CS Blejoi și CS Păulești vor împărți cheltuielile organizării pe „Ilie Oană” a finalei județene a Cupei României

Dragos Trestioreanu -

CS Blejoi și CS Păulești vor împărți cheltuielile organizării pe „Ilie Oană” a finalei județene a Cupei României

Dacă, până de curând, eventualitatea organizării finalei județene a ediției 2018-2019 a Cupei României, la fotbal, pe arena Ilie Oană, din Ploiești, era la preț de simplu zvon, de data aceasta este sigur: CS Blejoi și CS Păulești se vor bate pentru trofeu pe cel mai mare stadion din Prahova!

În urma acceptului celor două finaliste locale ale ediției viitoare a competiției KO de a contribui „fifty-fifty” la cheltuieile necesare pentru închirierea arenei ploieștene Ilie Oană, mult așteptatul ultim act, dintre primele două clasate ale ediție 2017-2018 a campionatului Ligii A Prahova, CS Blejoi și, respectiv, CS Păulești, va beneficia sâmbătă, 16 iunie, de la ora 17.30, de condiții absolut selecte. Este a doua oară când Blejoiul va combate pe gazonul de la „Ilie Oană”, după ce, în returul sezonul 2016-2017 al celui de-al patrulea eșalon, a oferit acolo replica actualei divizionare, FC Petrolul. Pentru cealaltă finalistă, cea din Păulești, va fi chiar a treia oară, ulterior disputei din același sezon cu Claudiu Tudor și compania, din campionat și din finala fazei județene a ediției 2017-2018 a Cupei României.

Inițial, conducerea Asociației Județene de Fotbal Prahova optase pentru fosta arenă Conpet, trecută în proprietatea comunei Strejnic, iar asta știută fiind suma mare de bani cerută pentru închiererea stadionului din Ploiești. În acest context, este absolut lăudabil efortul financiar serios al celor două primării prahovene – între care, fotbalistic, există o frumoasă rivalitate -, acestea dându-și mâna, cum se spune, pentru a le oferi echipelor lor și simpatizanților condiții de top la finală, cei de la CS Blejoi vizând eventul, după câștigarea titlului, iar CS Păulești – un succes, ulterior eșecului din vara trecută.

Foto: www.libertatea.ro