CSU Asesoft – aproape de un miracol, dar nu a fost să fie

Redactia -

Sub ochii lituanianului Arvydas Cepulis, revenit în România pentru a ajuta la redresarea corabiei „Asesoft”, care continua să ia apă, Cătălin Burlacu (foto; www.mediafax.ro) şi coechipierii săi au fost aproape de a-şi „arunca în aer” de bucurie cei 700 de fani pătimaşi din sala de sport de la Brazi, ploieştenii putând, într-un final nerecomandabil cardiacilor, să răstoarne scorul de la Timişoara, din prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei României la baschet masculin, 65-91, cu Baschet Club. Doar tinereţea, emotivitatea şi lipsa de experienţă a sârbului Aleksandar Vlahovic, dar şi mâna nesigură din afara semicercului a mai vârstnicului Rade Dzambic, i-au salvat, în final, pe bănăţeni de la o cruntă deziluzie. Vlahovic a irosit două atacuri, Dzambic – tot atâtea aruncări de la distanţă, iar faulturile tactice făcute asupra celui mai bun om al timişorenilor, fundaşul Zlatko Jovanovic, au fost fără efect, compatriotul celor doi echipieri ai Asesoftului mai sus-menţionaţi dovedind un sânge rece de invidiat de la linia de libere. A fost singurul capitol la care, de altfel, BC Timişoara a fost mai bună decât CSU Asesoft, cea din urmă câştigând partida retur, cu 87-64 (16-24; 25-18; 22-5; 24-17), avându-l drept MVP pe inegalabilul său căpitan, Cătălin Burlacu, cel care a bifat un „double-double”. Cu siguranţă, dacă Burlacu nu ar fi lipsit în tur, fiind suspendat, ploieştenii nu ar fi absentat, pentru prima oară în ultimii nouă ani, din Final Four-ul Cupei României.

Pentru echipa antrenată de Vladimir Arnautovic au jucat: Aleksandar Vlahovic (14 puncte; 2×3 puncte), Szijarto Levente (2), Cătălin Burlacu (30, 6×3; 13 recuperări), Drasko Albijanic (17), Darius Hargrove (13; 1×3))/Rade Dzambic (2), Angel Santana (9; 2×3), Vlad Dumitrescu, Andrei Căpuşan, iar pentru cea a lui Predrag Badnjarevic:Zlatko Jovanovic (24; 3×3), Branko Cuic (11; 1×3), Dominique Archie (15; 2×3), Sime Spralja (8; 1×3), Bogdan Popescu (6)/Dragoş Andrei, George Toth.

În Final Four, care se va disputa luna viitoare, s-au calificat echipele BC Timişoara, CSM Bucureşti, trupa lui Virgil Căruţaşu, un baschetbalist fără de care s-ar părea că nu se poate disputa ultima fază a Cupei României, CSM Piteşti şi CSM Oradea. La Mediaş, CS Gaz Metan nu a putut recupera ecartul de doar şase puncte luat de CSM, la „Arenade Baschet”, impunându-se acasă doar la patru: 84-80 (27-23; 19-22; 27-12; 11-23), iar la Piteşti, formaţia locală, CSM, cu nou-venitul Daniel Popescu în mare formă, a învins-o la scor pe Dinamo Bucureşti: 72-51 (16-22; 14-9; 24-10; 18-10). A patra formaţie calificată, CSM Oradea, a avut norocul retragerii din campionat şi din Cupa României a formaţiei CS Otopen, adversara sa din sferturii. Rămâne acum de văzut cine va câştiga licitaţia organizării viitorului turneu final, de la care va lipsi, repetăm, CSU Asesoft Ploieşti.