CSU Asesoft și-a „încărcat” cu BC Mureș bateriile pentru meciul din Bosnia

Redactia -

CSU Asesoft și-a „încărcat” cu BC Mureș bateriile pentru meciul din Bosnia

Duminică, 27 octombrie 2013, CSU Asesoft Ploiești a primit replica – la „Olimpia” – fostei adversare din ultima finală a play-off-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu Mureș , pe care a învins-o, ca și la ultima partidă disputată, în sezonul trecut, la sala de sport din Brazi. De data aceasta, campionii au dispus de trupa lui Srecko Sekulovic cu scorul de 88-74 (22-22; 20-17; 26-16; 20-19).  Față de campioantul precedent, mureșenii au apărut cu un  efectiv mult schimbat, dând credit la Ploiești, vreme de 14 minute, în tot primul sfert și puțin din cel următor, unui „5” alcătuit exclusiv din baschetbaliști străini. Asta deși pe bancă se aflau autohtoni cu nume, foști sau actuali internaționali, Tudor Jucan și Dan Păktinișanu, dar și un alt român cu experiență, ca Silviu Lupusavei. Cu pivoții Alexandar Mladenovic și Ivan Ivanovic sosiți de la Mediaș, la primul fiind vorba, de fapt, despre o revenire la Târgu Mureș, cu Lupusavei de la Oradea, cu Goran Martinic, de la CSM București, care a fuzionat cu Steaua EximBank, Ccu Ivan Jelenic, de la Timișorara, via Muntenegru, și cu Tyronn Lamar Mitchell, de la Constanța, BC Mureș a arătat schimbată mult, chiar în bine cel puțin o jumătate meci, prima, contra Asesoftului. A fost de-ajuns însă o răbufnire de orgoliu a ploieștenilor, „biciuiți” de pe margine de Vladimir Arnautovic, și între cele două foste adversare din ultimul act din primăvară s-au pus 13 puncte, în favoarea „alb-albaștrilor”. Astfel încât, devenise clar că învingătoarea fusese decis[ după trei sferturi din joc, ultimul constând doar în dozarea eforturilor gazdelor, aflate cu doar câteva zile înaintea deplasării în Bosnia-Herțegovina, pentru partida mult mai importantă din etapa a III-a a competiției internaționale EuroCup, contra campioanei locale, Igokea Aleksandrovac. Cu Alhaji Mohammed (foto sus, dominându-i pe Ivan Ivanovic, nr. 10, și Alexandar Mladenovic; Mirela OPREA) din nou în rol de „one man show” al echipei finanțate de Sebastian Ghiță, cu Filip Adamovic care și-a dovedit din nou abilitatea de play-maker, ca și măiestria la aruncările din afara semicercului, cu pivoții Vladimir Tica, Dragan Zekovic și Gerald Raymond Lee jr. imbatabili sub panoul advers, dar și cu un Christopher Lee Dunn foarte util în momentele când a fost trimis la cârma jocului, el fiind și un as al intercepțiilor, CSU Asesoft a demonstrat că a trecut repede peste eșecul nemeritat din disputa de la mijlocul săptămânii cu turcii de la Pinar Karșiyaka Izmir și au resurse pentru o evoluție apreciată la următoarea apariție în EuroCup.

MarshallCSU ASESOFT: Filip Adamovic (13 puncte; 3×3), Alhaji Mohammed (23; 1×3), Adrian Guțoaia (2), Cătălin Burlacu (2), Vladimir Tica (15)/Dragan Zekovic (15; 2×3), Gerald Raymond Lee jr. (10), Christopher Lee Dunn (8), Szijarto Levente. Nu au jucat: Vlad Negoițescu, Vlad Dumitrescu și Adrian Movileanu. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

BC MUREȘ: Goran Martinic (27; 2×3), Ivan Jelenic, Vaidotas Peciukas (14; 2×3), Ivan Ivanovic (12; 1×3), Alexandar Mladenovic (19)/Tyronn Lamar Mitchell (2), Dan Păltinișanu, Tudor Jucan, Silviu Lupusavei. Nu a jucat: Cristian Jakab. Antrenor: Srecko Sekulovic.

Au arbitrat: Marius Ciulin (Constanța), Alexandru Olaru și Dragoș Nicolae (ambii din București).

Comisar FIBA:  Eugen Poenaru (București).

Eliminare pentru 5 greșeli personale: Goran Martinic.

FlowersLa meciul din sala Olimpia a fost de față – și a fost și prezentat asistenței, înainte de joc – noul echipier al Asesoftului, Rawle Junior Kayomo Marshall (foto jos, dreapta: Mirela OPREA), o extremă de 31 de ani și 2,01 metri, cu prezențe în NBA, la Dallas Mavericks și Indiana Pacers. American cu origini din Guyana, Marshall a bifat în cariera sa meciuri și în Euroligă. A jucat, pe continent, la echipe mari precum Hemofarm Vrsac, când a combătut împotriva actualei sale formații, apoi la Cibona Zagreb, Lokomotiv Rostov pe Don, Asvel Lyon, Valencia, PAOK Salonic, fiind campion al Kazahstanului, cu BC Astana. Nou-venitul ar putea debuta pentru CSU Asesoft Ploiești în meciul din Bosnia, contra trupei de la Igokea Aleksandrovac. Tot în sală, sprijinindu-și laba piciorului stâng pe un scaun, a fost remarcat și Jermaine Jonte Flowers (foto jos, stânga; Mirela OPREA), aflat alături se soția și fetița lui și răspunzând cu zâmbetul pe buze și cu maximă amabilitate tuturor solicitărilor de a se fotgrafia alături de copii. După accidentarea gravă din minutul 8 al disputei cu Pinar Karșiyaka, Flowers a făcut o radiografie magneto-nucleară, care a confirmat prognosticul inițial – ruptură totală a tendonului lui Achille. Yankeul a fost consultat de asistentul universitar dr. Mihai Robert Badea, de la secția de ortopedie și traumatologie a Spitalului clinic de urgență Prof. Dr. Bagdasar-Arseni, din București, urmând a fi operat acolo, marți, 29 octombrie. Potrivit estimărilor medicilor, perioada de recuperare a lui se poate întinde de la trei luni, în cel mai fericit caz, până la un an și va fi făcută în România, dar – posibil – și în Statele Unite ale Americii. Până la revenirea pe parchet, Jermaine Jonte Flowers va fi substituuit de către compatriotul Rawle Marshall. Se spune însă că „pe țeavă” ar mai fi și un alt transfer de peste ocean, tot pentru poziția de extremă, partidele din EuroCup necesitând un lot puternic și mai numeros.

De subliniat un episod din finalul meciului dintre CSU Asesoft și BC Mureș, consemnat cu 18 secunde înainte de a se auzi sirena, când Dunn renunțase să mai atace coșul advers în așteptarea finalului, obicei împământenit în sportul jucat la panou. Atunci, Dado Arnautovic, profesionist ambițios și cu gândul la însemnătatea coșaverajului din sezonul regulat, l-a îndemnat nervos să insiste. Ceea ce a și făcut americanul, după câteva secunde de mirare. Deconectat, nu a avut succes. Odată terminat jocul, Arnautovic l-a luat în primire pe jucătorul său și i-a tras o „săpuneală”, pe parchet, preț de câteva minute, motiv pentru care cel admonestat a cam plecat supărat din fața antrenorului. Dar nu într-atât cât să refuze, și el, pozele solicitate de către amatorii de a se imortaliza cu o vedetă autentică!