CS Păulești a fructificat și acel… 1% care-i mai lipsea pentru a promova în Liga a III-a. Viitorul însă nu este prea roz!

Dragos Trestioreanu -

CS Păulești a fructificat și acel… 1% care-i mai lipsea pentru a promova în Liga a III-a. Viitorul însă nu este prea roz!

Așa cum era de așteptat, prin prisma valorii superioare a lotului și a scorului bifat în deplasare (3-1), în prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a, campioana județului Prahova, CS Păulești, a trecut și a doua oară de cea a Vrancei, Euromania Dumbrăveni. De data aceasta cu 2-0 (1-0), după un autogol al Vlad Negoiță, din minutul 18, și – se putea altfel? – o reușită a golgheterului ultimelor două ediții din Liga A, Andrei Ciobanu (foto, la minge; www.ph-online.ro), cu un  sfert de oră înainte de ultimul fluier al arbitrului Cristina Trandafir, care a fost asistată de două concitadine bucureștence, Mihaela Țepușă și Roxana Ivanov, toate fiind monitorizate de Irina Mârț, domiciliată tot în capitala țării.

În prezența a câtorva sute bune de iubitori locali ai fotbalului, care au suportat căldura pentru a fi alături de echipa Prahovei ce urma să-și netezească drumul spre al treilea eșalon, CS Păulești a tratat serios returul și s-a impus de justețe, dar și la un scor prea mic față de numărul de oportunități de gol avute. Printre care și un penalti ratat de către Decebal Nae, la scorul de 1-0, fotbalistul cu cască nereușind tranformarea, așa cum o făcuse în urmă cu o săptămână, atunci când a deschis, la Dumbrăveni, drumul spre… promovare. Cu 5-1, la general, câștigătoarea eventului județean, campionatul Ligii A și faza județeană a Cupei României, a demonstrat și la baraj că este o echipă ce merită să evolueze un eșalon mai sus.

Din păcate, circulă un zvon cum că Păuleștiul i-ar ceda locul din Liga a III-a… viitoarei echipe create pentru a o înlocui pe… falimentara SC FC Petrolul! Că nu ar fi doar o simplă speculație ar dovedi-o și faptul că oficialii echipei din localitatea de lângă Ploiești nu par foarte convinși că ar putea aduna resurse pentru un buget capabil de a asigura o frigură frumoasă în ultima ligă aparținând de Federația Română de Fotbal. Indiferent ce se va întâmpla în viitorul apropiat, jucătorii, antrenorii și conducătorii păuleșteni merită toate felicitările pentru sezonul 2015-2016, în care au ochit trei ținte și le-au lovit pe toate în… centru!