CSU Asesoft a început foarte-foarte slab, la Oradea, semifinala play-off-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin!

Redactia -

CSU Asesoft a început foarte-foarte slab, la Oradea, semifinala play-off-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin!

Campioanei en-titre a baschetului masculin românesc, CSU Asesoft Ploieşti, i-au trebuit doar trei meciuri pentru a se califica în semiffinalele play-off-ului Ligii Naţionale, în dauna formaţiei BC Timişoara, pe când adversarei sale de miercuri, 1 mai 2013, CSM Oradea, i-a trebuit cu unul mai mult să acceadă în penultimul act şi să-i primească astfel, în sala Antonio Alexe, pe „alb-albaştri”. Cu toate acestea, nu s-a simţit niciun moment, pe teren, confruntarea în plus a trupei bihorene contra „U”-Mobitelco BT Cluj-Napoca. Ba, dimpotrivă, gazdele au fost mai proaspete, mai motivatre, mai decise să pornească ca din tun primul duel cu ploieştenii. Iar, când după cinci minute şi 24 de secunde, au avut deja un incredibil 13-0, aproape că zarurile erau ca şi aruncate, deşi în sportul jucat la panou şi un ecart de peste 20 de puncte nu este întotdeauna unul care îţi oferă certitudinea succesului. Numai că, atunci când marchezi doar 11 puncte, în 10 minute, şi primeşti nu mai puţin de 27, şi Miami Heat să fi fost şi tot era greu să mai revii în joc, darămite să te mai şi impui!

Loviţi în moalele capului de… rezultatul primului sfert, neputând să schimbe registrul, deşi antrenorul lor, Vladimir Arnautovic, se agita ca un leu în cuşcă, acomapaniat de colericul manager Alexandru Iacobescu, baschetbaliştii de la Asesoft au continuat să trăiască un coşmar, plecând la vestiare cu un deficit de 20 de lungimi, după un 12-16 mai aproape de o partidă de fete! Chiar dacă, Alhaji Mohammed a luat jocul pe cont propriu în partea a doua a întâlnirii, cu o floare nu s-a putut face… primăvară, numai experimentatul Vladimir Tica (foto; www.totalbaschet.ro) contând sub panou, la un nivel mai ridicat. Astfel, după un echilbru statistic perfect al ultimelor două acte, 18-18, respectiv 19-19, CSM Oradea are 1-0 la scorul general, după acest neaşteptat de mare, ca diferenţă, succes cu 80-60, plus avantajul unui eventual meci decisiv în aceeaşi sală. Motiv pentru care, adversarii trebuind să considere noaptea un sfetnic bun şi să forţeze victoria pe 2 mai, în a doua partidă din Bihor. Altfel, visele pentru o nouă finală scad serios.

E clar că acest sezon a fost unul ciudat pentru CSU Asesoft, cu pierderea nescontată a Supercupei, în faţa unei echipe care nici măcar nu s-a calificat în play-off, BCM Argeş Piteşti, cu eliminarea din semifinalele Final Four-ului Cupei României, de către recenta învinsă a Oradei din play-off, formaţia de la Cluj, cu prezenţă discretă în grupele EuroChallenge Cup, deşi era să treacă, la Brazi, tocmai de viitoarea câştigătoare a competiţiei, Krasnye Kralia Samara. Dacă se va irosi şi şansa adjudecării titlului, atunci va fi cel mai slab sezon al multiplei campioane naţionale. De aceea, se aşteaptă o răbufnire de orgoliu a celor de la Asesoft, joi, în partida a doua de la Oradea, una care va debuta la ora 20.00 şi va fi preluată în direct de „DigiSport”, pe cel de-al doilea canal al său. În cealaltă semifinală, BC Mureş Târgu Mureş a câştigat tot la 20 de puncte, 89-69, în faţa inconstantei echipe CS Gaz Metan Mediaş, rezultatul final fiind, şi el, deloc anticipat. Al doilea meci de la Târgu Mureş se va desfăşura cu două ceasuri mai devreme decât cel din sala Antonio Alexe şi va fi preluat tot pe „DigSport2”.

CSM ORADEA: William Edward Franklin (14 puncte; 1×3), Daniel James Dillon (12), Nemanja Maric (6), Miloş Peşic (11), Bogdan Ţâbârnă (4)/Zarko Ciomagic (18; 1×3), Ivan Stefanovic (6; 1×3), Silviu Lupusavei (6; 2×3), Lazar Laszlo (3). Antrenor: Cristian Achim.

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (6), Alhaji Mohammed (15; 1×3), Ivars Timermanis (3; 1×3), Cătălin Burlacu (9), Vladimir Tica (17)/Predrag Miletic (7), Szijarto Levente, Virgil Stănescu (3), Adrian Tudor. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: Alexandru Olaru (Bucureşti), Ciprian Stoica (Sibiu) şi Bukuresti Laszlo (Sovata).

Comisar FIBA: Eugen Poenaru (Bucureşti).

Eliminări pentru 5 greşeli personale: Adrian Tudor, Miloş Peşic.

După cum se observă, ambele combatante au folosit acelaşi număr de baschetbalişti, nouă, însă – dacă titularii oaspeţilor au marcat cu trei puncte mai mult decât cei ai gazdelor – cele patru rezerve ale bihorenilor au făcut diferenţa, câştigând net duelul cu jucătorii similari ai prahovenilor: 33-10! Totodată, a surprins numărul mic de reuşite de la distanţă, nemaivorbind de procentaje: 5 din 13 (CSM Oradea) şi 2 din 14 (CSU Asesoft)! De altfel, băieţii lui Cristi Achim le-au fost superiori adversarilor din punct de vedere statistic, doar reuşitele de 2 puncte fiind egale. Localnicii au avut un avantaj maxim de 20 de puncte, marcând 13 puncte succesiv, iar vizitatorii nu au condus niciun moment pe tabeal de marcaj, reuşind să înscrie doar 4 puncte la rând. Cu astfel de cifre nici nu se putea mai mult pentru Asesoft!