CSM București face ravagii în grupa „A” din Liga Campionilor! Cristina Neagu, din nou cea mai bună marcatoare a „tigroaicelor”

Dragos Trestioreanu -

CSM București face ravagii în grupa „A” din Liga Campionilor! Cristina Neagu, din nou cea mai bună marcatoare a „tigroaicelor”

Miercuri seară târziu, la Gdynia, în Polonia, echipa de handbal feminin CSM București, antrenată de daneza Helle Thomsen și având-o în prim-plan, din nou, pe internaționala româncă Cristina Neagu, a bifat al doilea succes consecutiv din grupa „A”, în dauna debutantelor în această competiție de la Vistal. După ce sâmbătă, 7 octombrie 2017, a dispus la scor, 30-18, în sala Ioan Kunst-Ghermănescu, din București, de gruparea slovenă Krim Ljubljana, a venit rândul polonezelor domiciliate în orașul-port să fie învinse tot la o diferență mare de scor: 34-23 (18-9). Cea mai bună realizatoare a CSM-ului, ca și, de altfel, a întâlnirii programată în prima fază a grupelor LC, a fost Cristina Neagu, de neoprit de către cele trei portărițe folosite, pe rând, de antrenoarea Agnieszka Truszynska, fostă jucătoare a echipei din Gdynia. Ca și în partida de la București, „tigoraicele” au făcut în prima jumătate a confruntării un galop de sănătate, iar în cea de-a doua au redus motoarele, mizând mai mult pe spectacol, Majda Mehmedovic permițându-și chiar să rateze cu poarta goală în față, trimițând în bara dreaptă!!! Trebuie subliniat însă și că polonezele au pierdut-o încă din primul minut al jocului pe Martina Borislawka, interul dreapta al echipei Vistal aterizând greșit pe piciorul stâng, după o aruncare la poarta oaspetelor, și nemaiputând continua meciul, după ce a fost dusă pe bancă de către coechipiere, ea neputându-și masca durerea intensă.

Fără a forța, fetele de la CSM și-au adjudecat și repriza secundă, însă la un scor strâns, 16-14, față de 18-9. Astfel încât, după două runde și tot atâtea victorii, cu un golaveraj de 64-41, bucureștencele conduc în ierarhia grupei „A”, meciul dintre Nikobing, învingătoare în prima etapă asupra polonezelor, și Krim urmând a se disputa mai târziu. Punctele învingătoarelor din sala din Gdynia au fost reușite de următoarele handbaliste: Cristina Neagu (12), suedeza Nathalie Mari Hagman (3), Aneta Udriștioiu (2), suedeza Isabelle Gullden (2), Oana Manea (2), norvegianca Amanda Kurtovic (2), norvegianca Marit Malm Frafjord (2), Iulia Curea (2), franțuzoaica Gnonsiane Niombla (2), Bianca Bazaliu (2), muntenegreanca Majda Mehmedovici (2) și daneza Line Jorgensen (1). Poarta campioanei României a fost apărată de croata Jelena Grubișici, numai la câteva aruncări de la „7 metri” ale gazdelor intrând între buturi Alina Iordache, fosta mare internațională Paula Ungureanu, excelentă în partida cu Krim, fiind menajată în Polonia. Au lipsit, accidentate, bielorusa Anastasia Lobach (va mai absenta încă patru luni) și franțuzoaica Camille Ayglon Saurina. Ca fapt divers, în vara anului 2016, a fost adusă la CSM Ploiești, alături de coechipierele de la Dunărea Brăila, Oana Apetrei și Carmen Gheorghe, și Aneta Udriștioiu. Doar cea de-a doua a evoluat foarte puțin la Ploiești, prima plecând la Măgura Cisnădie, iar ultima s-a întors la Brăila, din cauza neseriozității celor de la CSM. Din acest sezon, Aneta este componentă de bază a echipei naționale a României și evoluează și la trupa de vedete a CSM-ului bucureștean! I s-a făcut, deci, un bine! Altfel, cea mai prolifică realizatoare a trupei Vistal, și a doua a întâlnirii, totodată, a fost Paulina Uscinowicz (7 goluri).

Următorul meci din grupa „A” a Ligii Campinilor al handbalistelor de la CSM București este programat a se disputa la Nykobing, pe 22 octombrie, fiind vorba despre a doua deplasare consecutivă a deținătoarei eventului din România. O trupă pe care o așteaptă sâmbătă, 14 octombrie 2017, derbiul turului, de la Brașov, în compania localnicelor de la Corona. Dacă, la intern, e clar, CSM-ul țintește iar Cupa și campionatul, în LC, deocamdată, vrea să termine neînvinsă duelurile din grupa „A”.

Foto: www.digisport.ro