CSU Asesoft şi Dinamo – egale pe sferturi, dar ploieştenii au fost învingători la puncte

Redactia -

CSU Asesoft şi Dinamo – egale pe sferturi, dar ploieştenii au fost învingători la puncte

În sala de sport din comuna prahoveană Brazi a avut loc meciul din etapa a XI-a a campionatului Diviziei A de baschet masculin dintre CSU Asesoft Ploieşti şi Dinamo Bucureşti. Altădată un veritabil derbi al sportului jucat la panou în România, astăzi / doar un joc între două echipe despărţite de mai multe locuri în ierarhia la zi, confruntarea dintre jucătorii lui Vladimir Arnautovic şi cei ai fostului său coechipier de la Vega Soced şi CSU Asesoft, Nicolae Toader, a avut două reprize distincte. Astfel, până la plecarea la cabine, pentru pauza mare, ploieştenii au părut a fi decis deja, fără niciun fel de emoţii (20-4 şi, respectiv, 25-22), soarta întâlnirii. Paradoxal, a doua parte a disputei i-a găsit pe dinamovisti în avantaj, ei adjudecându-şi sfeturile rămase: al treilea (23-18) şi al patrulea (19-14). Din fericire pentru Cătălin Burlacu şi coechipierii săi, ecartul mare asigurat după primele 20 de minute ale partidei a fost suficient pentru succes, dar scorul final este neaşteptat de strâns: 77-68.

Oricum, graţie acestei victorii, Asesoft se menţine în plasa liderului, BC Timişoara (10 victorii şi o înfrângere, 21 de puncte), cu nouă succese şi două eşecuri, având acelaşi număr de puncte (20), dar un coşaveraj mai bun, cu ocupanta locului al treilea, CSU Atlassib Sibiu, surpriza plăcută a ediţiei 2011-2012 a primului eşalon. Tot o surpriză plăcută a fost şi evoluţia baschetbalistului israelian de origine rusă Anton Kazarnovski (foto; www.ziarelive.ro), pivotul din „căciulă” bifând, din postură de rezervă, 21 de puncte (1×3) şi 14 recuperări (5 ofensive şi 9 defensive). Bref, un „double-double” cât se poate de spectaculos.

Consecvent mai noii sale strategii de a integra în jocul echipei şi tinerii de pe bancă, Dado Arnautovic le-a oferit, cu excepţia lui Adrian Movileanu, lui Vlad Dogaru,  Vlad Negoiţescu, Matei Cristian Nuna şi Vlad Dumitrescu posibilitatea să se exprime pe parchet. Rezultatul: niciun punct marcat! Pentru CSU Asesoft, au mai înscris, în afara lui Kazarnovski, următorii componenţi ai lotului de 12: Aleksandar Vlahovic (15 puncte), Szijarto Levente (10; 1×3), Cătălin Burlacu (cpt; 11; 1×3), Drasko Albijanic (4), Andrei Căpuşan (7)/Rade Dzambic (9; 1×3). De la Dinamo s-au remarcat Allen Durham (17), Baris Aktas (10; 1×3), Iosif Pârlog (10) şi Erik Watson (9; 1×3). Următorul meci al Asesoftului se va disputa la Sibiu, în Palatul Transilvania, miercuri, 7 decembrie 2011, de la ora 19.00, şi va fi transmis în direct de către postul de televiziune DigiSport. Va fi partida care va decide ce echipă va rămâne, singură, secondantă a formaţiei BC Timişoara.