CS Păuleşti, câştigătoarea Cupei României, faza pe judeţ

Daniel Dimache -

CS Păuleşti, câştigătoarea Cupei României, faza pe judeţ

Finala Cupei României faza pe județ s-a disputat sâmbătă pe Stadionul Ilie Oana din Ploiești între CS Păulești și CS Blejoi. Competiția fost câștigată de echipa CS Păulești cu scorul de 2-0.
Meciul de pe „Ilie Oană” a început cu Păuleștiul cu „piciorul” apăsat până la fund pe accelerație, nici neputându-se altfel când te conduce de pe margine… un temperament și jumătate, precum antrenorul Iulius Mărgărit, de apreciat pentru efortul fizic și zbuciumul din spațiul tehnic, augmentat de pe bancă de conducători la fel de colerici, dovedind că suferă pentru echipa lor. Au fost minute în care Adrian Gheorghe a avut emoții la șuturile adversarilor, dar și intervenții bune. Văzând că nu-i de glumă cu „alb-albaștrii”, care-și doreau clar revanșa pentru campionat, ca și al treilea trofeu, din patru finale, blejoienii au luat jocul în serios și au trecut ei la cârmă. A fost rândul unui alt fost petrolist, portarul Ionuț Marinică, să aibă reflexe perfecte, atunci. Însă, nicio echipă, nici alta nu a marcat, lăsând pe partea a doua a jocului decizia în privința câștigătoarei trofeului. Mai ales că prelungirile nu ar fi convenit nimănui, nici potența fizică nefiind la superlativ și mai existând și concurența… Cupei Mondiale, de la TV!

Imediat la reluare, poate cel mai lucid jucător de pe teren, mijlocașul central ofensiv Ciprian Neacșu, a devenit din omul cu pasele bune, omul de gol, „dubla”sa, din minutele 48 și 51, rezolvând încă de-atunci dilema învingătoarei. Asta mai ales fiindcă replica Blejoiului, în zi slabă, cu unii titulari reveniți după accidentări mai lungi, a fost neașteptat de palidă. Iar dacă a fost doar 2-0, finalmente, pentru Păulești, campionii ar trebui să-i mulțumească divinității deoarece tandemul extrem de periculos pentru buturile lui Gioni Gheorghe, vârful împins Andrei Ciobanu și cel retras, Vladimir Butufei, ambii campioni mondiali cu naționala artiștilor, a terminat „benzina” la un moment dat, fiind înlocuiți însă abia la final, pentru a primi aplauzele simpatizanților echipei lor! CS Păulești chiar este o echipă bună, iar dacă membri ai săi și-ar mai struni nervii în timpul meciurilor, ar fi mult mai bine! Oricum, este cât se poate de limpede că, indiferent ce s-ar întâmpla la barajul de promovare în Liga a III-a, Păuleștiul este marea favorită la titlul județean, în ediția 2018-2019! Altfel, de precizat și Marinică a cucerit a doua cupă consecutivă, iar Adrian Vintilă a ratat-o, ca și eventul, ex-golgheterul Petrolului părăsind terenul mai devreme, din cauza unei accidentări, care i-ar putea periclita prezența de sâmbătă, 23 iunie, de la barajul de promovare în Liga a III-a! De subliniat că ambele finaliste s-au afișat cu echipament Joma, „alb-albastru” învingătorii și „alb-roșu” – învinșii! Aceeași marcă de echipament ca și… FC Petrolul!