CS Blejoi Vispeşti continuă urmărirea şi face scor în oraşul liderului, Unirea Câmpina

Redactia -

CS Blejoi Vispeşti continuă urmărirea şi face scor în oraşul liderului, Unirea Câmpina

Duminică, de 1 aprilie 2012, CS Blejoi Vispeşti, singura echipă care îl mai ameninţă serios pe liderul ierarhiei Ligii A Prahova, Unirea, nu a păcălit fotbalul şi şi-a arătat clasa, zdrobind-o pe a doua echipă a Câmpinei, CSM, chiar pe terenul acesteia – care „duce dorul” fostei grupări fanion, Poiana. Lăsându-le gazdelor impresia că au posesia, însă fără a le permite să-şi creeze ocazii clare de gol, băieţii lui Adrian Nistoroiu au „înţepat” des pe contraatac şi, după ce au ratat, în primele 10 minute, două oportunităţi mari de a deschide scorul, în cel de-al 11-lea, a ieşit la rampă golgheterul eşalonului, George Bridinel, care l-a depăşit pe bravul Tiberiu Boşilcă (încercând să li se opună „albilor” Florin Gheorghe, nr. 14, Adrian Secreţeanu, nr. 5, Răzvan Catană, nr. 20, şi Bogdan Onuţ, nr. 6; foto: Alexandru Neculai), în urma unui şut plasat, de la 8 metri. Apoi, până la pauză, scenariul a rămas la fel, cu trupa lui Virgil Guran ţinând mai mult de balon şi cu oaspeţii făcând ravagii într-o defenisvă depăşită la viteză, fie de Decebal Nae, fie de Florin Gheorghe, fie de Răzvan Catană, fie de acelaşi mobil Bridinel. Boşilcă a avut şi noroc, dar şi intervenţii inspirate, salvându-şi astfel echipa de la un scor fluviu, încă din primul mitan.

La reluare, pe teren a fost aproape doar o singură echipă, CS Blejoi Vispeşti, care a şi risipit în van muniţie, dar şi-a atins şi ţinta în trei rânduri. Radu  George l-a trântit în careul mare pe Bridinel, scăpat singur şi gata să-l execute pe goal-keeper-ul câmpinean, şi a primit cartonaşul roşu, justificat, din partea arbitrului Ionuţ Neagu, iar Onuţ (63) a transformat, calm, penaltiul, mărind ecartul vizitatorilor şi aducând liniştea pe arenă. În minutul 69, Catană a scăpat singur cu Boşilcă şi a punctat pentru 3-0, Fl. Gheorghe închizând tabela, după o fază similară, aproape un sfert de oră mai târziu (83). CS Blejoi Vispeşti s-a impus astfel cu 4-0 (1-0), în deplasare, în dauna uneia dintre formaţiile bune ale Ligii A Prahova, CSM Câmpina, şi pare a nu mai putea fi oprită în lupta sa, din retur, pentru egalarea şi – de ce nu? – eventuala depăşire a Unirii, distanţată acum la 7 puncte. Antrenorul Victor Roşca se dovedeşte acelaşi strateg desăvârşit, având priceperea de a alege tactica optimă în funcţie de adversari. Cu jucători având ştate vechi în Liga I, Cristian Vlad şi Bogdan Onuţ, cu alţii care au evoluat în al treilea eşalon – Secreţeanu, Catană, Bridinel, Fl. Gheorghe -, plus un ex-jucător de divizie secundă, Decebal Nae, cu toţii fiind un exemplu continuu pentru tinerii şi talentaţii Bogdan Manea, Alexandru Năescu, Alexandru Popa, George Nincă sau Octavian Gheorghe, adăugând şi „pata de culoare”, cântăreţul Camara, din trupa Alb Negru, formaţia finanţată de Adrian Nistoroiu şi Primăria Blejoi îşi dovedeşte progresul, de la meci la meci. Singura supărare, ulterior partidei de pe arena, tot mai lăsată în paragina, din Poiana Câmpina a fost accidentarea lui Tavi Gheorghe, cel care – primind o lovitură serioasă în tendonul piciorului stâng – a trebuit să fie scos pe braţe, la doar 15 minute de la intrarea pe teren. După o ecografie, s-a aflat că fotbalistul are nevoie de o pauză de 10 zile, până va reveni la pregătiri. Cum viitorul meci al Vispeştiului se va disputa marţi, 10 aprilie, la Blejoi, în compania Progresului Drăgăneşti, el va pierde, probabil, doar o singură confruntare oficială.

