CSU Asesoft debutează astăzi, în meciurile-test, contra echipei Steaua Roșie Belgrad, la Zlatibor

Redactia -

CSU Asesoft debutează astăzi, în meciurile-test, contra echipei Steaua Roșie Belgrad, la Zlatibor

Plecați de 9 zile la Zlatibor, în Serbia, unde s-au cazat la un hotel de 4 stele, „Mona”, campionii baschetului masculin rămânesc, de la CSU Asesoft Ploiești (Foto: Mirela OPREA), vor debuta duminică, 24 august 2014, împotriva celebrei formații Steaua Roșie Belgrad, în seria de partide-test din stagiul de pregătire și jocuri din străinătate. Până la întoarcerea acasă, programată pe 2 septembrie, printre adversarii din „amicale” vor mai fi turcii de la Fenerbahce Istanbul, combatantă în Euroligă, și muntenegrenii de la Buducnost Podgorica, cei care evolează în liga națională, în cea a Adriaticii și în EuroCup, și – posibil – o trupă din Macedonia, iar alta din Rusia, în funcție de programul celor aflate în zonă. În afara zilelor cu jocuri-test, antrenorii Vladimir Arnautovic și Sașa Ocokljic, ajutați – ca de fiecare dată, în stagiul de vară – de preparatorul fizic sârb Roland Anzur, le-au programat baschetbaliștilor de la Asesoft câte două antrenamente cotidiene, profitând din plin de condițiile oferite de o stațiune montană. De altfel, de câțiva ani, ploieștenii și-au fixat, în perioada august-septembrie, cartierul general la Zlatibor, renunțând la a mai merge și la centrul olimpic de la Izvorani.

În Serbia, Arnautovic și Ocokoljic au la dispoziție 12 jucători, dintre care șapte străini – nou-veniții Daniel „Dee” Brown (american; point guard), Marius Runkauskas (lituanian; shooting guard/point guard), Michalis Pelekanos (grec; small forward), Dragan Labovic (sârb; power forward) și Chris Cooper (american; centre), plus cei din sezonul trecut, Jermaine Jonte Flowers și Alhaji Mohammed – și cinci români, revenitul Vlad Dogaru, Cătălin Burlacu, Adrian Movileanu, Andrei Ene și Vlad Negoițescu. Nu pot parcurge etapele de pregătire din străinătate internaționalul român Szijarto Levente, care va face joncțiunea cu lotul la întoarcerea acasă, după ce va termina stagiul de la echipa națională, și cel finlandez, de origine americană, Gerald Raymond Lee jr., care va juca la „2014 World Cup”, din Spania, începând cu 30 august, revenirea lui la Ploiești fiind estimată pentru data de 15 septembrie.

Odată întorși în România, „alb-albaștrii” se preconizează a participa la două turnee-test, cu viitoare adversare din Liga Națională de Baschet Masculin, intenționându-se și organizarea, la „Olimpia”, a unui meci de prezentare cu Olympiakos Pireu (Grecia), trupă de anvergură în Europa. Prima partidă oficială a sezonului va avea loc pe 24 septembrie, la București, în renovata sală Dinamo, oponentă urmând a fi câștigătoarea Final Four-ului Cupei României, de la Ploiești, din primăvară, Energia Rovinari. Cea dintâi dispută de pe teren propriu este programată a se desfășura trei zile mai târziu, contra echipei SCM Craiova, în turul optimilor viitoarei ediții a competiției așa-numite KO. Debutul în campionat, la Cluj, cu „U” Mobitelco Banca Transilvania, se va consemna pe 4 octombrie, până atunci, CSU Asesoft disputând și returul cu oltenii, în deplasare (1 octombrie). În Liga Națională vor fi 11 competitoare, pe rând câte una urmând a sta. Partidele din grupele EuroCup, care nu s-au tras încă la sorți, vor începe tot în octombrie.