CSU Asesoft a făcut cel mai bun transfer „all time” din baschetul românesc: Jarvis Hayes, jucătorul cu peste 400 de prezențe în NBA!

Redactia -

CSU Asesoft a făcut cel mai bun transfer „all time” din baschetul românesc: Jarvis Hayes, jucătorul cu peste 400 de prezențe în NBA!

După un debut încântător în grupa E a Conferinței de Est din EuroCup, 81-75, la Volgograd, cu Krasny Oktyabr, CSU Asesoft detonează o altă bombă, înaintea meciului de miercuri, 22 octombrie 2014, ora 19.30, sala Olimpia, în direct pe „DigiSport”, cu favorita numărul 1 – Lietuvos Rytas Vilnius! Astfel, la Ploiești sosește un baschetbalist bine cunoscut în NBA, americanul Jarvis Hayes (foto, la minge, în duel cu Maurice Evans; www.en.wikipedia.org)! Jucător pe poziția 3 sau, chiar, 4, Hayes a fost draftat al 10-lea, din prima rundă, potrivit www.csuasesoft.ro, alături de celebrii Lebron James, Dwayne Wade, Chris Bosh sau Carmelo Anthony, de către Washington Wizard, pentru care a bifat patru sezoane. A plecat apoi la Detroit Pistons și ca urmare a deselor accidentări suferite la genunchi, ce l-au împiedicat la și mai multe prezențe în trupa din capitala Statelor Unite ale Americii. După ce a mai evoluat și la New Jersey Nets, adunând 427 de partide în NBA, dintre care 115 ca titular, cu 8,3 puncte și 3 recuperări/meci, a trecut oceanul și a fost echipierul unor trupe cu nume din Europa, precum  Aliaga Petkim (Turcia), Krasnye Krylia Samara (Rusia), Ironi Ashkelon (Israel) și Sidigas Avellino. La ruși, a fost coechipier cu actualul coleg de echipă, sârbul Dragan Labovic, iar la italieni, când se numeau Air Avellino, au mai jucat – dar nu cu Hayes în același timp – Cătălin Burlacu și Daniel „Dee” Brown, cel din urmă fiind și el, odată, la „Wizard”.

În vârstă de 33 de ani, noul transfer al Asesoftului are și cetățenia statului Qatar, fiind component al echipei naționale a arabilor. Este înalt de 2,03 metri, cântărește 100 de kilograme și s-a născut la Atlanta, în Georgia. La toate echipele din SUA și Europa la care a evoluat până acum a avut cifre foarte bune, fiind – fără îndoială – un transfer de marcă pentru o echipă din România, dacă nu cumva chiar cel mai bun din toate timpurile din sportul la panou autohton. Iubitorii baschetului din Ploiești îl vor putea vedea în echipamentul alb-albastru, având numărul 24 pe tricou și șort, în partida cu lituanienii de la Lietuvos Rytas, Jarvis Hayes semnând un contract pe perioada desfășurării meciurilor din grupa E, dar cu posibilitatea de a-și prelungi ulterior angajamentul cu gruparea campioană. În paralel cu activitatea de jucător, Hayes se ocupă, de la distanță, de o academie de baschet din Atlanta, care-i poartă numele și numărul de pe tricou, adică 24!

De menționat că, în acest moment, CSU Asesoft are în lot nu mai puțin de nouă străini: un grec (Michalis Pelekanos), un sârb (Dragan Labovic), un lituanian (Marius Runkauskas), un finlandez de origine americană (Gerald Raymond Lee jr) și cinci yankei (Daniel Brown, Jermaine Jonte Flowers, Alhaji Mohammed, Chris Cooper și, de-acum, Jarvis Hayes). Dacă în Liga Națională de Baschet Masculin, pot fi înscriși în raportul de joc doar șase stranieri, în EuroCup, numărul acestora nu are vreo limită. De altfel, la Volgrograd, antrenorul Vladimir Arnautovic a mizat pe toți cei opt străini avuți atunci la dispoziție, Szijarto Levente, Vlad Negoițescu și Adrian Movileanu rămânând tot meciul cu Krasny Okyabr pe bancă. Odată cu achiziționarea lui Jarvis Hayes, Dado Arnautovic va putea face o rotație mai amplă, în afara primului „5” urmând să beneficieze de alți patru jucători la fel de buni, ceea ce înseamnă atuuri în plus în disputele din puternica întrecere continentală. În aceste condiții, miercuri, se anunță un spectacol de gală la „Olimpia”, sală care va fi luată, cu siguranță, cu asalt de către iubitorii de baschet din Ploiești, dar nu numai.