CS Blejoi Vispeşti continuă cursa de urmărire a Unirii Câmpina

Redactia -

CS Blejoi Vispeşti continuă cursa de urmărire a Unirii Câmpina

Şi după etapa a XXII-a a campionatului Ligii A Prahova, la fotbal, diferenţa dintre lider, Unirea Câmpina, şi singura sa urmăritoare veritabilă, CS Blejoi Vispeşti, a rămas de 7 puncte, dar e bine că aceasta din urmă nu renunţă şi încă mai speră în detronarea echipei care este acum pe primul loc. Dacă Unirea a stat, Chimia II Vadu Săpat retrăgându-se în pauza competiţională de iarnă, „oaspeţii” alegându-se astfel cu un 3-0, la „masa verde”, şi trei puncte în plus la „adevăr”, Vispeştiul a avut parte, în runda intermediară, de un meci dificil, pe care a fost clar, pentru martorii oculari, că îl putea câştiga doar ca urmare a unei execuţii de excepţie. Cum aceasta a venit în minutul 54, atunci când imprevizibilul dintodeauna Decebal Nae (în stânga, alături de golgheterul eşalonului de elită al întrecerilor judeţene, George Bridinel; foto: Paul Mâinea) a „scos din joben” un şut lobat fabulos, de la 22 de metri, lateral dreapta, rezerva intrată între buturi după pauză, Ştefan Barbu, nemaiputând interveni. Gazdele au depăşit, prin urmare, emoţiile pricinuite de către un adversar bine organizat în defensivă şi la mijlocul terenului, dar mai palid în atac, Progresul Drăgăneşti. Echipa CS Blejoi Vispeşti s-a desprins pe tabelă însă abia pe final, acelaşi D. Nae semnând „dubla”, la o pasă de manual a puternicului vârf de atac Florin Gheorghe. Cel din urmă a jucat adesea rolul de servant perfect, în jocul în care oaspeţii nu i-au avut în rândurile sale, printre alţii, pe experimentanţii atacanţi ex-petrolişti Orlando Gheorghe (nu s-a putut învoi de la serviciu) şi Gabriel Curcan (forţat se pare să pună definitiv ghetele în cui, din cauza unei afecţiuni la spate). Oricum, a fost de remarcat formaţia antrenorului Daniel Toader – susţinut chiar de pe bancă de către primarul Drăgăneştiului, Gheorghe Dumitrache -, una dintre cele demne de lăudat din Liga A Prahova. S-a terminat, până la urmă, 3-0 în favoarea Vispeştiului, ultimul gol fiind o mostră de fotbal veritabil: Bridinel a privit spre dreapta şi l-a deschis spre… stânga pe George Nincă, fundaşul stânga a făcut o cursă rapidă, la finalul căreia i-a pus mingea pe tavă, la 8 metri, lui Răzvan Catană, devierea măiastră a acestuia din urmă stabilind scorul partidei, în aplauzele localnicilor.

CS BLEJOI VISPEŞTI: B. Manea 7 – Năescu 7 (90 – Ad. Ioniţă), Al. Popa 7, B. Onuţ (cpt) 7, Nincă 7.5 – Secreţeanu 7 (90+2 Sterie) – D. Nae 8.5 (84 Al. Simion), Cr. Vlad 7, Bridinel 7.5, R. Catană 7.5 (90+2 I. Radu) – Fl. Gheorghe 7.5. Antrenor: Victor Roşca.

PROGRESUL: V. Ion 7.5 (46 – Şt. Barbu 6) – Cl. Stoica 6, N. Mărgărit 6.5, M. Matei (cpt) 6.5, Isacov 6.5 (76 – Ad. Alexandru) – M. Savu 6.5 – Cl. Tudor 6 (23 Zaibert 5.5), Fl. Pancovici 6.5, Şt. Radu 6 (69 – I. Vasile 5.5), Ad. Toader 6 – Feraru 6. Antrenor: Daniel Toader.

Au arbitrat: Mihai Amorăriţei 7 (Câmpina) – Sorin Nistor 6 şi Bogdan Banu 7 (ambii din Ploieşti).

Observator: Viorel Badea (Ploieşti).

Cartonaşe galbene: N. Mărgărit (29), Cr. Vlad (44), Fl. Pancovici (69).

La partida de la Blejoi, în afara faptului că tribuna a fost înălţată cu două rânduri, putând primi acum 600 de iubitori ai fotbalului, am mai remarcat prezenţa în sectorul oficial a bine cunoscuţilor Gheorghe  Biziniche, fost arbitru-asistent şi ex-observator, şi Eusebiu Tudor – antrenorul echipei de tineret a clubului saudit Al-Ettifaq, ambii veniţi să se bucure de o după-amiază frumoasă de primăvară şi de un meci bun. Ceea ce au şi reuşit, de fapt. Înainte de meci, fostul tehnician al Petrolului şi Chimiei Brazi, Sebi Tudor, s-a întreţinut preţ de câteva minute cu fostul său antrenor de la formaţia „lupilor”, Vicky Roşca, actual conducător tehnic al grupării CS Blejoi Vispeşti.

Iată care au fost şi celelalte rezultate consemnate în etapa intermrdiară din această săptămână: Unirea Urlaţi – Carpaţi Sinaia 3-1 (0-1); CS Ceptura – Petrolistul Boldeşti 1-3 (1-2); SC FC Petrolul II Ploieşti – Caraimanul Buşteni 3-1 (2-1), pentru învingători bifând o „dublă” internaţionalul de tineret Mihai Roman II; CSM Câmpina – AFC Brebu 1-0 (0-0); Tinereţea Izvoarele – CS Păuleşti 2-4 (1-3); CS Băneşti Urleta – Avântul Măneciu 3-5 (0-3); FC Astra III Ploieşti – Dero Ploieşti 2-2 (2-0). După cum se poate observa, au fost consemnate câteva surprize şi un număr ridicat de goluri, nu mai puţin de 34. Deci, o medie care a bătut binişor de 3/meci. Ceea ce nu poate decât să sporească, fireşte, cota de atractivitate a întrecerilor din Liga A Prahova.