CSM Ploiești așteaptă Zalăul lui Tadici cu două jucătoare de bază… scoase, recent, din lot!

Dragos Trestioreanu -

CSM Ploiești așteaptă Zalăul lui Tadici cu două jucătoare de bază… scoase, recent, din lot!

Joi, 21 mai 2015, handbalistele de la CSM Ploiești, calificate în play-off-ul Ligii Naționale – obiectiv îndeplinit! -, vor susține la sala Olimpia ultimul lor meci de acasă din sezonul 2014-2015. Adversare le vor fi jucătoarele de la HC Zalău, antrenate de către fostul selecționer Gheorghe Tadici. Deci, cum vine vorba despre Tadici, se așteaptă… show, pe marginea terenului! Gruparea care se va impune din confruntarea care mai programează unul sau, dacă va mai fi nevoie, două partide, celelalte urmând a se disputa în Ardeal, pe 26 și, respectiv, 28 mai, va termina pe locul 7, iar învinsa – o poziție mai jos. Din păcate pentru gazdele de astăzi, din efectiv le lipsesc mai multe echipiere importante. Astfel, dacă Alla Șeiko a trebuit să spună pas, de câtva timp, acestui sezon, pentru o accidentare la ligamentele de la un genunchi – data intervenției chirurgicale fiind întârziată mult din cauza dorinței exprese a ucrainiencei de a se opera în altă țară, motiv pentru care trebuie viză de intrare acolo -, a sărit din schemă, mai de curând, și Daciana Balaban, fostă Curtean. Sora fotbalistului de la Gaz Metan Mediaș, Alexandru Curtean, a ajuns însă, deja, la cuțit, spunându-se că va rata astfel debutul sezonului următor. Ceea ce se va întâmpla sigur și cu Șeiko, de altfel.

Lista de indisponibilități este completată de Raluca Anghelina, aflată într-o mai lungă perioadă de recuperare, tot după o operație. În plus, recent, două jucătoare de bază – Oana Ionescu și sârboaica Sanja Vlaskalic (foto, de la stânga la dreapta; www.csmploiesti.ro) – au fost… scoase definitiv din lot, din motive disciplinare. Așa cum a postat siteul oficial al clubului sportiv al muncipalității, dar nefiind dat publicității și pentru ce s-a luat exact această măsură drastică. Ionescu și Vlaskalic urmau, de fapt, să-și încheie contractele la finele acestei luni, respectiv la al celei următoare. Cu atâtea absențe, este evident că șansele de a scoate ceva din duelul pentru locurile 7-8 s-au diminuat cu mult, oricum handbalistele de la CSM părând ca stoarse de puteri, în play-off. Ca și cum accederea aici ar fi fost un… capăt de drum. Drept urmare, primele patru meciuri din această fază a competiției au fost pierdute, existând însă circumstanțe atenuante, adversarele având și efective mai valoroase, și bugete mai mari: HCM Baia Mare, respectiv SCM Craiova.

Cu toate acestea, conform aceluiași site, fetele lui Goran Kurtes, Daniel Gheorghe și Jovan Novakovic și-au stabilit drept țel câștigarea măcar a unui meci în play-off. Iar, în condițiile date, este firesc că ar putea înfăptui… minunea doar la „Olimpia”. Prima partidă dintre CSM Ploiești și HC Zalău va debuta, joi, la ora 16.00, și va fi condusă de un tandem alcătuit din Adrian Barbu (Pitești) și Ștefan Ciurea (Craiova), cei care vor fi supervizați de  către observatorul FRH, Radu Vlăduț, din Bacău. Fiind vorba nu numai despre ultimul meci de acasă al handbalistelor locale, din acest sezon, ci și de respect și apreciere pentru o performanță apreciabilă la nivelul lor valoric, este de dorit să fie susținute moral de un număr mai mare de iubitori ai sportului cu mingea mică. Evident, superior celui de până acum. Fetele au făcut tot ce-au putut și chiar au putut face ceva bun! Pentru asta merită încurajate și aplaudate, la „epilogul” de la Ploiești. Eforturile le-au fost răsplătite prin calificarea în play-off, așa că ar fi frumos să aibă parte ;i de un elegant la revedere, până la campionatul viitor. Atunci când, se speră, se va viza un loc mai sus în ierarhie. Desigur, dacă nu vor fi multe despărțiri la vară, fără ca „golurile” să fie umplute cu handbaliste de același nivel sau – mai de dorit – superior celor care vor pleca.