CSU Asesoft continuă seria succeselor din campionat

Redactia -

După un debut nefast în actuala ediţie a Diviziei A de baschet masculin, cu două înfrângeri în primele tot atâtea etape, CSU Asesoft Ploieşti şi-a revenit şi a bifat, după restanţa de astăzi, de la Giurgiu, a cincea victorie la rând, ocupând locul al VI-lea în ierarhia la zi, cu acelaşi număr de puncte (12) ca şi campioana en-titre, „U”-Mobitelco Cluj-Napoca, CSM Oradea şi BC Mureş Târgu Mureş. Cu cinci succese şi două eşecuri le poate egala – după aceeaşi restanţă cu Giurgiul – CSU Atlassib Sibiu. Lider, numai cu succese, este CS Gaz Metan, echipă căreia Asesoft îi va oferi replica, la Mediaş, sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 17.30, într-un meci care va fi transmis în direct de „DigiSport”.

Amânată până azi, în urma decesului conducătorului de joc al echipei locale, americanul Chauncey Hardy, partida dintre CSŞ Giurgiu şi CSU Asesoft a fost una destul de echilibrată,  încheiată finalmente cu succesul oaspeţilor, scor: 86-77 (23-21; 22-24; 20-19; 21-13). Victoria lui Cătălin Burlacu şi a coechipierilor săi s-a conturat însă abia în sfertul al patrulea, adjudecat de „alb-albaştri” la 8 puncte diferenţă. În rest, după cum se poate observa, au fost ecarturi mici, iar la pauza mare – chiar egalitate pe tabela de marcaj. Cu un antrenor nou, sârbul Djordje Jovici, cel care l-a înlocuit pe americanul Theo Evans, întors acasă după dispariţia din viaţă a lui Hardy, şi cu alţi doi baschetbalişti compatrioţi cu actualul tehnician, Bosko Stojakovic şi Zoran Milovic, CSŞ Giurgiu a trecut destul de bine peste şocul pierderilor din ultima vreme, însă nu a fost suficient pentru a se impune. De consemnat ar fi însă debutul  fostului pivot al Rapidului şi al lui BCM Argeş Pitreşti, Milovic, care a fost principalul coşgheter al gazdelor, cu 25 de puncte, secondat de celălalt nou-venit, Stojakovic (21). La giurgiuveni a evoluat şi Cezar Stănescu (4), cel care a făcut parte, în două rânduri, din lotul echipei ploieştene.

CSU Asesoft l-a avut în zi mare pe Michael Jones (foto, aruncând la coş; www.csuasesoft.ro), autor al 31 de puncte, cele mai multe pentru un jucător în acest meci, Vlahovic reuşind 13, Burlacu – 11, Andrei Căpuşan (10), Szijarto Levente (9), Drasko Albijanic (6), Rade Dzambic (4) şi mai noul-sosit Anton Kazarnovski – doar 2. Încet-încet, echipa antrenată de Vladimir Arnautovic şi Sorin Hartman începe să pună probleme adversarelor, însă va fi extrem de greu de continuat seria de invincibilitate începută în runda a treia, deplasarea de la Mediaş anunţându-se absolut infernală.