Cu fair play, în timpul jocului, finanţatorul CSM-ului, Virgil Guran, membru în Consiliul de Administraţie al SC FC Petrolul Ploieşti şi, totodată, o gazdă primitoare pentru oaspeţi, a recunoscut superioritatea jucătorilor echipei învingătoare. „Sunt mai buni ca noi” – a spus Guran, vechi om de fotbal din Câmpina. Formaţia domniei sale este una de viitor, remarcându-l – în afara lui Boşilcă – şi pe camerunezul Blanc Miss Ndatang, un stângaci de culoare, în vârstă de 18 ani, care evoluează ca vârf împins şi e un bun executant de lovituri libere. Interesant este că, la prima repriză a meciului de la Câmpina, dar şi puţin după reluare, a asistat şi unul dintre oficialii Astrei, Costel Lazăr, însoţit de trei tineri ivorieni, de 17 ani, fiecare. Lazăr era supărat că FIFA nu permite legitimarea lor, fiind minori, jucătorii din Coasta de Fildeş urmând a se întoarce acasă şi a reveni cu o altă viză, care să le permită semnarea unui contract cu formaţia din „9 Mai”.

În ciuda frigului pătrunzător, vântului şi a curentului, disputa a avut parte de nu mai puţin de 1.000 de iubitori ai fotbalului, ambele echipe beneficiind de galerii numeroase şi pline de frenezie în a-şi susţine favoriţii. De remarcat buna organizare a CSM-ului şi faptul că gazdele au editat un frumos program de meci, făcând şi o tombolă, în pauză, fanii locali primind calendare mari şi mici, cu echipa favorită, şi aparate de radio portative, cum se zicea pe vremuri. De la staţia de amplificare, announcer-ul Sergiu Negoiasă, unul dintre sponsorii echipei locale, îi anunţa pe fericiţii câştigători, ajutat de soţia sa, Antonela. Chiar dacă echipa CSM-ului avea să piardă meciul la scor, cei doi s-au bucurat de introducerea pe teren, pe final de joc, a fiului lor, foarte tânărul Andrei, care este un fotbalist de perspectivă.

CSM CÂMPINA: Boşilcă 7 – Ad. Burchi 5 (79 – A. Negoiasă), G. Radu 4, Gânju (cpt) 4.5, Zăpodean 5 – M. Mihai 5, Budileanu 6, B. Ilioiu 6, B. Stroe 5 (78 – Burloiu) – B. Olteanu 5 (57 – Hromei 5), Blanc 6 (71 – Vintilă 5). Antrenor: Ion Burchi.

CS BLEJOI VISPEŞTI: B. Manea 7 – Năescu 7, Al. Popa 7, B. Onuţ (cpt) 7.5, Nincă 7 – Secreţeanu 7 – R. Catană 7.5, Cr. Vlad 7, Bridinel 8 (84 – V. Răducanu), D. Nae 7  (71 – O. Gheorghe 7; 86 – Camara) – Fl. Gheorghe 7.5 (87 – M. Simion). Antrenor: Victor Roşca.

Au arbitrat: Ionuţ Neagu 6.5 (sat Poenarii Apostoli, comuna Gorgota) – Cătălin Popovici 5.5 şi Adrian Niţă 7 (ambii din Ploieşti).

Observator: Constantin Miclea (Buşteni).

Centralul Ionuţ Neagu, fără să influenţeze rezultatul final, a avut din nou o prestaţie „colocvială”, dorinţa lui perpetuă de a o face pe profesorul pe gazon enervându-i adesea,  deopotrivă, pe combatanţi. În schimb, înaltul asistent de la tuşa unu, Cătălin Popovici, a tot confundat ofsaidurile, fiind contestat, pe rând, şi de gazde, mai ales, şi de oaspeţi. Totuşi, la fazele de gol din repriza a doua, unele pe muchie, e drept, apreciem că a judecat corect, altele fiind erorile sale. E clar că trebuie să lucreze mai mult la capitolul „fotbalişti aflaţi afară din joc”.

Celelalte rezultate din etapa a XX-a a campionatului Ligii A Prahova au fost: SC FC Petrolul II Ploieşti – Carpaţi Sinaia 1-1 (1-1); FC Astra III Ploieşti – Petrolistul Boldeşti 1-1 (0-0); Unirea Câmpina – Caraimanul Buşteni 6-0 (3-0); Tinereţea Izvoarele – Progresul Drăgăneşti 0-1 (0-0); CS Băneşti Urleta – AFC Brebu 2-0 (1-0); Unirea Urlaţi – CS Păuleşti 3-0 (1-0); CS Ceptura – Avântul Măneciu 3-1 (2-1);. Meciul Chimia II Vadu Săpat – Dero Ploieşti nu s-a disputat, echipa gazdă retrăgându-se din întreceri în pauza de iarnă, astfel că pierde toate meciurile din partea a doua a campionatului, cu 0-3. Continuă să conducă plutonul Unirea Câmpina, cu 54 de puncte, CS Blejoi Vispeşti o urmează, cu 47, pe poziţiile a treia şi a patra fiind CSM Câmpina şi, respectiv, Avântul Măneciu, cu 42 de puncte, fiecare. Avântul Măneciu e pe locul 5, cu 39 de puncte, iar CS Păuleşti – pe a VI-a poziţie, cu 38. Imediat mai jos, ierarhia se „rupe”, Progesul Drăgăneşti acumulând 33 de puncte.