CS Blejoi Vispeşti a învins clar o echipă formată din trei titulari şi patru rezerve ale SC FC Petrolul

Redactia -

Orice iubitor al fotbalului nefamiliarizat cu meciurile din Liga A Prahova, care s-ar fi nimerit la arena Dorobantul, la preambulul etapei a XV-a, nu ar fi ştiut la ce joc a ajuns. Pe teren, în galben, au fost văzuţi din minutul 1 al partidei dintre SC FC Petrolul II Ploieşti şi CS Blejoi Vispeşti nu mai puţin de trei titulari aproape obişnuiţi ai echipei mari ai „lupilor” – Mihai Tudor, fost căpitan în Cupa României şi la această confruntare, Cristian Melinte şi Valentin Bărbulescu -, cărora li s-au adăugat rezervele cam nelipsite din Liga I: Marko Campar, Radu Barbu, Sorin Buşu şi Mihai Roman II. Interesant este că, pe raportul de joc iniţial, a figurat şi un alt sârb, Aleksandar Petrovic, care a fost scos cu doar 10 minute înainte de fluierul de debut al arbitrului Ionuţ Neagu, din Poenarii Apostoli-Gorgota. şi înlocuit cu junele Cătălin Anton.

Atmosfera de meci mare a fost întreţinută, în tribuna oficială, de către principalul finanţator al oaspeţilor, potentul om de afaceri Adrian Nistoroiu, care i-a avut drept vecini pe preşedintele Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, Alexandru Crângu, şi pe managerul general al acestui club, Valeriu Răchită. Ultimii doi au preferat prezenţa la acest joc, decât să-i întâmpine pe cei de la Partizan Belgrad, care aterizaseră ceva mai devreme pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni şi fuseseră cazaţi, apoi, la Bucureşti. Cu toţii nu au avut ce regreta, meciul fiind cu mult chiar şi peste nivelul celui de-al treilea eşalon fotbalistic.

 În prima repiză, posesia a fost de partea Vispeştiului, din nou foarte bine aşezată pe teren de către admirabilul strateg Victor Roşca, cel care a venit cu o noutate – folosirea ca fundaş stânga a lui Alexandru Năescu, mişcare foarte inspirată, tânărul jucător confirmând şi pe partea opusă celei pe care evoluează de obicei. Apoi, folosirea pe mai departe a lui Cristi Vlad în post de „regista” s-a dovedit, din nou, o măsură decisivă, fostul căpitan al Petrolului făcând cel mai bun meci al său de când este la echipa din Blejoi chiar sub ochii celui care s-a dispensat, în vară, pe nedrept, de serviciile lui. Cristi Vlad a oferit o lecţie de play-maker veitabil, aşa cum fosta sa formaţie nu prea mai are în rândurile sale. Cu spatele asigurat de prestaţia foarte bună a lui Bogdan Onuţ şi a mai tânărului său coechipier, Alexandru Popa, care l-au protejat pe „puştiul” Bogdan Manea, acesta din urmă apărând cu brio tot ceea ce se putea apăra, cu o linie de mijloc mobilă şi direcţionată mereu spre buturile sârbului Campar, care avea să limiteze cu mult proporţiile scorului, prin intervenţii de mare efect, şi cu un Florin Gheroghe ca Rodion Cămtaru pe vremuri, dat cu o mobilitate superioară, Vispeşti a făcut legea pe gazonul împestriţat al „Dorobanţului”. Însă, nu mereu superioritatea de genul acesta înseamnă destul. A dovedit-o Vali Bărbulescu în minutul 33, atunci când a marcat senzaţional, de la peste 35 de metri, după un şut de zile mari, din drop. Aflat într-un progres constant şi vizibil, Bărbulescu a confirmat şi în acest meci, iar supărarea lui când a fost înlocuit încă din minutul 40, pentru a putea juca şi contra Partizanului, a impresionat plăcut asistenţa. Băieţii lui Vicky Roşca nu s-au speriat şi au început din nou, gospodăreşte, să „toace” jumătatea adversă, insistenţa fiindu-le răsplătită după numai 11 minute, prin vedeta actuală a Blejoiului, George Bridinel (în duel cu Ciprian Chivu, priviţi de R. Catană, Fl. Gheorghe, N. Popescu, Buşu şi D. Nae; foto: Cosmin Manea). Noul golgheter al Ligii A Prahova, cu 16 reuşite, în nouă meciuri, dintre care trei – din „11 metri”, a înscris formidabil la vinclu, de la 18 metri, după o acţiune personală de toată frumuseţea.

