CS Blejoi Vispeşti şi-a luat antrenor de Divizia A: Victor Roşca

Redactia -

După câteva zile de discuţii şi urmărirea „pe viu” a meciului din campionatul Ligii A Prahova, dintre CS Blejoi Vispeşti şi Petrolistul Boldeşti (scor: 1-0), de sâmbătă, 8 octombrie, fostul antrenor al Petrolului, Victor Roşca, a acceptat să devină noul tehnician al echipei învingătoare. Decizia înlocuirii din funcţie a lui Aurel Silviu Panait, fostul „principal”, a survenit imediat după semi-eşecul de la Sinaia, 1-1, la finele partidei din etapa a IX-a, cu mai modesta formaţie locală Carpaţi. Însă, cel poreclit Joe şi secundul său, Octavian Costache, zis Talin, au stat pe bancă şi sâmbătă, deoarece Roşca nu terminase negocierile cu finanţatorii grupării de la Blejoi. Panait va rămâne director tehnic, iar Costache va trece la o grupă de juniori. Asta, bineînţeles, dacă vor accepta propunerea şefilor lor.

Victor Roşca a condus mai multe echipe de prim eşalon, CSM Reşiţa, Politehnica Timişoara, FC Petrolul Ploieşti şi Oţelul Galaţi, fiind unul dintre antrenorii remarcaţi ai noului val din acea perioadă. Apoi, a pregătit o formaţie din Liban, iar vreme de o lună a fost tehnicianul lui ABC Stoicescu, o divizionară C din judeţul Buzău. El va fi ajutat de Bogdan Onuţ şi Cristian Vlad, atât căpitanul actual al Vispeştiului, cât şi ex-căpitanul SC FC Petrolul urmând să fie şi jucători.

Pe surse, am mai aflat că Vicky Roşca şi-l doreşte foarte mult în calitate de colaborator, în staff-ul noii sale echipe, pe Eugeniu Goicea. Se spune că fostul preşedinte executiv al FC Petrolul Ploieşti ar fi şi vizionat meciul din runda a X-a a Ligii A Prahova, de la Câmpina, dintre CSM şi Caraimanul Buşteni, ultima fiind următoarea adversară din campionat a Vispeştiului. Dar, până la această oră, nu s-a oficializat numirea lui Goicea – cel care şi locuieşte la Blejoi – în colectivul de conducere.