CSM Ploiești chiar vrea să promoveze în Liga Națională de baschet masculin! După un jucător de prim eșalon, Vlad Negoițescu, a adus și un străin, americanul Joshua Reynolds!

Dragos Trestioreanu -

CSM Ploiești chiar vrea să promoveze în Liga Națională de baschet masculin! După un jucător de prim eșalon, Vlad Negoițescu, a adus și un străin, americanul Joshua Reynolds!

Am scris recent că la CSM Ploiești există gânduri mari în ceea ce privește viitorul imediat al echipei de baschet masculin, respectiv atacarea promovării în Liga Națională! Motiv pentru care a fost readusă la Ploiești, de la CSU Galați, din primul eșalon, reamintesc, o fostă extremă de forță a multiplei campioane naționale CSU Asesoft, localnicul Vlad Negoițescu, căpitan al echipei de la malul Dunării. Un transfer extrem de reușit, cu o bătaie mai lungă, dar numai în cazul în care CSM-ul va reuși să bifeze și accederea în Liga Națională, eșalon părăsit de Negoițescu pentru a se întoarce în orașul natal să joace baschet, el plecând de aici după desființarea neașteptată a Asesoftului!

Mai mult decât atât, siteul clubului sportiv al municipalității a mai făcut public încă un transfer al CSM-ului, de data aceasta un străin, primul din actualul lot al grupării locale. Este vorba despre un american tânăr, Joshua Reynolds (23 de ani, 1,93 metri, 80 kg), care a evoluat ultima oară în campionatul colegiilor din SUA, având cifre bune acolo. Reynolds este – ceea ce numesc yankeii – point guard (pe românește, poziția 1, fundaș sau conducător de joc) și/sau shooting gurard (poziția 2, extremă mică). Joshua a ajuns în România, notează www.csmploiesti.ro, în baza unor relații apropiate ale internaționalului român Vlad Moldoveanu – în prezent la CSO Voluntari, club la care oficial este și ploieșteanul Ionuț Georgescu, fostul președinte al CSU Asesoft – cu antrenorul echipei de baschet „Madonna University Athletics”. Mai precis cea pe care a absolvit-o și Joshua Reynolds. Compatriotul acestuia din urmă, Noel Emenhiser, a avut, cum se zice, ochi pentru Joshua și astfel acesta a ajuns la CSM Ploiești.

Fostul tehnician al actualului echipier al CSM-ului l-a recomandat pe Josh, apreciind că-i pregătit, acum, pentru o carieră peste ocean. Însă, mai este până când americanul se va întâlni cu băieții din noua lui echipă, el trebuind să mai stea izolat, deoarece vine dintr-o țară aflată pe „lista roșie”, supunându-se deci protocolului impus în România de către autorități. Spre norocul lui, al treilea turneu, așa-numitul 3C, din Liga 1, la care trebuia să participe CSM Ploiești în week-end, a fost amânat de către Federația Română de Baschet. Iar asta din cauza apariției unui caz de coronavirus la echipa ploieșteană, dar și la concitadina CSU! Echipa pregătită de Ionuț Ivan și Robert Munteanu – secunzii lui Cătălin Burlacu în campionatul în care CSM a promovat, dar s-a… desființat echipa din lipsă de bani, chiar înainte de debutul campionatului – va fi anunțată ulterior de FRB în privința datei la care va reveni în competiție. Până atunci, Reynolds va termina perioada de carnatină și se va putea antrena și cu noii colegi.

Foto: www.csmploiesti.ro