CSM Câmpina mărşăluieşte spre baraj, iar CS Blejoi confirmă deja

Redactia -

Au trecut două etape din returul de campionat al Ligii A Prahova, cu unele schimbări semnificative, dar şi cu câte o contestaţie pe rundă. Dacă, după cea dintâi reclamaţie, în care CS Păuleşti a acuzat lipsa dreptului de joc al fundaşului dreapta de la CS Blejoi, George Stârpici, dar a greşit la completarea contestaţiei, nespecificând înainte de joc şi motivul, Comisia de Disciplină a AJF Prahova a respins-o, în etapa următoare, a fost rândul Preciziei Brazi să aibă rezerve faţă de folosirea regulamentară, de către Astra II Ciorani, a unui alt fundaş dreapta, Lucian Zecheru. Cazul din urmă va fi analizat la şedinţa de miercuri, 13 martie 2013, a CD, iar apelul Păuleştiului, a doua zi, la comisia de profil.

Runda a XIX-a a adus cu sine trei confirmări: forţa de necontestat a liderului, CSM Câmpina, care nu mai poate fi oprit din drumul spre barajul de promovare în Liga a III-a, noua faţă, remarcabilă, a echipei CS Blejoi şi eficacitatea mutării contingentului „Ion MIhai” de la Unirea Urlaţi, via Voinţa Ciorani, la satelitul grupării prim-divizionarei din Giurgiu. CSM a câştigat la scor, pe „Rafinărie”, disputa cu fosta formaţie din Seria a III-a a celui de-al treilea eşalon organizat de FRF, Chimia Brazi, Blejoiul a legat două succese, marcând iar patru goluri, de data aceasta pe terenul destul de incomodei trupe AFC Brebu, iar Astra II a câştigat, înscriind acelaşi număr de goluri ca şi CSM şi CS, în poarta Preciziei, pe arena Parc din Breaza. Liderul – ce a beneficiat de transferuri importante în pauza de iarnă, graţie inteligenţei, flerului şi eforturilor finanţatorilor săi, ploieşteanul Adrian Nistoroiu (Foto: Alexandru Neculai) şi câmpineanul Virgil Guran – nu mai are deja probleme, doar „antrenându-se” pentru singurul meci care va conta, barajul de la vară, când – dată fiind soliditatea lotului – adjudecarea este mai mult decât probabilă. Altfel, important e că, la acest nivel, există şi alţi conducători care se gândesc să-şi facă echipă, ci nu să stea cu gândul la… contestaţii. Mai pot apărea şi greşeli, estre drept, însă nu toate intenţionate. Apropo de contestaţii, poate că ar fi bine ca responsabilii de resort de la AJF Prahova să-şi facă timp să verifice şi ce alţi fotbalişti nu ar avea drept de joc, pentru ca – făcându-se anunţurile de rigoare – întrecerile să „curgă” normal, iar partidele să fie câştigate numai pe teren, şi nu la „masa verde”!

Rezultatele din etapa a XIX-a au fost următoarele: CSO Plopeni – Unirea Urlaţi 3-2 (1-1); Petrolistul Boldeşti – Caraimanul Buşteni 2-0 (1-0); CSM Câmpina – Chimia Brazi 4-1 (1-0); CS Păuleşti – Avântul Măneciu  1-1 (1-1); AFC Brebu – CS Blejoi 2-4 (0-0); Voinţa Vadu Părului – AFC Băneşti-Urleta 1-5 (1-1); Progresul Drăgăneşti – AS Ploieşti 3-4 (2-3); Brădetul Ştefeşti – CS Ceptura 4-4 (2-2); Precizia Breaza – AFC Astra II Ploieşti 1-4 (0-1). Remarcabil că s-au bifat nu mai puţin de 46 de goluri, deci o medie de 4,55 de reuşite/joc, iar trupe care, în tur, au făcut mai mult figuraţie, dau semne acum că ar putea ceva mai mult, ceea ce sporeşte interesul pentru lupta clasării de la locurile… doi în jos. Când nu vor mai apărea nici contestaţiile, atunci totul va fi aproape perfect!