CSM Câmpina şi CS Blejoi au „jucat pe viaţă şi pe moarte” în cartierul ploieştean Dorobanţul

Redactia -

Deşi amical, meciul-test dintre ocupanta locului secund în ierarhia Ligii A Prahova la finele turului ediţiei 2012-2013, CSM Câmpina, şi echipa de pe poziţia a XI-a, CS Blejoi, au oferit iubitorilor fotbalului care s-au încumetat să se lupte cu frigul şi umezeala de pe micuţa arenă Matizol, din cartierul ploieştean Dorobanţul, un joc aprig disputat, de „care pe care”, foarte apropiat de nivelul eşalonului imediat superior. Pe un teren cam denivelat, dar destul de bun pentru această perioadă a anului şi în raport cu vremea de afară, câmpinenii – urmăriţi cu maxim interes, din tribună, de către unul dintre finanţatorii lor, omul de afaceri Adrian Nistoroiu – au dominat partida, dar nu într-atât cât să-l poată învinge pe noul titular al buturilor blejoienilor, Răchită, transferat de la AFC Filipeştii de Pădure. Acesta fie a rezolvat unele faze dificile de la poarta sa, fie a avut noroc în altele. În replică însă, adversarii au trimis mingea în plasă, în fiecare dintre reprize, însă reuşitele lui Dinicu şi Badea au fost anulate de către arbitrul Ovidiu Oprea, pe semnalizările asistenţilor săi, Gabriel Enache, respectiv Alin Ionică, cel din urmă sesizând un ofsaid la mustaţă. Însă, în condiţiile în care toată brigadă a oficiat de nota 10, nu ne putem îndoi de corectitudinea deciziilor acesteia. Pe final de meci, blejoienii erau să dea chiar lovitura, după o acţiune derulată în suprafaţa de pedepasă a CSM-ului, dar M. Gheorghe a trimis cu capul, din careul mic, peste transversală, după o minge întoarsă inteligent de către „veteranul” Secreţeanu. Şi astfel s-a terminat 0-0.

Ambele combatante au apărut pe teren cu noutăţi, mai multe în tabăra Blejoiului, dar mai cu ştaif – în cea a Câmpinei. Principala candidată la adjudecarea titlului de cea mai bună echipă din fotbalul mic prahovean, cu şanse mari de a-şi adjudeca apoi barajul de promovare în Liga a III-a, s-a întărit considerebil cu ex-prim-divizionarul Sandu ori foştii jucători din eşaloanele al doilea şi al treilea, precum Neagu, Bunea (trimiţând în zid, la o lovitură liberă; Foto: Paul Mâinea), Bărăgan şi Vişan. De remarcat că, la CSM, antrenorului Bogdan Onuţ i-au fost aduşi sub comandă foşti elevi de la… CS Blejoi, Manea, Simion, doi tineri de reală perspectivă şi surprize tot mai plăcute pe gazon, plus Fl. Gheorghe. Chiar dacă nu a reuşit sp treacă de tânăra şi ambiţioasa nouă echipă a Blejoiului, CSM Câmpina a arătat mai matură şi se anunţă a nu prea mai avea contracdidată la şefia plutonului, după ce liderul turului, Unirea Urlaţi, şi-a pierdut cei mai buni jucători, trecuţi la Voinţa Ciorani, în Liga B Prahova, împreună cu sponsorul Ion Mihai. Cum a reuşit o campanie de transferări excelentă – remarcabile şi lăudabile, în acest context, eforturile financiare ale lui Adrian Nistoroiu şi Virgil Guran! -, CSM nu mai are de luptat în retur decât cu… ea însăşi. La rândul său, actuala trupă a lui Dragoş Mihalache – el însuşi instalat în iarnă în locul oponentului său de pe banca CSM-ului, amândoi fiind ex-echipieri ai Petrolului – a avut în compnenţă doar doi jucători din tur, fundaşul stânga Stan şi mijlocaşul la închidere Secreţeanu. Campania din această iarnă a echipei CS Blejoi – aceleaşi laude merită şi conducerea acestei formaţii! – pare deja un fructoasă, cei trei fotbalişti din spatelui vârful împins M. Ghiţă, nepotul lui Marian Jean Grama, aduşi de la juniorii Astrei (Cl. Codreanu, Gh. Matei, Vl. Badea), impresionând pe toată lumea, ca şi un alt fost „drac”, Dincu, perechea căpitanului formaţiei echipate în roşu. Blejoiul a rezolvat nu numai poarta şi mijlocul terenului, ci şi defensiva, în afara lui Stan, G. Stârpici, M. Gheorghe şi, mai ales, G. Ionescu oferind mai multă siguranţă decât apărătorii din tur. Dar şi banca de rezerve este acum mai tentantă. În concluzie – un meci foarte bun între două echipe care vor defila în retur!

CSM CÂMPINA: Panaite (45 – B. Manea) – Puchea (46 – B. Olteanu), Nistor (46 – Nincă), I. Neagu, V. Sandu – D. Nae (78 – C. Nicolae), Vl. Bunea (73 – Bojoagă), Bărăgan (cpt), Ilioiu (70 – Al. Simion) – Bridinel (46 – Burloiu) – M. Vişan (80 – Fl. Gheorghe). Antrenor: Bogdan Onuţ.
CS BLEJOI: Răchită – G. Stârpici, M. Gheorghe, G. Ionescu, Cr. Stan – Secreţeanu (cpt), Dinicu – Cl. Codreanu. Gh. Matei, Vl. Badea – M. Ghiţă. Antrenor: Dragoş Mihalache. Au mai jucat: Ad. Ioniţă, R. Constantinescu, G. Dumitru, R. Stoian.
Au arbitrat: Ovidiu Oprea (Ploieşti), Alin Ionică (Bertea) şi Gabriel Enache (Ploieşti).

Impresionant a fost că, înaintea primului fluier al meciului, antrenorul Blejoiului a spus o rugăciune lungă, pe care a încheiat-o cu trei cruci mari, Dumnezeu ascultându-i ruga şi oferindu-i o remiză albă, în faţa mai mult ca sigurei viitoare reprezentante a Prahovei în Liga a III-a, în ediţia 2013-2014! În week-end, câmpinenii vor oferi replica, la Buzău, Gloriei, iar blejoienii – Unirii, la Urlaţi. Jocuri tari, numai bune pentru a se pregăti perfect prima etapă din retur, aşteptările fiind, firesc, foarte mari din partea simpatizanţilor celor două grupări.