Al treilea derbi dintre echipele prahovene de L3 – din mai mult ca sigur cele cinci – a fost unul în care, dincolo de, zice-se, ceva nervi, a câștigat trupa mai bună. CS Blejoi „respiră” puțin, după ce-a înfundat-o mai tare la subsol pe CSO Plopeni!

Dragos Trestioreanu -

Al treilea derbi dintre echipele prahovene de L3 – din mai mult ca sigur cele cinci – a fost unul în care, dincolo de, zice-se, ceva nervi, a câștigat trupa mai bună. CS Blejoi „respiră” puțin, după ce-a înfundat-o mai tare la subsol pe CSO Plopeni!

Până în acest moment, în actualul sezon oficial din Cupa României și campionatul Ligii 3 de fotbal, cele două echipe prahovene, CS Blejoi și CSO Plopeni, s-au duelat de trei ori. S-a început cu un 4-1 sec pentru plopenari, pe arena lor, „Gheorghe Șilaev”, în așa-zisa competiție KO, s-a continuat, apoi, cu 4-0 pentru CS Blejoi, pe terenul acesteia, în turul sezonului regular din campionat, și cu 2-1, tot pentru cei din urmă, de data aceasta în deplasare. Prin ultimele două confruntări, Blejoiul a dovedit că este formația mai bună dintre singurele prahovene de la acest nivel. Ultimul derbi local, dar mai mult ca sigur nu și cel din urmă din acest sezon, mai urmând a se desfășura încă două, tot tur-retur, în… play-out, a dat anumite răspunsuri la întrebări ce îi macină pe suporteri. Nu sunt Mafalda, dar – înfundată și mai tare în subsolul ierarhiei, după eșecul de sâmbătă, de acasă -, cred că CSO Plopeni nici măcar nu poate visa la mai mult. Darămite să și reușească, practic, să urce printre primele patru din play-off. În aceeași situație se află și CS Blejoi, chiar dacă stă mai bine, în privința punctajului decât Plopenii, fiind și la numai patru puncte de locul 4, ocupoat de KSE Târgu Secuiesc. Însă jocul, fără vreo strategie tactică limpede, se plâng fanii, nu dă speranțe. Deși conducerea a asigurat tot ceea ce era necesar pentru o prezență în cvartetul pretedentelor la promovare!

Blejoiul mai „respiră” însă puțin după ce Cosmin Munteanu a adus victoria în derbi, cu trei minute înainte de scurgerea timpului regulamentar de joc, celelalte două goluri fiind bifate de tot atâția ex-juniori petroliști, Eugen Rudaru (41), pentru oaspeți, și Roberto Alecsandru (60), pentru gazde. A fost un meci și cu nervi, și cu o fază poate controversată, una care, spun martorii oculari, ar fi semănat cumva cu aceea consemnată la Iași, la egalarea reușită de CSM Poli în partida cu Unirea Slobozia. Mai exact, goluri văzute mai degrabă exclusiv de către… asistenți! La Plopeni, blejoienii nu erau foarte convinși astfel că debutantul ca titular între buturi, petrolistul Petru Marinache (foto, în echipament roș-negru, schimbându-l la primul său meci din L3 pe Adrian Gheorghe) ar fi respins mingea de dincolo de linia porții! În schimb, un fotbalist plopenar, eliminat de pe teren, anterior, ar fi revenit la marginea terenului, ulterior, pentru a protesta la o decizie a centralului! Au mai fost și alte două expulzări, câtea una de fiecare parte, deci și ceva incidente, ca la orice derbi, mai ales local!

În clipa de față, CSO Plopeni se află pe penultimul loc, al nouălea, unul retrogradabil, fără baraj, cu numai șase puncte și un golaveraj de 12-24, după un succes, trei remize și șapte eșecuri, având cu patru puncte mai mult decât Kids Tâmpa Brașov, echipa de pe ultimul loc (10) și cinci sub AS SR Brașov (poziția a opta). În schimb, după ce picase ea însăși pe opt, în urma înfrângerii de acasă cu liderul ACS Odorheiu Secuiesc (0-2), din etapa trecută, prima a returului, iar AS SR câștigase, tot acasă, în dauna lui Sepsi 2 Sfântu Gheorghe, scor: 2-0, CS Blejoi a revenit pe șapte, grație victoriei de la Plopeni și a pierderii unui meci din deplasare de către AS SR (2-3 la FC Hermanstadt 2). S-a făcut, deci, rocada pe „repede înainte”! Formația antrenată de Răzvan Vlad (foto jos, în dreapta, împreună cu team managerul-jucător Irinel Dumitru) unul dintre cei mai longevivi antrenori principali de la o echipă românească din primele trei eșaloane, fiind numit pe 1 noiembrie 2013, se „laudă”, în prezent, cu următorul bilanț: 13 puncte, golaveraj 17-16, patru succese, o remiză și șase eșecuri. Dacă, în ceea ce privește CSO, aceasta rămâne o echipă ambițioasă, care se luptă din răsputeri, dar – din nefericire – lotul nu-i este într-atât de puternic încât să se ridice, deocamdată, mai sus de penultima poziție, revenirea în campionatul județean de elită planând serios, locul ocupat de CS este unul cu totul și cu totul neașteptat.

De ce este neașteptat? Pentru că, în vară, efectivul a fost întărit cu mai multe produse ale academiei Petrolului ’52, așa cum am mai scris, dar s-au făcut și achiziții cu nume de la alte echipe, chiar și din Liga a II-a. Asta în condițiile în care lotul din sezonul trecut a fost în tur declarat drept revelația Seriei a V-a a Ligii a III-a, nimeni neînțelegând însă, apoi, de ce a urmat un retur „horror”, un veritabil coșmar. Unul care s-a prelungit în această ediție, dar numai după un start din nou apreciat, dar continuat iar cu o cădere inexplicabilă. De ce s-a întâmplat astfel, ci nu cum era de așteptat, adică atacarea play-off-ului, poate vom afla din rapoartele pesemne așteptate de către șefii clubului „lupilor”, din partea beneficiarilor împrumuturilor celor șapte jucători, cu Robert-Daniel Enache și internaționalul Adrian Nicolae în frunte! Ceea ce s-a întâmplat la Blejoi par secvențe rupte dintr-o peliculă SF! OK, nu se aduc fotbaliști bune din alte județe, mai îndepărtate, nedecontându-se cazarea, mesele și transportul. Totuși, cum-necum, lotul se schimbă, aducându-se elemente locale fie cu nume, fie de perspectivă. Rămâne să se vadă unde-i… baiul! Și din sezonul trecut, și din  cel în curs. E totuși Prahova, nu un județ fără vreo tradiție în fotbal! Nota bene, să nu se ignore faptul că lotul CS Blejoi a avut parte în vară de un cantonament de pregătire de cel puțin patru stele, în Poiana Brașov (foto mijloc). Condiții au fost, și-atunci???

Foto: Facebook CS Blejoi

Publicitate