CSU Asesoft, careu de succese în Liga Naţională

Redactia -

Seria începută la Oradea, prin frumosul succes obţinut în dauna liderului la zi al sezonului regulat al Ligii Naţionale de Baschet Masculin, CSM Oradea, a fost continuată de CSU Asesoft Ploieşti cu victoria de acasă în dauna deţinătoarei en-titre a Supercupei României, BCM „U” Piteşti, respectiv cea din „Arena de Baschet”, de la Bucureşti, în faţa modestei Dinamo, careul de izbânzi consecutive fiind închis după partida din această săptămână, din sala de sport de la Brazi: 79-66 (17-15; 23-20; 24-19; 15-12), cu echipa CSU Atlassib Sibiu. Cum urmează sâmbătă, 2 martie 2013, o partidă aprioric uşoară, la Miercurea Ciuc, în compania BC PH Csikszereda, se anticipează un nou succes al ploieştenilor, după care vor veni confruntări mai dificle, prima, acasă, cu BC Timişoara. Baschetbaliştii lui Vladimir Arnautovic, Sorin Hartman şi Ionuţ Ivan vizează ocuparea locului secund al ierarhiei finale a sezonului regulat, având şi avantajul unui coşaveraj direct superior echipei care se anticipează că va încheia această fază pe prima poziţie, CSM Oradea.

Din nou, căpitanul Asesoftului, Cătălin Burlacu (foto, aruncând din afara semicercului peste Ivan Douglas Jenkins; Mirela Oprea), a făcut un joc foarte bun, terminându-l cu un „double-double” (16 puncte şi 10 recuperări, dintre care nouă au fost defensive). Tot atâtea puncte a bifat, din tabăra ardelenilor, şi americanul Ivan Douglas Jenkins. Victoria ploieştenilor a venit graţie unei evoluţii foarte bune în defensivă, dar construcţia în atac nu a fost deloc grozavă, atât Aleksandar Vlahovic, cât şi Adrian Tudor, mai ales, pierzând destule mingi, printr-o transmisie neglijentă a acestora. În rest, se remarcă creşterea de formă a lui Alhaji Mohhamed, deşi a avut dureri la palma mâinii drepte, cât şi integrarea aproape perfectă a lui Predrag Miletic. Din cauza unei accidentări, Szijarto Levente a fost menajat şi lăsat pe bancă tot meciul contra sibienilor, ca şi tinerii Vlad Negoiţescu şi Vlad Dumitrescu.

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (14 puncte), Predrag Miletic (11), Ivars Timermanis (3; 1×3), Cătălin Burlacu (16; 4×3), Vladimir Tica (12; 1×3)/Alhaji Mohammed (8; 1×3), Virgil Stănescu (9), Adrian Tudor (4), Robert Nyakundi (2). Antrenor: Vldimir Arnautovic.

CSU ATLASSIB: Aleksandar Gruev (13), Ivan Douglas Jenkins (16; 4×3), Devon Andre Austin (9; 2×3), Mildon Ray Ambres (7), Lee Christopher Wayne (7)/Cristian Crăciun (9; 1×3), Bariş Aktaş (3), Kramer Tres Knutsen (2). Antrenor: Miodrag Perisic.

Au arbitrat: Alexandru Olaru (Bucureşti), Alin Mircea Faur (Timişoara) şi Vlad Ghizdăreanu (Bucureşti).

Comisar FIBA: Eugen Poenaru (Bucureşti).

Eliminări pentru 5 greşeli personale: Mildon Ray Ambres, Adrian Tudor, Aleksandar Gruev.

La sfârşitul partidei, tehnicianul învingătorilor a declarat pentru www.csuasesoft.ro că, „pe lângă victorie, sunt mulțumit în special de apărare. Să primești doar 66 de puncte de la o echipă precum cea a Sibiului, care dispune de câțiva jucători foarte agili, nu este puțin lucru. Nu pot fi însă pe deplin satisfăcut de randamentul ofensiv și, mai ales, de greșelile comise la construcție. Am pierdut mingi importante la nivelul fundașilor, am comis multe erori neprovocate și nu este normal. Voi încerca să corijez aceste mici derapaje la meciul de la Miercurea Ciuc, un ultim test ceva mai ușor înaintea partidelor tari din finalul sezonului regulat. Trebuie să ne prezentăm cât mai bine la ora jocului cu BC Timișoara, pe care vom încerca să-l câștigăm la o diferență mai mare de 12 puncte, pentru a avea apoi avantajul meciurilor directe”.