CSM Câmpina „aleargă” atât de repede încât au început şi… neprezentările la jocuri!

Redactia -

Pentru a se termina la termenul impus de către Federaţia Română de Fotbal, AJF Prahova a programat o etapă intermediară în campionatul Ligii A Prahova. Deşi alcătuită exclusiv din echipe de amatori, această competiţie impune efortui mari pentru cei care dau cu piciorul în minge după orele de serviciu. Dar nu au ce face şi merg înainte cum o fi. Dacă unii dintre ei, precum cei de la CSM Câmpina, sunt în „pas alergător”, aproape „piezându-se” de celelalte competitoare, alţii ajung să… nu se mai prezinte deja la meciuri!

În pauza de iarnă, e clar că cei doi finanaţatori ai câmpinenilor, Adrian Nistoroiu şi Virgil Guran, au investit nu numai cu cap, ci şi mai ales cu folos, rezultatele văzându-se de la o poştă. Astfel, nicio altă formaţie din Liga A nu mai reuşeşte să ţină pasul cu liderul. Interesant este cum tânărul antrenor Bogdan Onuţ poate – şi ştie – să-şi motiveze jucătorii cât să învingă pe linie, fie în campionat, fie în faza locală a Cupei României, deşi – dacă am fi fost la box – toţi ar fi trebuit să arunce… prosopul! Şi în această rundă, CSM a câştigat, de data aceasta în deplasare, la Blejoi, însă mult mai clar decât o făcuse destul de recent acolo, în competiţia KO. Dacă, atunci, CS Blejoi a fost eliminată abia pe final de confruntare, acum nu a avut nicio şansă, fiind învinsă la scor: 1-4 (0-1)! Ca de obicei, golgheterul Marius Vişan (în echipament alb-galben, cu numărul 9; Foto: Alexandru Neculai) şi-a înscris numele pe lista marcatorilor, dar dacă în Cupă a înscris ultimul gol, cel al calificării, de data aceasta a deschis scorul, încă din minutul 4, la pauză oaspeţii conducând la limită. La reluare, arbitrul ploieştean Andrei Moroiţă a pus mingea pe var, cum se spune, la o fază în care a apreciat că, în urmna duelului dintre Decebal Nae şi Mihai Gheorghe, cel din urmă ar fi lovit mingea cu mâna. Asta deşi asistentul de pe acea parte, Laurenţiu Dragu (Colceag), arătase… lovitură de la colţul terenului!  A transformat specialistul fazelor fixe de la CSM, Gheorghe Bărăgan, moment din care soarta partidei a fost deja decisă. Însă, câmpinenii nu s-au mulţumit doar cu atât şi au trimis-o în corzi pe revelaţia primei părţi a returului, aflată însă în scădere vădită de turaţie de vreo trei etape. Astfel, CSM a mai marcat de încă două ori, între aceste reuşite gazdele de la CS Blejoi bifând golul de onoare. Vişan a realizat „dubla” în minutul 70, Ricardo Constantinescu a făcut de 3-1, după 300 de secunde, iar tânărul Alexandru Simion a închis tabela, cu puţin înainte de flueirul final al fiului antrenorului emerit de box Ion Nini Moroiţă.

Dragoş Mihalache a mizat pe următorii jucători: Răchită – Licsandru, Ţicu, M. Gheorghe (64 – Mirea), G. Ionescu, Dinicu – Cl. Codreanu (64 – R. Constantinescu), Secreţeanu (cpt), Ad. Ioniţă, V. Badea – M. Ghiţă, iar Onuţ a replicat cu următorii echipieri: Panaite – Puchea, I. Neagu, V. Sandu, Nincă – Bărăgan (cpt) – D. Nae (79 – C. Nicolae), V. Bunea, Burloiu (68 – Al. Simion), Ilioiu (71 – B. Olteanu) – M. Vişan (86 – Gânju). Centralul Moroiţă jr. a mai fost ajutat la una dintre linii de către concitadinul său Robert Nuţu, observator fiind fostul arbitru de eşalon secund, Viorel Badea, din Băicoi. CSM Câmpina a acumulat 66 de puncte, din 24 de meciuri, pe podium mai aflându-se Petrolistul Boldeşti (55/25), respectiv Unirea Urlaţi (53/26).

Alte rezultate din etapa a XXVI-a au fost: AFC Brebu – Precizia Breaza 3-1 (1-0); CS Păuleşti – Petrolistul Boldeşti 0-0; CSO Plopeni – Brădetul Ştefeşti 2-0 (1-0); AFC Băneşti Urleta – Caraimanul Buşteni 1-0; Unirea Urlaţi – Chimia Brazi 3-0 (echipa oaspete nu s-a prezentat la joc); Avântul Măneciu – CS Ceptura 3-0 (oaspeţii nu au făcut deplasarea); AS Ploieşti – AFC Astra II 0-1 (0-0); Voinţa Vadu Părului – Progresul Drăgăneşti 3-8 (1-5). Cam devreme au apărut şi neprezentările, fosta echipă din al treilea eşalon, Chimia Brazi, şi tânăra formaţie de la Ceptura pierzând prin forfait la Urlaţi, respectiv Măneciu, semn că banii au ajuns deja pe sponci, deşi mai sunt încă opt runde de disputat până la finalul acestei ediţii de campionat! Cât priveşte rezultatul de la Vadu Părului, unul de… polo, nu mai este chiar de mirare, atât Voinţa, cât şi Brădetul Ştefeşti, care a pierdut totuşi onorabil pe terenul unei alte ex-divizionare C, CSO Plopeni, „sufocându-se”, după un început de retur surprinzător de bun. Însă, aşa se întâmplă când se joacă într-o zi de lucru! Întrebăm din nou: nu or fi prea multe 18 echipe la Liga A Prahova?