CS Blejoi Vispeşti a mai redus două lungimi faţă de liderul Unirea Câmpina

Redactia -

CS Blejoi Vispeşti a mai redus două lungimi faţă de liderul Unirea Câmpina

Etapa a XXIV-a a campionatului Ligii A Prahova nu a mai fost una ca şi câteva dintre cele precedente, în sensul că acel statu-quo de la vârful clasamentului a fost dat la o parte, în urma remizei albe de la Ploieşti, 0-0, de la capătul meciului dintre SC FC Petrolul II şi liderul întrecerilor, Unirea Câmpina, şi a succesului echipei CS Vispeşti Blejoi, pe teren propriu, în dauna vecinilor de la CS Păuleşti, cu scorul de 3-0 (0-0). Astfel, gruparea lui Adrian Nistoroiu a mai redus din ecartul câmpinenilor şi păstrează speranţele intacte pentru detronarea trupei de pe locul I, care are acum un avans de 5 puncte, în condiţiile în care marele derbi al returului se va desfăşura pe arena de la Blejoi.

Dar victoria lui Bogdan Onuţ (la minge; foto: Paul Mâinea) şi a coechipierilor lui s-a conturat abia după pauză, oaspeţii rămânând fără Aurel Stan (48), care l-a agresat pe căpitanul Vispeştiului şi a primit „roşu” direct, şi Ciprian Neacşu, pentru cumul de cartonaşe galbene (45 şi 62). Primul a fost expulzat de pe teren la 1-0 pentru gazde, iar al doilea – la 2-0. Firesc, cu jucători mai puţin pe gazon, CS Păuleşti a primit şi al treilea gol. La reluare, gazdele au punctat prin tânărul fundaş stânga George Nincă (47), care a trimis, cu capul, sub transversală, din careul mic, un balon primit dintr-o lovitură de la colţul terenului, de pe dreapta, executată de către George Bridinel. Acesta din urmă a mărit diferenţa, în urma unei acţiuni personale, în minutul 57, atunci când l-a driblat şi pe portarul echipei de la Păuleşti. Emoţiile au fost risipite cu totul după şutul lui Cristian Vlad (65), de la 25 de metri, mingea intrând jos, lângă bara din stânga a buturilor adverse. Victor Roşca a mizat pe următorul „11”: B. Manea – Năescu, Al. Popa, Ad. Ioniţă, Nincă – Bridinel, Cr. Vlad, B. Onuţ, R. Catană – D. Nae, Fl. Gheorghe. Pe parcurs, antrenorul a mai apelat şi la Al. Simion, V. Răducanu, Sterie şi Radu. La rândul lui, Iulius Mărgărit a utilizat următorii jucători: Banu – I. Ioniţă, Tănase, Toporan, Stoica – S. Popa, Matei, Neacşu, A. Stan -. Cr. Vasile, Jărcălău. Pe teren au mai intrat, în timpul partidei, şi rezervele Tudorie, Postelnicu, M. Ioniţă şi Buzilă. Meciul a fost arbitrat de Gabriel Constantin Cojanu (Vălenii de Munte), asistat de Gabriel Brăilă şi Emanuel Tincu (ambii din Ploieşti), observator fiind Silviu Pantilimonescu, din Boldeşti-Scăieni.

Celelalte rezultate ale rundei cu numărul 24 au fost: Tinereţea Izvoarele – Carpaţi Sinaia 1-1 (0-0); CS Băneşti-Urleta – Petrolistul Boldeşti 0-5 (0-3); Progresul Drăgăneşti – AFC Brebu 3-2 (0-1); CSM Câmpina – Avântul Măneciu 1-0 (1-0); CS Ceptura – Dero Ploieşti 0-3 (0-1); Chimia II Vadu Săpat – FC Astra III Ploieşti 0-3, cel din urmă joc fiind decis la „masa verde”, ca urmare a retragerii, în pauza competiţională de iarnă, a celei dintâi formaţii. Pe primul loc continuă să fie Unirea Câmpina, cu 64 de puncte (+28 la „adevăr”), pe doi se află CS Blejoi Vispeşti (59 şi +23), ultima de pe podium fiind Petrolistul Boldeşti, cu 54 de puncte şi +18. Urmează, în ierarhie, CSM Câmpina (49 şi +13), Avântul Măneciu (48 şi +15), CS Păuleşti (45 şi +12) şi, respectiv, Progresul Drăgăneşti (42 şi +6), toate cele şapte fiind grupările care au contat cu adevărat în prezenta ediţie a întrecerilor din Liga A Prahova.