CSM Ploiești se înscrie pe lista cluburilor cu disponibilitatea de a ajuta AS Petrolul ’52. Pe primul loc e CS Blejoi

Dragos Trestioreanu -

CSM Ploiești se înscrie pe lista cluburilor cu disponibilitatea de a ajuta AS Petrolul ’52. Pe primul loc e CS Blejoi

Directorul general al CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu, a făcut publică, luni, 8 august 2016, intenția clubului pe care îl conduce de a ajuta noul Petrolul, adică noua echipă de fotbal a orașului înscrisă în campionatul ediției 2016-2017 a Ligii A Prahova, AS Ploiești ’52, trecându-și astfel numele pe lista celor care și-au dovedit sprijinul practic pentru gruparea ce va duce mai departe istoria găzarilor. În acest sens, Stoichiciu a întocmit un proiect de tarifare a arenei Ilie Oană, unul special pentru formația susținută de către mii de ploieșteni. A propus, pe cale de consecință, ca un procent din totalul încasărilor de la un meci să fie transferat în contul CSM-ului. Este vorba, de fapt, despre o variantă convenabilă pentru AS Petrolul ’52, față de celălalt proiect de tarifare generală a stadionului. Ambele proiecte urmează a fi supuse analizei și aprobării Consiliului Local Ploiești, la prima ședință „de îndată” a acestuia. Inițiativa vine și ca urmare a adresei trimise către Primăria Ploiești de noul club ploieștean, care dorește ca noua trupă să evolueze, acasă, pe cea mai mare arenă din Ploiești. Și cum întrecerile bat la ușă, rămâne acum de văzut care va fi votul aleșilor locali. Însă, este greu de presupus că nu va fi decât unul pozitiv.

Pe aceeași linie a sprijinului acordat ascoiației sportive fondate de fostele glorii ale Petrolului se înscrie și invitația făcută de CS Blejoi echipei antrenate de Octavian Grigore, Nicolae Constantin și Gheorghe Liliac, prezidată executiv de Cristian Vlad, de a disputa sâmbătă, 13 august, ora 10.00, un meci amical cu formația locală, pregătită de Răzvan Vlad. Este un amical absolut binevenit, ținând cont că va fi și primul – poate chiar și singurul – dinaintea startului sezonului oficial. Cel care se va consemna pe 20 august, fiind decalat cu o săptămână, din cauza doliului național. Suprafața de joc foarte bună a arenei de la Blejoi și valoarea bine cunoscută a lotului adversarei, vicecampioană județeană a ediției 2015-2016, vor constitui motive în plus pentru Claudiu Tudor, Georgian Păun și noii lor coechipieri să pună în valoare acumulările pe termen destul de scurt de până acum. Este vorba, de fapt, despre un al doilea ajutor concret acordat Petrolului ’52 de către CS Blejoi, după acordul de transfer la trupa ploieșteană a doi dintre titularii sezonului trecut, fundașul Ștefan Stanca și mijlocașul Dragoș Gheorghe. Reamintim că în discuție au fost, inițial, trei jucători blejoieni, însă, după două zile de la prima ședință de pregătire, portarul Adrian Gheorghe a renunțat la transfer. Se pare că din motive financiare. În contul achizițiilor au fost detașați trei juniori, de la fostul CCJ al SC FC Petrolul, la CS Blejoi, unul dintre ei remarcându-se deja, Eugen Rudaru.

Interesant este că, anul trecut, aproape pe aceeași vreme, un alt Petrolul – cel aparținând de actuala societate comercială intrată în faliment, SC FC Petrolul – a disputat un prim joc amical pe aceeași arenă din Blejoi, cu gruparea locală, CS (foto; www.republikanews.ro). Atunci când, printre alții, la „galben-albaștr i” a fost folosită și vedeta actuală a lui Dinamo, atacantul francez Harlem-Eddy Gnohere. Dup[ cum se observă, relațiile dintre CS Blejoi și clubul fanion al Ploieștiului și al Prahovei se perpetuează pentru binele reciproc, dar și al fotbalului județean.