CSU Asesoft – Darius Hargrove: un divorţ neaşteptat

Redactia -

Chiar înaintea plecării la Samara a campioanei de baschet masculin a României, conducerea clubului CSU Asesoft a făcută public, prin vocea preşedintelui executiv, Ionuţ Georgescu, despărţirea definitivă de jucătorul american Darius Hargrove (foto, la minge; www.csuasesoft.ro), cel mai bun realizator intern şi internaţional al ploieştenilor, din această aproape o jumătate de sezon competiţional. Anun’ul i-a luat pe nrepregătite pe suporterii „alb-albaştrilor”, care se aşteptau ca bschetbalistul căruia să i se spună la revedere să fi fost sârbul Vukaşin Mandic. Nu a fost aşa, şi la foarte scurtă vreme după ce a aniversat împlinirea a 41 de ani, antrenorul Vladimir Arnautovic trebuie să se descurce fără poate cel mai important om din lot. Cum oficialii Asesoftului nu au oferit opiniei publice decât justificări evazive în privinţa acestui divorţ, probabil că adevăratul motiv se va afla după ce se va fi „declasificat dosarul” lui Hargrove. Până atunci, se dă frâu liber speclualţiilor, mai mult sau mai puţin răutăcioase.

„Conducerea clubului a decis să rezilieze contractul lui Hargrove din motive întemeiate, americanul plecând deja în SUA, unde îl aşteaptă familia” – a declarat Georgescu pentru www.csuasesoft.ro, adăugând că „suporterii nu trebuie să fie îngrijoraţi, întrucât i se va găsi, în cel mai scurt timp, un înlocuitor pe măsură”. Îngrijorare tot va fi, atâta vreme cât cel căruia i se spunea, pe scurt, „D” era unul dintre jucătorii de bază! Cât priveşte viitorul apropiat, şeful executivului campionilor încearcă să „stingă focul” eventualelor nemulţumiri ale fanilor, punctând că „este primul pas spre schimbarea echipei. În iarnă, vor fi făcute şi alte modificări. Chiar dacă, în EuroChallenge, lucrurile nu au ieşit aşa cum ne-am dorit, vrem să atacăm cu forţe proaspete cele două trofee rămase în joc, pe plan intern. Avem nevoie de o revitalizare, de un șoc”! Ciudat şoc, cel care începe cu una dintre puţinele vedete adevărate din efectiv! Numai în situaţia în care despărţirea a fost rezultatul unor probleme foarte grave, care l-au avut în „prim-plan” pe Darius Hargrove, ar exista circumstanţe atenuante în privinţa renunţării la cel care a bifat aproape şase sezoane la CSU Asesoft, părându-se însă că acesta, în curs, a fost şi ultimul!

Altfel, e greu de presupus că, schimbând lotul în mai mare măsură, la scurta pauză dintre turul şi returul sezonului regulat, va fi timp destul pentru o perfectă omogenizare a celor nou-veniţi. Mai degrabă, perdantă pe linie, până acum, în EuroChallenge Cup, CSU Asesoft doreşte să pregătească încă de pe acum… viitorul sezon intern şi internaţional. Faptul că alcătuirea unei echipe competitive, chiar şi pentru Liga Naţională, nu se face deloc de azi pe mâine este perfect exemplificat de neîncadrarea totală nici acum, cu mici excepţii, a jucătorilor aduşi în vară sau pe parcursul turului. La acest moment, dintre străini au mai rămas în lot sârbii Vladimir Tica, Aleksandar Vlahovic şi Vukaşin Mandic, americanul Robert Nyakundi şi letonul Ivaras Timermanis, cu unul mai puţin decât permite regulamentul în vigoare, în privinţa baschetbaliştilor de afară.

CSU Asesoft va oferi replica miercuri, 5 decembrie 2012, de la 19.00 (ora României) liderului grupei B din EuroChallenge Cup, Krasnye Krylia, în sala MTL, din Samara, în penultima etapă a acestei competiţii. Ploieştenii şi-au irosit şi matematic şansele de a mai ieşi din grupe, după patru înfrângeri din tot atâtea posibile!