CSU Asesoft este în grafic, fetele de la CSM Ploieşti continuă să uimească, numai colegii lor de club nu mai emit pretenţii

Redactia -

În sportul de echipă, judeţul Prahova trăieşte, în afara fotbalului, prin baschetbaliştii de la CSU Asesoft, handbalistele şi handbaliştii de la CSM Ploieşti – toate evoluând acasă, însă, nu în oraşul de domiciliu, din cauza decalării finalizării modernizării sălii Olimpia. Campionii en-titre continuă seria de succese consecutive, bifând-o pe a şasea, la Brazi, în faţa fostei adversare din finala play-off-ului trecutei ediţii de campionat, BC Timişoara, fetele lui Mircea Anton şi ale Simonei Gogârlă au mai făcut, la Strejnic, o victimă cu ştaif, Corona 2010 Braşov, numai băieţii lui Dragoş Dobrescu lăsând impresia, în aceeaşi sală de sport a aerodromului Gheorghe Bănciulescu, că nu mai pot ţine pasul cu oponentele din Liga Naţională.

Asesoftul a dispus de bănăţeni cu scorul de 89-79 (24-26; 24-15; 21-26; 20-12) şi este în grafic pentru a ocupa la finele sezonului regulat locul secund, deşi există şanse ca, prin jocul rezultatelor, să termine chiar în frunte. De 8 Martie, când au oferit flori doamnelor şi domnişoarelor din tribuna sălii de la Brazi, coechipierii lui Cătălin Burlacu (la minge, în duel cu Garry Gallimore, stânga, şi Robert Şarovic; Foto: Mirela Oprea) – cel care a avut a doua zi după meci şi cununia religioasă cu Oana, şi botezul fetiţei lor, Ilinca Maria – i-au oferit drept cadou victoria, la 10 puncte diferenţă, numai o execuţie de excepţie, din ultima secundă a partidei, a lui Garry Gallimore făcând ca rezulatul final să nu fie mai mare decât cel cu care oaspeţii de-acum câştigaseră, în tur, la ei acasă. Pentru „alb-albaştri” au marcat următorii jucători: Aleksandar Vlahovic (6 puncte), Predrag Miletic (14; 1×3), Cătălin Burlacu (20; 2×3), Vladimir Tica (20; 1×3), Alhaji Mohammed (6), Virgil Stănescu (10), Robert Nyakundi (13; 3×3). Au mai jucat, fără a puncta, Ivars Timermanis şi Adrian Tudor. Joi, 14 martie, de la ora 18.00, tot la Brazi, în transmisia live a unuia dintre canalele „DigiSport”, baschetbaliştii antrenaţi de Vladimir Arnautovic, Sorin Hartman şi Ionuţ Ivan vor primi eplica celei de-a doua clasate în ierarhia sezonului regulat al Ligii Naţionale, SCM Universitatea Craiova, o nouă victorie asigurându-le ploieştenilor şanse mari de a termina această fază a competiţiei cât mai sus pe podium.

Trecând la handbal, absolut meritoriu, jucătoarele antrenoarei Simona Gogârlă şi ale directorului tehnic Mircea Anton fac surprize după surprize, învingând-o şi pe Corona, trupa pregătită de Mariana Târcă – fosta mare internaţională având o rivalitate mai veche cu actuala tehniciană a ploieştencelor. Deşi fără Daniela Crap, indisponibilă până la finele campionatului, dar cu Janina Luca, recent convocată la echipa naţională a României, CSM a reuşit să câştige, rezultatul final fiind de 25-23 (13-12). Iar asta graţie reuşitelor Janinei Luca (6), Manuelei Manda (6; 1 din aruncare de la „7 metri”), Andreei Enescu (4), Mirelei Toma (4), Ramonei Ştefan (2), Codruţei Zavragiu (1), Cristianei Nica (1) şi Andreei Vasilescu (1). Din nou excelentă prestaţia între buturi a Gabrielei Cristescu, cu nouă intervenţii fericite, care au adus linişte şi siguranţă colegelor de echipă. În runda următoare, dar abia în aprilie, CSM va oferi replica, la Râmnicu Vâlcea, Oltchimului.

Dacă colegele de club sunt salvate 99,99% de la retrogradare, având şi un viitor promiţător în ediţia 2013-2014 a Ligii Naţionale, handbaliştii de la CSM Ploieşti par a nu mai spera la prea multe în acest sezon, mai ales după ce au pierdut incredibil, tot la Strejnic, în faţa unei contrandidate, Dinamo Bucureşti: 24-25 (14-11). Astfel, Launrenţiu Dinescu & Co. şi-au redus cu mult din şansele de a mai evolua în Liga Naţională şi din toamnă încolo. Pentru gazde au înscris: Osita Chike Onyejekwe (5), Gheorghe Roman (4), Marius Vasile (4), Bogdan Botezatu (3), Alexandru Micu (2), Marius Mihoci (2), Laurenţiu Dinescu (2), Nicoale Zamfir (1) şi Alexandru Pâslaru (1). Viitorul duel din campionat al trupei pregătite de către Dragoş Dobrescu se va consemna în sala Horia Demian, din Cluj, în compania „lanternei roşii”, Universitatea.