La reluare, după ce a fost înlocuit şi Cristi Melinte, pe teren a rămas doar o singură echipă, CS Blejoi Vispeşti, care şi-a urmărit, cu răbdare şi ambiţie, scopul: răsturnarea scorului. A reuşit-o în minutul 50, prin acelaşi abil tehnician care e Bridinel (50), aflat la capătul unei combinaţii superbe, cu Cristi Vlad în postură de pasator şi cu Răzvan Catană responsabil cu assistul perfect pentru cel care a bifat atunci „dubla”. Meciul putea fi tranşat definitiv doar un sfert de ceas mai târziu, atunci când acelaşi Bridinel a fost trântit, în stânga careului mare, de către Lucian Tănase, singura decizie ce trebuia luată – şi, inexplicabil, nu a fost luată de arbitrul Ionuţ Neagu! – fiind lovitura de pedeapsă. Totuşi, golul de 3-1 a venit până la urmă, cu 10 minute înainte de final, Bridinel încheindu-şi recitalul cu golul de hat-trick, după o pasă pe jos a lui Octavian Gheroghe şi o minge lăsată să curgă, inteligent, de Florin Gheorghe spre coechipierul său mai bine plasat.

A fost un spectacol excelent, cu ritm superior cu mult eşalonului de elită al campionatelor judeţene, cu faze multe de poartă, cu goluri de senzaţie, toate înscrise din acţiune, cu o prestaţie fără cusur a celor doi asistenţi, un bonus primind slăniceanul Cristinel Damian, care a avut parte de câteva faze grele, dar le-a judecat fără cusur, imperturbabil la presiunea galeriei oaspeţilor, aflată la câţiva metri în spatele său.

Chiar dacă se află acum la destul de mare distanţă de lider, CS Blejoi Vispeşti arată tot mai bine, iar roadele aducerii lui Victor Roşca încep uşor-uşor să apară. Astfel, efortul financiar considerabil al lui Adrian Nistoroiu începe să devină mai eficient, fiind vorba, oricum, de unul cu bătaie mai lungă. Cum campionatul e lung, nu se poate spune deja că liderul detaşat ar fi scăpat deja spre barajul de promovare în Liga a III-a. Cu multă răbdare şi tact, la Blejoi se pot face lucruri mari în continuare. Cine se grăbeşte greşeşte. Iată care au fost şi echipele care s-au duelat în cadrul unui meci în care echipa mai motivată a câştigat de justeţe:

SC FC Petrolul: Campar 7 – M. Tudor 5.5 (cpt), R. Barbu 5.5, Melinte 6.5 (46 L. Tănase 5.5), A. Tudor 5.5 (57 Petculescu 5.5) – Bărbulescu 8 (40 Chivu 5.5) – C. Anton 6.5, N. Popescu 6, Buşu 7 – M. Iordache 5.5, M. Roman II 6. Antrenor: Adrian Toader.

CS Blejoi Vispeşti: B. Manea 7 – Ad. Ioniţă 6.5 (72 Pintilie 6.5), Al. Popa 7, B. Onuţ 7.5 (cpt), Năescu 7.5 – Secreţeanu 7 – D. Nae 6 (61 Oct. Gheorghe 7), Cr. Vlad 8 (85 Kamara), Bridinel 9, R. Catană 7.5 – Fl. Gheorghe 7. Antrenor: Victor Roşca.

Arbitri: Ionuţ Neagu 6 (Poenarii Apostoli-Gorgota) – Nicolae Iosif 7.5 (Câmpina) şi Cristinel Damian 8 (Slănic).

Observator AJF: Ioan Andreoiu (Ploieşti).

Cartonaşe galbene: Bărbulescu (37), R. Catană (37), Secreţeanu (45), M. Iordache (78), Pintilie (86), B. Manea (87).