Se poate și mai rau în fotbalul prahovean din al treilea eșalon? Echipele CSO Plopeni și CS Blejoi stau ca „pe ghimpi” în subsolul ierarhiei Seriei 5, cu pericolul revenirii la județ!

Dragos Trestioreanu -

Se poate și mai rau în fotbalul prahovean din al treilea eșalon? Echipele CSO Plopeni și CS Blejoi stau ca „pe ghimpi” în subsolul ierarhiei Seriei 5, cu pericolul revenirii la județ!

Marți, 2 noiembrie 2021, la Brașov, echipa locala AS SR a reușit să câștige ultimul meci din etapa a XI-a – prima a returului sezonului regular al campionatului Seriei a V-a din Liga a III-a – cu scorul de 2-0, în dauna Sepsi 2 Sfântu Gheorghe. Drept urmare, trupa la care antrenor este și un fost petrolist din eșalaonul secund, de pe vremea defunctei SC FC Petrolul, Elek Robert, deși una cu mari probleme financiare, a reușit să sară peste prahoveana CS Blejoi (foto sus). Astfel, a „aruncat-o” pe antepenultima poziției a clasamentului la zi! Adică, alături de colega de întrecere din același județ, CSO Plopeni (poziția a IX-a, foto jos, într-un meci amical cu Petrolul ’52), cele două grupări fiind despărțite acum de patru puncte (10, respectiv 6). Asta după ce aceasta din urmă a recuperat o lungime, grație remizei de acasă, 0-0, cu FC Hermannstadt 2, iar blejoienii au pierdut iar pe propriul teren, 0-2, acum în fața liderului, ACS Odorheiu Secuiesc. O formație mult mai decisă să câștige și avându-l între buturi pe un portar talentat și sigur în intervenții, Flaviu Bodea, împrumutat în Ardeal de către… ACS Petrolul ’52 Ploiești. Bodea – integralistul postului – l-a avut ca rezervă, la partida de la Blejoi, pe un alt ex-junior petrolist, Ștefan Georgescu.

Revenind la formațiile prahovene din L3, dacă CSO Plopeni a avut de la bun început probleme în acest campionat, deși – culmea – ulterior unui debut en-fanfare în sezonul oficial, succes detașat, 4-1, în dauna… CS Blejoi, pe arena Gheorghe Șilaev, în Cupa României, echipa lui Răzvan Vlad a cochetat și cu primele locuri ale seriei. La un moment dat, a fost chiar pe poziția a patra! Însă, o serie neîntreruptă de eșecuri a dus-o pe gruparea cu un staff administrativ de altfel foarte bun tocmai lângă plopenari! Ambele grupări tremură în prezent pentru viitorul lor în acest eșalon. Cine ar fi crezut așa ceva, Blejoiul făcând în vară transferuri care o anunțau drept protagonistă a luptei pentru promovare. Astfel, cu mai mulți juniori de la Petrolul ’52, printre care internaționalul Adrian Nicolae și Robert-Daniel Enache, cel cu destule meciuri în Liga a II-a, dar și cu mai cunoscuții seniori Nicolae Cotolan (a bifat jocuri multe la Pandurii Târgu Jiu, în L2) și Cezar Mihalache (a promovat cu CSA Steaua în aceeași L2). În acest context, sunt absolut de neînțeles, implicit inacceptabile, rezultatele de până acum. Atât cu echipa CS Blejoi în zona retrogradării, știut fiind că se poate pica și de pe acest loc, cât și cu CSO Plopeni și mai amenințată de așa ceva, fotbalul prahovean se află clar într-un marasm de rezultate. Sigur, mi se poate replica, de ce nu?, că mai e destul de jucat din campionat și se pot schimba astfel destule date. Se poate gândi și așa, nu zic nu. Dar, dacă nu se va încerca, din timp, a se descoperi care sunt cauzele reale care au condus la acest recul bilateral, să îl numesc așa, și nu se vor lua și măsurile care impun, chiar dacă vor lăsa urme de ordin sentimental, s-ar putea ca Prahova să mai aibă, din sezonul următor, numai o singură echipă în eșaloanele coordonate de FRF. Ceea ce ar fi de-a dreptul o mare rușine, ținând cont de trecutul cu vreo 10 echipe în primele trei eșaloane din acest județ!

Foto: www.telegrama.ro