuri-test ale echipei CS Blejoi, cu Viitorul Axintele (locul 9, în clasamentul turului campionatului din Liga a IV-a a județului Ialomița), respectiv FC Pucioasa (poziția a VII-a, la finele primei jumătăți a disputelor din Seria a III-a a celui de-al treilea eșalon).

Foto: Paul MÂINEA