CS Combat Group Ploieşti – vedetă a unei noi arte marţiale: Kaisendo

Redactia -

Picture_155_micaSala Antilopa din București a găzduit, în week-end, cea de-a doua competiție ca importanță din calendarul Federaţiei Române de Kaisendo, Cupa României, la care au fost prezenţi sportivi din ţară, iar lupta pentru medalii – aprig disputată. Reprezentând judeţul Preahova, CS Combat Group Ploiești a deplasat la faţa locului 26 de sportivi și trei instructori, rezultatele obţinute fiind mai mult decât meritorii: 43 de medalii, la diferite categorii de vârstă şi greutate, dar şi la probele demonstrative și de luptă.
Cele mai importante au fost cele de la seniori, mai precis locul 1 – la kata kaisendo, pe care s-a clasat Adrian Rotaru, apoi tot locul 1 – la kumite nunchaku, ocupat de Maria Cornelia Ion, și poziţia a doua, de la kumite kaisendo, pe care s-a plasat Mihai Cârstea, lucrător în cadrul Jandarmeriei Române. Numărul-record de medalii a făcut ca delegaţia CS Combat Group Ploiești să ocupe primul loc al ierarhiei tuturor cluburilor participante la Cupa României, rezultat răsplătit cu o frumoasă cupă.
„Mă bucură rezultatele obținute, în special la nivelul copiilor, care au făcut performanță într-o activitate sportiv-recreativă, pe care au început să o practice din dorința de a dobândi diverse abilități de autoapărare, condiție fizică, stăpânire de sine. Mă bucură și faptul că Maria Cornelia Ion, instructorul nostru, a promovat, la centura maron 1Kyu”, a declarat sensei Cristian Bădilă, președintele CS Combat Group Ploiești.
Federația Română de Kaisendo este una relativ nouă, de arte marțiale, în curs de a deveni federație națională. Kaisendo (calea perfecționării continue) este un sistem mixt de arte marțiale, care îmbină tehnicile polițienești cu autoapărarea personală. Aici, se regăsesc lupta corp la corp și lupta cu arme (baston scurt, nunchaku). Kaisendo este popular în țările de origine latină, atât în America de Sud, cât și în Europa, câştigând tot mai mult teren în fața altor stiluri de arte marțiale tradiționale, deoarece este adaptat laPicture_086_mica condițiile sociale ale prezentului. Este sistemul de arte marțiale cel mai bun pentru autoapărare. Mai jos, iată care au fost medaliații delegaţiei C.S. Combat Group, la Cupa României la Kaisendo: (Secția Palatul Copiilor – Sensei Vlădescu Cristian) – Guță Theodor,  7 ani,  locul 3, la kumite karate, locul 1, la kumite kaisendo; Ceauș Sebastian, 7 ani, locul 1, la kumite karate, locul 1, la kumite kaisendo; Ene Gabriel, 7 ani, locul 2, la kumite karate, locul 3, la kumite kaisendo; Dumitru Silviu, 6 ani, locul 3, la kumite karate, locul 3 , lakumite kaisendo; Ioniță Flavio, 11 ani, locul 2, la kumite karate, locul 3, la kumite kaisendo; Ioniță Manuel, 9 ani, locul 2, la kumite karate, locul 2, la kumite kaisendo; Pertea Eduard, 7 ani, locul 2, la kumite karate, locul 2, la kumite kaisendo; Tudorache Ianis, 7 ani, locul 3., la kumite karate, locul 2, la kumite kaisendo; Matei Victor, 11 ani, locul 2, la kumite karate, locul 3, la kumite kaisendo; Stanciuc Alexandru, 8 ani, locul 3, la kumite karate, locul 3, la kumite kaisendo; Popescu Cristian, 9 ani, locul 3, la kumite kaisendo; Tănase Pavel, 17 ani, locul 3, la kumite kaisendo; (Secția Vadu Părului Albești-Paleologu – Sempai Ion Maria Cornelia) – Ion Maria Cornelia, locul 1, la kumite nunchaku, locul 3, la kumite kaisendo, locul 3, la kumite karate; Torja Ana-Maria, locul 1, la kata karate, locul 3, la kata nunchaku; Pleșa Teodora, locul 1, la kumite kaisendo, locul 1, la kumite karate; Burtică Alexandru, locul 2, la kumite nunchaku; Radu Cosmin Alexandru, locul 3, la kumite karate; Țigău Mihai, locul 3, la kumite karate; Bârlez Valentina Elena, locul 3, la kumite nunchaku; (Secția Ploiești – Sensei Cristian Bădilă) – Dinică Gabriela, locul 3, la kata kaisendo; Neacșu Diana, locul 3, la kata kaisendo; Rotaru Adrian, locul 1, la seniori kata kaisendo, locul 3, la seniori kumite kaisendo; Cârstea Mihai, locul 2, la seniori kumite kaisendo; Dohanov Casian, locul 3, la kata karate; Nicolae Alexandru, locul 3, la kata karate; Târziu Rareș, locul 2, la kata nunchaku, locul 3, la kumite nunchaku, locul 3, la kata karate.