CSU Asesoft a debutat cu dreptul în faţa Farului, însă e loc pentru mult mai bine în grupele EuroChallenge

Redactia -

CSU Asesoft a debutat cu dreptul în faţa Farului, însă e loc pentru mult mai bine în grupele EuroChallenge

Vineri, 5 octombrie 2012, în sala sporturilor din Constanţa, în faţa unei asistenţe de numai 327 de iubitori ai sportului jucat la panou, handbalul şi voleiul tâindu-şi partea leului în oraşul de la malul Mării Negre, campioana en-titre a baschetului masculin autohton, CSU Asesoft, a combătut cu nou-promovata locală, Farul, care are în lot însă destui jucători de valoare, printre care patru americani, ex-ploieşteanul Angel Santana şi internaţionalul Şenai Isleam. Primul sfert le-a aparţinut clar oaspeţilor, deşi gazdele au marcat primele puncte ale întâlnirii, yankeul Marquis Reshawn Mathis reuşind un coş de la distanţă. După 10 minute la discreţia „alb-albaştrilor” din Ploieşti, tabela de marcaj a arătat un avantaj de opt puncte jucătorii lui Vladimir Arnautovic, Sorin Hartman şi Ionuţ Ivan: 19-11. Al doilea act, în mod surprinzător, le-a aparţinut constănţenilor, care au reuşit la un moment dat, graţie evoluţiei foarte bune, încântătoare pe alocuri, a altui american, Robin Wallace, să ajungă la doar patru puncte în urma campionilor, 27-31 fiind scoul la pauza mare, după un parţial favorabil gazdelor: 16-12. La reluare, specialitatea ploieştenilor, sfertul al treilea, a arătat clar cine urma să fie câştigătoare a partidei, Wallace nemaigăsind corespondent între coechipierii săi, iar Vladimir Tica (foto, în dreapta, sărbătorind ultimul titlu naţional, împreună cu compatriotul sârb, Aleksandar Vlahovic; www.csuasesoft.ro) şi Cătălin Burlacu au luat jocul pe cont propriu, distanţându-şi echipa la 53-42, după 30 de minute. Nu a mai urmat, ca în prima parte, un act ceva mai slab, ci din contră. Astfel încât, succesul final cu 74-56 nu a mirat pe nimeni, chiar dacă multele doamne, domnişoare şi fetiţe din sală s-au arătat dezamăgite de înfrângerea favoirţilor, la fel ca şi galeria echipei de fotbal din Seria I a Ligii a II-a, prezentă în incintă, în frunte cu liderul său, Sorin Mihăilescu, cel care spunea, acum doi ani, că e şef doar la partidele din… sala sporturilor! Pentru amatorii de statistici, iată şi scorul final al întâlnirii din prima etapă a ediţiei 2012-2013 a campionatului Ligii naţionale, dintre Farul şi CSU Asesoft: 56-74 (11-19; 16-12; 15-22; 14-21).

FARUL: Robin Wallace (22 puncte), Jeremi D’Shay Booth (14; 2×3), Angel Santana (2), Marquis Reshawn Mathis (10; 2×3), Dragan Petronic (3)/Marian Minea (2), Bogdan Stăncuţ (3), Şenai Isleam. Antrenor: Costel Cernat.

CSU ASESOFT: Adrian Tudor (6; 1×3), Vukaşin Mandic (6; 1×3), Darius Hargrove (10; 2×3), Cătălin Burlacu (19; 1×3), Vladimir Tica (25; 1×3)/Virgil Stănescu (6), Szijarto Levente, Ivars Timermanis, Robert Nyakundi (2). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: Laurenţiu Grigoraş (Buzău), Ciprian Stoica (Sibiu) şi Liviu Ioniţă (Bucureşti).

Comisar FRB: Nicolae Daneţiu (Bucureşti).

Eliminare pentru 5 greşeli personale: Vukaşin Mandic.

În ceea ce priveşte nou-veniţii la CSU Asesoft, în vreme ce Adrian Tudor, folosit conducător de joc titular, în absenţa lui Aleksandar Vlahovic, rămas pe bancă, fiind indisponibil, nici acum Vukaşin Mandic şi Robert Nyakundi nu au arătat chiar mare lucru, dar îndeosebi americanul, Virgil Stănescu a mai mişcat, dar nici prea-prea, iar în privinţa lui Ivars Timermanis ne întrebăm, oare, cât de slab o fi fost yankeul chemat recent în probe, Bill Clark, dacă a fost trimis acasă, optându-se – în schimb – pentru legitimarea urgentă a letonului! Dacă, pentru competiţiile interne este cum este, pentru reprezentarea în cea internaţională, EuroChallenge, se întrevăd deja unele probleme, care nu prea putem anticipa cum vor mai fi rezolvate în timp util. Altfel, viitorul meci din campionat al Asesoftului se va desfăşura duminică, 14 septembrie, de la ora 20.00, în sala de sport de la Brazi, şi va fi transmis de „DigiSport”, probabil pe cel de-al treilea canal al său, aşa cum s-a întâmplat, până la urmă, şi cu jocul de la Constanţa.