CSU Asesoft a început să câştige şi în deplasare

Redactia -

După un debut nefast de campionat, cu două înfrângeri consecutive, dintre care una pe teren propriu, în faţa  campioanei en-titre, „U”-Mobitelco Cluj-Napoca, baschetbaliştii lui Vladimir Arnautovic, de la CSU Asesoft Ploieşti, au câştigat tot atâtea meciuri în sala de la Brazi, acolo unde evoluează „acasă” ,în ediţia 2011-2012 a  Diviziei A Luni seară, Cătălin Burlacu şi mai noii săi coechipieri s-au impus pentru prima oară în deplasare, câştigând din nou, la  o diferenţă mare de scor, în sala de sport din Târgu Jiu, în faţa Energiei Rovinari, după returul din prima fază a Cupei României. Asesoft s-a impus cu rezultatul de 76-61 (22-17; 16-13; 14-12; 24-19), după o partidă pe care a condus-o de la cap la coadă, nelăsând loc de vreo speranţă pentru jucătorii sârbului Slobodan Nikolic. Arnautovic a profitat de ecartul mare de pe tabelă al echipei sale şi a apelat, pe final, cu excepţia lui Matei Nuna, la toate rezervele nu prea folosite în mod obişnuit. Iată efectivul folosit: Vlahovic (8 puncte), Szijarto (9; 1×3 puncte), Căpuşan (12), Burlacu (10), Jones (foto,  la minge, www.csuasesoft.ro – 20; 2×3)/Albijanic (13), Dzambic (4), Negoiţescu, Dogaru, Dumitrescu, Movileanu. De subliniat că Burlacu, căpitanul echipei CSU Asesoft, a bifat un „double-double” (10 puncte şi 14 recuperări, dintre care 3 ofensive şi 11 defensive), iar Jones a fost MVP-ul partidei, încântând asistenţa cu un joc ca-n NBA.

De la Energia, cel mai bun jucător a fost americanul Louis Darby jr, care a marcat 16 puncte, fiind secondat de către compatriotul său, Brandon Fields (14; 1×3). Foşti componenţi ai CSU Asesoft, Brice Kabengele şi Adrian Guţoaia au bifat 12 (2×3), respectiv 4 puncte. Şi Darby jr. a avut un „double-double” (16 puncte şi 10 recuperări, dintre care patru au fost ofensive).

În etapa viitoare, sâmbătă, 5 noiembrie, la Brazi, de la ora 19.00, CSU Asesoft Ploieşti va avea parte de un duel facil, contra Politehnicii Iaşi, o echipă mult prea modestă pentru nivelul primului eşalon baschetbalistic al României.